Bölüm 8 'Turan.'

5K 263 14
                                    

Bölümün şarkısı: Toheart-Tell Me Why 

Doğukan'ı koridorun ucunda görünce arkasından Yağız'ın da çıkacağını düşünerek telefonumu hemen cebime attım. Doğukan koşarken Yağız sık adımlarla koridordan döndü beni görünce daha da hızlandı ve yanıma gelip sıkıca sarıldı.

"Sana bir şey oldu mu?"

"H-hayır sevgilim ben iyiyim" sesim titreyerek çıkmıştı. Doğukan Beren'in olduğu odanın kapısını açacakken "yasakmış" dedim fakat o dinlemeyerek odaya daldı. Yağız ayaklanan Turan ve Cem'e döndü.

"Anlatın!"

"Efendim Simay hanım yanında değildi, biz dediğiniz gibi Simay hanımı eve bırakıyorduk bizim de bir bilgimiz yok"

Yağız sakince yerine otururken Turan ve Cem'e başı ile "gidin" emri verdi. Turan ve cem selamlayarak hızlıca yanımızdan uzaklaştı. Daha sonra bir ağlama sesi ile hastane inlemeye başladı. Belmaz Teyze bağırarak "Beren nerde?!" diyor koridoru inletiyordu. Bizi görünce yanımıza doğru koşmaya başladı. Aynı hızda ben de ayağa kalktım. Yanımıza gelince "Simay Beren nasıl? Nerde o?" dedi.

"Belma Teyze odada ama..." devamını getiremeden o da odaya hızlıca girdi. Ardından tekrar bir gürültü ve Akay damladı. Akay Yağız'a selam verdi ben tam "odada..." demeye kalmadan daldı o da. Sonunda Yağız'ın yanına oturup başımı omzuna yasladım. Elini belime sarıp beni kendine çekti. Diğer elini saçlarıma getirip okşamaya başladı. Başımı omzuna iyice gömüp kokusunu ciğerlerime doldurdum.

"Kim yapmış olabilir Simay?" dedi bana düşünceli bir şekilde. Ben hala Altan'la ilgili bir mesele olduğunu söylemek istemiyordum. Kendim halledebilirdim. Yağız'ın başını tekrar belaya sokmak istemiyordum. Altan dan ne kadar uzaklaştırırsam o kadar iyiydi benim için. Yağız beni nasıl önceden koruduysa ben de onu şimdi koruyabilirdim.

"Bilmiyorum" dedim sonunda. Ardından derin bir nefes aldım.

"Fazla düşünerek cevap verdin sanki"

"Beren'in bir düşmanı var mıydı diye düşünüyordum" dedim gayet uygun bir yalan bulmuştum.

"Döven kız mıymış ki?" dedi. İşte bunu gerçekten bilmiyordum. Altan gidip dövmez, adam tutmuştur. Peki ama kız mı erkek mi bu tuttukları?

Hemşirenin odaya girmesi ile Belma Teyze, Doğukan ve Akay'ın odadan çıkması bir oldu. Belma Teyze tam yanıma otururken dikleştim.

"Kimin yaptığını biliyor musun Simay?"

İşte bu noktada işler iyice sarpa sarıyordu. Ben erkek arkadaşımı korumak isterken bir yandan arkadaşımın ailesini yalnız bırakıyordum. Onlara gerçeği söyleyemiyordum. Doğukan ve Akay cevabım için gözümün içine bakıyorlardı.

"H-hayır" diyebildim sadece.

"Hayır benim kızım kavgacı biri de değildir... neden böyle oldu? Kim ona ne yapabilir? Neden yapsın? Sana hiç mi bir şey anlatmadı Simay?" dedi tekrar ağlamaya başlamıştı Belma Teyze.

"Hayır anlatmadı Belma Teyze" derken sarıldım ona. O da bana sarıldı. Vicdan azabı çekmeye başlamıştım bile. Sevdiğim adamı korumaya çalışırken arkadaşımı koruyamıyordum. Bundan kötüsü kim bilir Altan başka kime ne yapacaktı?"


Telefonum çalarken içimden ne olur Altan olmasın Allahım diye dua etmeye başladım. Yağız yüzüme bakıyordu. Yavaşça telefonumu cebimden çıkardım. Ekrana baktığımda "OH annem" dedim. Yağız bu tepkime şaşırsa da bir şey söylemedi. Bende onun bir şey söylemesine fırsat vermeden oturaktan kalktım. Koridorda ilerlerken telefonu açtım.

BEŞİK KERTMESİ 2 'Mafyanın Gelini'Where stories live. Discover now