Hoofdstuk 11

4.9K 264 13
                                    

Hoofdstuk 11
Mike p.o.v

'Mike, hij is nog geen half jaar als "mens" gaan leven. Hij heeft al die maanden bij vampieren geleefd! Het is vreselijk, maar je kan het hem niet kwalijk nemen.' Zegt Jenna. Ik schud mijn hoofd. 'Verwacht je nou dat ik hem de roedel in laat?' Vraag ik. 'Het is mijn broer!' Roept ze boos. Ik pak haar polsen vast en druk haar tegen de muur van de cel aan. 'Jij was de enige uitzondering die ik voor rogue's heb gemaakt, Jen. Ik ga er niet meer maken.'

Ineens word ik hardhandig naar achter getrokken. Doordat ik mijn gewichtverlies, kan Kyle me een trap geven, waardoor ik tegen de muur aan knal.

Het is even helemaal stil. Twee wachters, die voor de deur stonden, staan met hun hoofden om de hoek te kijken. Max, die me alles verteld had, staat met grote ogen ons aan te kijken. Nog nooit heeft iemand mij, als Alpha zijnde, ook maar met een vinger aan durven raken. De gene die dat hebben gedaan, bijvoorbeeld tijdens gevechten met andere roedels, zijn niet zo goed geëindigd.

Kyle staat zelfverzekerd voor zijn zusje, die met grote ogen naar hem kijkt. Ik sta rustig op en kijk Kyle aan. Dan loop ik richting de uitgang. 'Maak hem af.' Zeg ik, als ik langs Max heen de gang oploop.

Jenna p.o.v

'Kan je het zelf niet regelen, Mike?' Vraagt Kyle, als Max net naar hem toe wilt lopen. Mike stopt met lopen en draait zich naar ons om. 'Wat zeg je?' Kyle lijkt ontspannen, sterker nog hij lijkt erg zelfverzekerd over zijn zaak. Ik tik hem waarschuwend aan met mijn voet. 'Lok hem nou niet uit.' Sis ik. Ik hoor Kyle zachtjes grinniken om mijn waarschuwing.

Mijn broer heeft dus de arrogantie in de familie. Ook fijn om te weten.

'Nou, je laat je beta weer alles regelen. En als het je beta niet zal lukken, dan zorgt je beta wel voor een groep andere die hem helpen. Ben je bang dat je het ooit van een rogue gaat verliezen?' Grijnst Kyle. Mike loopt terug richting de cel. 'Je denkt dat je het van mij gaat winnen?' Vraagt hij lachend.

'Jongens, kunnen jullie alsjeblieft...-' 'Hou je mond, Jenna!' Sist Mike naar me en kijkt Kyle weer aan.

'Ik weet wel zeker dat ik van je win.' Zegt hij zelfverzekerd en misschien een tikkeltje arrogant. 'Die uitdaging neem ik graag aan.' Zegt Mike. 'Wat! Neem je nou een uitdaging aan om mijn broer te vermoorden?' Roep ik uit, naar Mike. 'Yup.' Zegt Mike.

Kyle houdt zijn handen ineens bij zijn mond en laat een luide wolven huil horen. 'What the...-'

Hard geschreeuw en gerinkel komt van de ingang van de kelder vandaan. Mike kijkt naar Max, die direct ernaar toe rent. Mike kijkt naar mij en voordat we het weten, staan er één meisje en één jongen, vampieren dus, met Max in de deuropening. Het meisje drukt Max op zijn knieën en heeft zijn hoofd tussen haar handen, klaar om zijn nek te breken.

'Dus, misschien zal je onze Kyle even laten gaan, dan laten wij jouw beta netjes los.' Zegt het meisje. Mike kijkt verbaasd, bijna met een blik vol ongeloof, naar Kyle, die met een grote grijns op zijn gezicht naar zijn groep vrienden staat te kijken. Mike gromt gefrustreerd en geeft een trap tegen de muur aan. 'De muur heeft er niks mee te laten, Mike.' Grijnst Kyle bijdehand. Mike draait zich naar hem om en kijkt dan naar Max. 'Oké, dan doen we het zo. Één, twee...-' 'Lopen dan!' Roept hij gefrustreerd naar Kyle.

Kyle drukt een snelle kus op mijn wang. 'Ik zie je snel weer, kleine zus.' Glimlacht hij naar me. Verward kijk ik naar hem. Hij maakt een diepe buiging naar Mike. 'Het was me een eer, Alpha.' Grijnst hij. Dan kijkt hij naar Max en dan naar de waterbak met Wolfsbane. Hij wilt ernaar toe lopen, maar bedenkt zich dan. Dan knielt hij voor Max zijn neus neer. 'Ik zal nooit tot jullie niveau zakken.' Max zijn tanden veranderden in die van een wolf en hij hapt richting Kyle's richting, die in een flits, met een grote grijns op zijn gezicht, verdwijnt uit ons zicht, met zijn vrienden erachter aan.

Max laat zich naar achter vallen en haalt diep adem. 'Mike?' Vraagt hij. 'Hmm?' Mompelt Mike, die gefrustreerd tegen de muur aan leunt. Max gaat weer rechtop zitten en ademt uit. Misschien moeten we een andere manier bedenken om rogue's af te handelen.'

His beautiful mateWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu