hoofdstuk 5

192 7 0
                                    

POV. Samuel
"Wake-up, het is een nieuwe dag. Dus een beetje vrolijk jij!" roept robin blij. Ik draai mezelf om en sla het dekbed nog even over mijzelf heen. "Ik wil niet." zeg ik en ik sluit mijn ogen opnieuw. "Je moet, kom loïs komt ook vandaag." zegt ze en ik voel haar uit bed springen. Gisteravond is ze niet meer over lois opgehouden. Ze wil dat ik met haar ga daten, maar hoe kan ik met haar gaan daten als ik van een ander houd. Ik kijk naar het plafond en dan naar robin die haar slaapkamer in komt lopen. Ze pakt een beanie en trekt die over haar hoofd. Dan draait ze om naar mij en voor ik het weet zit ze op mijn benen, ik duw haar van mijn schoot en stap uit bed. "Auw mn kruis man." Zeg ik tegen haar en ik trek een broek aan. "Vrouw." Corrigeerd robin mij lachend. Ze stapt weer uit bed en huppelt naar beneden, ik trek een trui over mijn hoofd en doe mijn haar met gel goed. Ik was mijn gezicht en trek mijn sokken en schoenen aan, ik gooi mijn tas op mijn rug en loop naar beneden. Ik ga zitten aan tafel en eet rustig een broodje, terwijl robin zit te ontbijten met de muziek keihard aan. We ruimen na afloop samen de tafel af, met uiteraard muziek. Daarna stappen we de deur uit, vlak voor dat ik naar buiten loop zie ik een toillettasje met maandverband erin. "Ro moet dit niet mee?" Vraag ik aan haar. "Oja, dankje sammie. Dat jij daar als jongen rekening mee houd." En ze tikt op mijn neus en stopt het toillettasje in haar tas. "Sleutel?" Vraag ik aan haar. Ze knikt nee en zegt: "ik ben vanmiddag en vanavond toch niet thuis." "Ow wat ga je doen dan." Vraag ik aan haar. Enigzins terleurgesteld want ik dacht dat we vandaag een dagje samen hadden. "Oh niks bijzonders maar morgen spreken we wel af oke?" Vraagt ze. Ik knik en robin stapt op mijn scooter. "Ik rijd want jij ziet er te moe uit."zegt ze. Ik steek mijn duim op en ga achterop zitten, samen rijden we weg naar school.

Als we aankomen zie ik de rest al staan, en mel is behoorlijk chagerijnig. Ook ongesteld zeker, robin parkeert de scooter en we stappen af. "Waar waren jullie?" Vraagt denis. "In bed." Zegt robin en ze loopt naar binnen. Dioni gaat naast haar lopen en wij lopen achter haar aan. Normaal loop ik naast haar maar nu blijkbaar niet. "Gast wat is dit joh, ze loopt echt om dioni heen te draaien."zegt kaj fluisterend in mijn oor. Ik knik en haal mijn schouders op, kaj gaat bij mel en denise lopen en ik ga naast lois lopen. Ik doe mijn jas in mijn kluisje en kijk naar robin, zij doet haar jas in dioni's kluisje. Ik zucht en kijk naar lois. "Gaat het wel goed?" Vraagt lois. "Prima." Antwoord ik terug en ik loop naar de les.

POV. robin
"Hey loïs, zullen we ruilen van klas kijken of ze het op merken." Roep ik naar loïs. Ze steekt haar duim op en ik loop achter kaj aan naar d&c. We gaan zitten. Mel zit voor ons naast cassius, ze hebben hier altijd vaste plekken. En helaas werd mel naast cassius ingedeeld. Loïs zit altijd naast kaj, cassius komt aanlopen en kijkt mij raar aan. "Wat nou cassius nooit van de wisseltruc gehoord?" Vraagt kaj aan cassius. Ik begin te lachen met kaj en mel doet vrolijk mee. " zo vandaag gaat de ene kant van de klas koken en de andere helft gaat werken aan dubbelklik." Zegt de stem van de docent. "De duo's voor koken zijn: kaj en loïs, marc en mitchell , julian en julia, dysie en cassius." Zegt de docent. Ik geef kaj een high five en samen lopen we naar het kook lokaal. We zwaaien naar mel en rennen langs de lokaalen. "Moet je ze zien zitten." Zegt kaj. We lopen langs het lokaal van mijn klas. Ik zie sam achterin slapen met loïs en denise zit met dioni te kloten. "Hey stelletje mogolen!" Roept kaj en snel rennen we weg. We stappen het kook lokaal in en doen onze schorten voor die we hebben gekregen. De briefjes met recepten staan op de keukens, je mag zelf kiezen bij welk keukentje je wilt staan. Kaj en ik kiezen die met de cupcakes, ik pak alle ingrediënten en kaj de kookspullen. We lezen het recept en beginnen eraan. "Kaj nu de bloem." Zeg ik. Als ik niks in mijn hand krijg vraag ik: "kaj?" Ik draai mezelf om en voor ik het weet heb ik bloem in mijn gezicht. Ik proest het uit en pak ook een beetje bloem en gooi het in zijn gezicht. Dit gaat net zolang verder tot we allebij een wit monster zijn. "En wij hebben 3 uur koken samen?" Lacht kaj. Ik knik en begin ook te lachen. Cassius en dysie kijken ons aan. "Ja wat nou."zeg ik boos. Ze gaan snel weer verder met hun eigen ding, na 3 lesuren zijn onze cupcakes af en is ons keukentje schoon. Wat je van ons niet kan zeggen, de bel gaat en samen lopen we naar buiten. We wachten in de hal op de rest. "Hey sneeuwmonsters." Roept sam. Ik draai mezelf om en zie hem van de trap af lopen, ik glimlach en pak een beetje bloem uit mijn haar. Hij komt door de klapdeuren en meteen smijt ik het op hem. "En ben je uit geslapen?" Vraag ik aan hem. "Ja jij ook loïs?" Vraagt kaj. "Hoezo?" Vraagt sam. "Nou jullie lagen wel heel schattig samen te slapen." Zeg ik. "Ja hoofd aan hoofd." Zegt mel die net aan komt lopen. "Hoe weet jij dat nou weer?" Vraag ik aan haar. "Ik moest naar de wc en zag ze liggen, maar jullie zien er ook niet uit zeg." Zegt ze. Ik knik en klop wat bloem van mijn lichaam. "Maar hebben julliw je uitstuurspelletje niet verder gespeelt?" Vraagt denise. Ik en kaj kijken elkaar aan en roepen tegerlijkerijd: "kut!"

Friends Forever?Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu