Hoofdstuk 16

4.4K 238 11
                                    

Hoofdstuk 16
Mike p.o.v

Het is ondertussen een paar uur later en Jenna is nog steeds niet thuis. Ze bekijkt maar wat ze doet, maar ik laat Kyle nergens naar toe gaan. Die jongen kan wegrotten in de cel tot hij een beetje respect heeft aangeleerd.

De sterke geur van Max komt mijn neus binnen en iets later hoor ik de voordeur open gaan. Max heeft de sleutel, zodat hij altijd naar binnen kan. 'Mike?' Roept hij. 'Kantoor.' Roep ik terug en kijk op van mijn laptop.

Max loopt mijn kantoor in met een serieuze blik. 'Wat is er?' Vraag ik alert. Aan heel zijn lichaamshouding is te zien dat hij gespannen is. Er is wat aan de hand.

'Oké, er is wat gebeurd, maar je moet je rustig houden.' Zegt hij gespannen. 'Wat is er?' Herhaal ik. Kyle is weg... En we kunnen Bo nergens vinden.' Zegt hij. Ik grom luid. 'Wat!' Roep ik. 'Waarom weet ik dit nu pas?' Schreeuw ik agressief. 'Mike, blijf kalm. Kyle was ineens verdwenen, we zagen hem wegrennen. Bo is er met een groep wachters achteraan gegaan, maar nou zijn die wachters terug. Bo ging achter Kyle aan en we zijn ze uit het oog verloren.' Ik grom opnieuw. 'Wat doe je hier dan? Ga haar zoeken!' Roep ik en loop de gang op, naar de voordeur. 'Ik heb er al wachters op afgestuurd en ik heb de omringde roedels gewaarschuwd.' Ik loop de deur uit en verander in mijn wolvenvorm. 'Er staan nog een groep wachters bij het meer. We kunnen met hun mee zoeken.' Zegt Max. Ik knik en Max veranderd ook, waarna we beginnen te rennen.

Kyle p.o.v

'Zo, ze hebben je goed te pakken gehad.' Zegt Yasmine, terwijl ze de grote brandwonden bekijkt. Brandwonden door Wolfsbane. Ik piep als ze er met een prikkend goedje overheen gaat. 'Ik zei toch dat die roedel niks voor jou was. Die Alpha is veel te dominant.' Zegt ze. 'Ik wist dat Jenna er in de buurt was.' Zucht ik. 'En dan? Nou ben je toch niet meer bij die roedel.' Ik haal mijn schouders op en loop het huisje uit.

Ik kijk om me heen. We staan aan het randje van een bos, met een huisje aan het meer. Ik loop achter het huis, richting een kampvuur. Een groep van acht zitten om het kampvuur heen. Een groep vampieren. Ik geef ze een knikje en hurk voor iemand neer.

Bo.

Ik maak de theedoek in haar mond los. 'Zo prinses. Wat was n...-' Ze spuugt recht in m'n gezicht en probeert haar handen van een paal los te rukken.

James, een van de vampieren, trekt aan haar haar naar achter. Ze probeert te schreeuwen, maar de hand van James dempt het geluid. Hij zet zijn lange hoektanden tegen haar nek aan en direct is het helemaal stil.

'Zal jij je niet even wat respect aanleren?' Mompelt hij grijnzend en duwt iets harder zijn tanden tegen haar nek aan. Net hard genoeg, dat het pijn begint te doen, maar dat hij Bo nog niet bijt. 'Je geeft geen antwoord.' Zegt James grijnzend en gaat achter haar staan. 'Goed gezien zeg.' Zegt ze bijdehand.

Bo p.o.v

Hardhandig laat James me opkijken naar Kyle, die voor me neer hurkt. James laat me los en Kyle pakt mijn kin beet. 'Luister, jij bent zelf achter ons aan komen rennen, toen we weg wilde gaan. Ga niet bijdehand zitten doen.' Sist hij. Ik ontbloot mijn tanden, die zijn veranderd in die van een wolf. Kyle begint te lachen en ik hap richting zijn gezicht. Gelukkig voor hem, kan hij net een stap achteruit doen.

'Joh, kan jou het schelen. Duw wat Wolfsbane achter in haar keel, dan zijn we klaar met haar.' Zegt Yasmine, die naar buiten komt lopen. Kyle kijkt op en Yasmine loopt richting ons. James knikt. 'Inderdaad. Waarom zal je haar hier laten? Mike staat binnen een paar uur hier.' Zegt James. De rest knikt en Kyle kijkt even naar mij. 'Nee man, ik ga haar niet vermoorden, ze is de zus van Mike!' Roept hij uit. Ik frons. Oké, sinds wanneer heeft hij een geweten?

'Dus? Je bent toch weg daar!' Zegt James en staat fronsend op. 'Mike is de mate van Jenna. Ik ga Bo niet hier vermoorden!' Gromt Kyle dreigend. Oh, hij heeft niet alleen een geweten, maar ook een hart. Wat fijn.

Kyle p.o.v

'Ik heb geen zin om de grootste roedel van het continent achter me aan te hebben. Jij vermoord haar.' Zegt James en drukt een zakje met Wolfsbane in mijn handen, die hij kreeg van Yasmine. Ik laat het op de grond vallen. 'Ten eerste: ik ga geen Wolfsbane aanraken. Ten tweede: Bo blijft leven.' Zeg ik, terwijl mijn ogen zwart kleuren. Dit is het probleem met een rogue roedel, er is altijd ruzie om wie er gelijk heeft. Helaas voor mij, lijk ik in de minderheid te zijn.

'Oh, weet je het zeker?' Vraagt Yasmine. 'Hebben jullie zin om de grootste roedel van het hele continent achter jullie aan te hebben?' Vraagt ze, aan het groepje vampieren. Xavier staat op. 'Sorry Kyle, maar ik heb daar geen zin in.' Ik frons. 'Jullie denken dat Mike niet achter ons aankomt, als we zijn tweelingzus vermoorden?' Roep ik uit. James ontloopt zijn lange hoektanden naar me en gaat voor me staan. 'Denk jij dat je überhaupt nog iets te zeggen hebt? Je hebt jezelf in de problemen gebracht, wij hebben je eruit gered. Je bent ons wat verschuldigd.' Sist hij dreigend. Ik frons. 'Wat vervelend voor je.' Ik breng m'n gezicht dichter bij die van hem. 'Maar ik ga haar niet vermoorden.' Zeg ik langzaam en duidelijk. 'Ik zweer het je Kyle, doe nog...-' 'Stil eens!' Onderbreekt Xavier James, die naar me uit wilde halen.

Ik spits mijn oren en hoor bladeren kraken. Zachtjes hoor ik poten over de aarde gaan. 'Wie ruik je?' Vraagt Xavier zacht aan mij. Ik adem diep in door mijn neus en ruik een zoete vanille geur.

Jenna.

His beautiful mateWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu