Hoofdstuk 15

4.8K 253 50
                                    

Hoofdstuk 15
Jenna p.o.v

'Jenna!' Geïrriteerd geschreeuw komt van beneden af en ik schiet omhoog in mijn bed. Mike stormt de trap op. 'Wat is er?' Vraag ik geschrokken en sta direct op. Mike gromt gefrustreerd. 'Naar buiten. Nu.' Verward kleed ik me snel om en loop naar buiten toe.

Ik loop naar buiten en zie Max luid grommend, in wolvenvorm, richting een tak hoog in een boom happen. 'Max, doe rustig.' Zegt Mike en loopt naar Max toe. Max richt zich tot mij. 'Zeg tegen die broer van jou dat hij zijn vampieren vriendjes lekker buiten het territorium moet laten.' Gromt hij en loopt langs me heen.

Verbaasd kijk ik om me heen? Waar heeft iedereen het over? En waarom ben ik daarvoor nodig?

Ik loop naar de boom toe en zie een blonde jongen van rond mijn leeftijd, op een tak een sigaret roken.

'Wie is dat?' Vraag ik zacht aan Mike. 'Vampier. Hij zoekt naar Kyle.' Zegt Mike. 'Nou nou, vampier is ook z'n akelige benaming. Je mag me Xavier noemen.' Zegt hij en dooft zijn sigaret tegen de boomstam aan. 'Waarom zoek je Kyle?' Vraag ik. 'Nou, ik wou een plan met hem gaan bespreken hoe we je beta Max gaan vermoorden, aangezien hij een vriendin laatst bruut heeft vermoord.' Mike gromt luid en trapt hard tegen de boomstam aan. Er breekt een grote tak van de dikke boom af, die langs Xavier's hoofd, op de grond knalt. 'Je vriendin zal niet de enige zijn die deze week vermoord is.' Gromt hij laag. Xavier's ogen kleuren rood. 'Ik denk dat ik deze keer maar voor jouw vriendin ga, als jij niet even wat meer respect aanleert.' Sist hij, vanuit de ogen tak.

'Xavier?' Ik draai me om en zie dat Kyle aan komt lopen, met Max naast hem. Xavier kijkt door de bladeren door naar Kyle. 'Wat doe jij hier?' Vraagt Kyle verbaasd. Xavier haalt zijn schouders op. 'Ik wou die beta gaan zoeken, maar toen kwam die hond hier.' Zegt hij en knikt naar Mike, die grommend naar hem staat te kijken. Kyle rolt met zijn ogen. 'Kom nou maar uit die boom.' Zegt hij. Xavier trek zijn wenkbrauwen op. 'Met hem daar beneden? Echt niet!' Roept hij uit. Kyle seint naar Mike. 'Doe effe een stapje naar achter. Anders komt hij er nooit uit.' Moppert Kyle en kijkt weer naar Xavier, die nog steeds in de boom zit.

Max laat een luide, korte krom horen naar Kyle, die hem arrogant aankijkt. 'Tegen wie denk je dat je het hebt? Voor het geval dat je het niet doorhad, dat is je Alpha. Toon wat respect.' Zegt hij. Kyle kijkt fronsend naar Mike en dan terug naar max. 'Wat? Hij is dan de Alpha hier, maar niet de fucking koning.' Hij wilt zich weer op Xavier richten, maar Max rukt hem weer terug. 'Nogmaals, ik zal maar wat respect gaan tonen.' Zegt Max rustig, maar met een dreigende blik in zijn ogen. Kyle kijkt Mike bijdehand aan. 'En wat wil je er aan gaan doen?'

'Kyle, kap ermee!' Roep ik uit. Mike geeft me een zacht duwtje, als teken dat ik stil moet zijn. 'Wat nou?' Sis ik naar hem. 'En dit, Jenna, is waarom ik geen rogue's in mijn roedel wil.' Zegt hij geïrriteerd en loopt richting Kyle. Ik frons en wil m'n mond op trekken, maar Mike drukt Kyle met een harde klap tegen de boom aan. Kyle bijt zijn tanden op elkaar. Dat moet pijn doen...

'Ik zal maar op je woorden letten, je krijgt maar één kans van me, anders zit je weer terug in die kelder.' Zegt Mike. 'Mike! Laat hem los!' Zeg ik boos en loop naar hem toe. Mike negeert mij en kijkt Kyle grommend aan. 'Mike, laat mijn broer los.' Sis ik naar hem. Kyle kijkt hem met een arrogante grijns aan.

Mike p.o.v

Jenna zet mij, waarschijnlijk onbewust, klem. Zij wilt haar broer beschermen. Ik mijn positie als Alpha. Roedel leden zien de spanning hier en kijken nieuwsgierig toe. Max draait zich naar ze om en laat een luide grom houden. 'Donder op en let op jezelf.' Gromt hij. Direct kijken ze weg en hij richt zich weer op ons probleem.

'Euhm... Mike?' Vraagt Max. 'Wat?' Grom ik geïrriteerd. Hij wijst naar de boom. Verbaasd laat ik Kyle los, die me met een grote grijns aankijkt.

Geen Xavier.

Ik grom luid. Ik zal echt beter op moeten letten. 'Mike, doe rustig. Je...-' probeert Jenna. 'Verdomme! Max, neem...-' Jenna pakt mijn schouder beet, om mijn aandacht te trekken. Ik kijk haar aan. 'Laat het. Hij is nu toch weg?' Ik frons. Snapt ze er nou echt niks van?

'Wij praten zo.' Zeg ik. 'Neem Kyle mee naar de kelders.' Zeg ik tegen Max. Max knikt en seint de wachters, die iets verder al stonden te kijken. 'Je raakt hem met geen vinger aan, totdat ik dat ik toestemming geef. Begrepen?' Vraag ik aan Max. Jenna gaat tussen ons staan. 'Wat? Neem je hem mee naar die verrotte kelders! Hij is net weg daar.' Ik probeer rustig te blijven. Je moet als Alpha en Luna geen ruzie maken. Niet in het openbaar in elk geval. 'Jen, doe rustig. Er gebeurd niks met hem. Ga alvast naar huis, ik kom er zo...-' 'Nee! Donder op man! Het is mijn fucking broer. Ik laat hem niet alleen.' Schreeuwt ze hard. Ik pak haar polsen vast. 'Babe, doe rustig alsjeblieft.' Sus ik haar. 'Hij is de enige familie die ik sinds jaren heb gezien, Mike! Besef je dat wel?' Roept ze boos, terwijl ze haar polsen los probeert te trekken.

Ik druk haar in een snelle beweging achter een huis, uit het beeld van het roedel. 'Laat me los of ik ga gillen.' Zegt ze dreigend. Ik probeer niet te lachen. 'Schat, ik ben hier de Alpha.' Zeg ik. 'Laat me verdomme los!' Gilt ze. Ik duw in een harde beweging haar polsen tegen het stenen huis aan. Ze piept direct en ik breng mijn gezicht dichter bij die van haar. 'Doe rustig en ga nu met me mee naar huis.' Zeg ik duidelijk. Ze bijt op haar onderlip. 'Hij is mijn broer, Mike.' Zegt ze zacht. 'Kom, we gaan naar binnen.' Zeg ik en trek haar zachtjes aan haar polsen mee.

'Ken jij die Xavier?' Vraag ik, eenmaal binnen. Jenna schudt haar hoofd. 'Ik heb hem al jaren niet gezien.' Zegt ze zacht en gaat op de bank zitten, terwijl ze aan haar nagels pulkt. 'Jenna, kijk me is aan.' Met een boos gezicht kijkt ze me aan. 'Babe, als je broer hier wilt blijven, moet hij snappen dat hij hier niet alles kan doen. En al helemaal geen vampieren meenemen.' Zeg ik en zet een losse pluk achter haar oor, terwijl ze me boos aankijkt. Ik wacht op een reactie, een tegenwoord, iets.

'Jenna?' Vraag ik. Ze kijkt me aan. 'Als jij hem wegstuurt, ga ik met hem mee, Mike.' Zegt ze met tranen in haar ogen en staat op. 'Ho, doe is even rustig...' Sus ik. 'Als jij hem ook maar met één vinger aanraakt hè...!' Gromt ze. 'Ik raak hem niet met een vinger aan, zolang hij zich maar gedraagt.' Grom ik terug. Snapt ze het nou echt niet? Dit is een roedel met een rangorde. Als ik Kyle niet terug op zijn plek zet, loopt iedereen over me heen.

'Jenna, ga zitten.' Zeg ik, als ze weg wilt lopen. Kwaad loopt ze de woonkamer uit. 'Dat zal ik maar niet doen, prinses.' Zeg ik en loop achter haar aan. 'Ik doe wat ik wil, Mike.' Gromt ze agressief. Als ze de voordeur opent wilt trekken, grom ik luid. 'Verdomme Jenna, doe niet zo kinderachtig...' Zeg ik boos en blijf staan. Ze steekt haar middelvinger naar me op en loopt de deur uit.

His beautiful mateWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu