Bölüm 29 'Test...'

5K 250 22
                                    


Gözlerimi birkaç saniyeliğine kapattım. Yağız... duymuştu. Annem bir süre bekledi. Yüzü eski ifadesine döndüğünde katı bir sesle "gidelim!" dedi ve arkasını yavaşça dönerek ilerlemeye başladı. Anneme gitme demek istedim bir an. Ya da beni kocamla kabul etmesi için yalvarmak... ama annem asla yapmayacaktı. Annem gözden kaybolurken şimdi aklım Yağızdaydı. Yağız'a nasıl bir açıklama yapardım bilmiyorum. Arkamı yavaşça dönüp başımı kaldırdım ve onun gözlerinin içine baktım. Durumu biraz anlamıştı. Merdivenin son basamağında durmuş gözlerini benden ayırmıyordu. Onun yanına yaklaşıp ellerinden tuttum ve odaya çıkardım. Peşimden sesini çıkarmadan geldi. Ne zaman ki odanın kapısını kapattım o zaman sakince sordu.

"Duyduğum gerçek miydi Simay?"

Ona gerçeği söylemeliydim. Yalanın içinde dolanmasını istemezdim.

"H-hamile... değilim," dedim.

"Peki neden öyle söyledin?"

"Annem başka türlü gitmezdi Yağız, benden yana tek bir ışık görsün kolumdan çekip götürürdü beni. Seni bırakamazdım. Bırakmak istemedim. Bu yüzden onu bütün umutların tükendiğini anlaması için bu yalanı söyledim."

Canının sıkıldığını anladım. Onun aklından neler geçtiğini merak ediyordum.

"A-ama... gerçekten Yağız hamile kalır kalmaz önce sana söyleyeceğim. Önce sen öğreneceksin söz veriyorum."

Can sıkıntısının başka olduğu belliydi. Yanına yaklaşıp ellerimi sert bedenine sardım. Gün geçtikçe daha da genişliyordu sanki, öyle ki ellerimi doladığımda birbirine yetişemez olmuştu. Sarılmadan tek elini kaldırıp saçlarıma götürdü.

"Bir daha yalan söylemeni istemiyorum Simay, konu her ne olursa olsun."

"Söz veriyorum bir daha olmayacak."


Bir süre yatağımızda uzanıp hiç konuşmadan tavanı izledik. Benden bebek mi bekliyordu merak ediyordum. Tez zamanda olmasını m istiyordu. Eğer düşüncesi bu yöndeyse bilmeliydim en azından ben de ona beklediğimi söylerdim. En azından bunun bilinci ile çabalayabilirdik.

"S-sen bebek mi bekliyorsun benden Yağız... yani tez zamanda mı?"

Bir süre düşündü.

"A-aslında... önceki hayatıma baktığımda bunu çok istiyordum Simay ama şimdi..."

"Şimdiki hayatında ne var ki Yağız?"

"Şimdi... bilmiyorum biraz can sıkıcı konular var. İşle alakalı... ama olur da hamile kalırsan bebeği aldırmayacağız."

"Tabii ki aldırmayacağız Yağız, ASLA!!!"

Gülümsedi. Üzerime doğru eğilip dudaklarımdan öptü. Uzaklaştığında gülümseyerek fısıldadı.

"Çalışmalara devam mı etsek?"

"Neden olmasın?" dedim gülümsemesine karşılık vererek. Bugün öğle yemeği yiyemeyecektik yine.



Gecenin karanlığında gözlerimi açtım. Rüzgar sıcak esiyordu. Yağız ardımda kollarını belime dolamış sıcak nefesini boynuma veriyordu. Uzanıp ceketimi aldım ve üzerime geçirdim. Yataktan sessizce çıkıp duşa girdim. Duştan sonra saçlarımı kuruttum ve banyodan çıkıp dolaba doğru ilerledim. Üzerime omzu açık bir dar bir bluz ve mini şort giydim. Yağız kıpırdayınca yanına yaklaştım. Beni görünce yarı açık gözlerle konuşmaya başladı.

BEŞİK KERTMESİ 2 'Mafyanın Gelini'Where stories live. Discover now