28.kapitola

5.1K 343 41
                                    

Wade Easter:

To, co jsem uviděl poté, co Maggie šla na jeden z kolotočů. A já jsem tam na ní pochopitelně musel počkat, mě ranilo. Nechápal jsem to. Vždyť mi prakticky vyznala lásku, a teď..

Can Jackie:

Byl jsem rád, že se mnou moje malá sestřička souhlasila a teď sedí se mnou v mém postarším autě a jedeme na pouť do vedlejšího města. Hodnou chvíli jsme si povídali, bylo to v podstatě poprvé od mého příjezdu zpět domů, co jsme měli možnost si pořádně popovídat. Buď jsem byl v tahu já, nebo ona. Většinou tedy ona. 

Já doma nebyl nějakou dobu. Myslím, že to bylo již pět let. Hned po ukončení střední školy jsem odjel dál studovat do Itálie. Hodně daleko od domova, z čehož mi bylo několikrát smutno a dokonce jsem i litoval, že jsem nedal přednost bostonské univerzitě, která by byla blíž k domovu. K rodičům, Winter, mému - nejspíše již bývalému - nejlepšímu kamarádovy Lendenovi.. Ale také blíž k mé minulosti a hlavnímu důvodu mého odjezdu.

Nespočetně-krát jsem na to myslel. Mělo vůbec cenu kvůli tomu odjíždět? Vždyť to zase nebylo tak strašné.. Ale, co to kecám! Bylo to snad to nejhorší, co se mohlo stát! Měl jsem se zachovat jako chlap a ne zbaběle utéct. Ale na mojí obranu před pěti lety jsem byl ještě mladé kuře, které si chtělo plnými douškami užívat života a myslel jsem si, že jeho hlavní náplní jsou drogy, sex a alkohol. Až pozdě jsem si uvědomil, že alkohol a drogy bylo to nejhorší, co mě mohlo v životě zastihnout. 

Winter si nejspíše všimla mého zamyšleného výrazu, který se u mě dal lehce splést se zamračením. A tak zapnula rádio. Byl jsem jí za to vděčný, protože jsem se nemusel vracet k pět let staré události. Na rádiové stanici, kterou mám v autě a vlastně i ve svém bytu v Itálii nastavenou, protože na ní podle mě hrají ty nejlepší písničky od nejlepších kapel, zpěváků a zpěvaček, zrovna běžela píseň Rape me od Nirvany. Která sice patří  mým nejoblíbenějším od nich, ale v této situaci mi moc nepomohla.

Přepnul jsem proto stanici, Win se na mě zmateně podívala, ona totiž byla jedna z mála, která věděla, že miluji grungeovou hudbu. Ale nechala to být. Dali jsme to na nějakou neutrální stanici, kde právě byla písnička Catch & Release od Matta Simonse

,,Těšíš se?" zeptal jsem se své malé sestřičky. Snažil jsem se tím, zahnat ty strašné myšlenky honící se mi v hlavě. Na tu osudnou noc. Která všechno změnila. Úplně všechno..

,,Ani nevíš jak moc! Na pouti jsem nebyla již hodně dlouho!" nadšeně výskla a pak potichu dodala: ,,Naposledy, to bylo vlastně ještě před tím, než jsi odešel.. A ještě s Lendnem." po tváři jí stekla slza a já k nim neměl také daleko. Na ten den jsem si pamatoval. Bylo to před šesti lety, ten den jsem jí poznal a bylo to úžasné. Navíc Lenden je blázen, takže jsme se vždycky nasmáli. Ani nevím jak se teď má, dlouho jsem s ním nemluvil. Stejně jako se zbytkem svých přátel z domova. Pět let, pět dlouhých let

Po zbytek cesty jsme nepromluvili ani jedno slovo. Oba dva jsme byli až moc zabraní do svých myšlenek a vzpomínek.

Budu muset Lendenovy zavolat a sejít se s ním. Abych se ho zeptal na to jak žije, co se změnilo v jeho životě či ve městě za těch pět let. Jak se má jeho brácha, apod. Jeho brácha je taky strašně fajn. Je mu stejně jako Win, takže je o šest let mladší než já a Lenden. 

Z mých myšlenek mě vyrušila až cedule, která nás vítala v sousedním městě, i když se pouť konala na druhé straně města, hudba byla slyšet i sem. Nějakých pět až šest kilometrů od poutě.

I když jsem se velice těšil na pouť a na nějaký čas s mojí mladší milovanou sestřičkou, ale z druhé strany jsem cítil, že se dnes večer něco stane.


•••

Ze začátku bych Vám chtěla opět poděkovat za votes, reads a velmi pěkné komentáře! :-)) Stejně tak jako za všechny follow! ;-)

Nakonec jsem stihla tento díl dopsat ještě před-tím, než odjedu na chatu, kde nebudu moct psát [notebook nechávám doma a stejně není na chatě Wi-Fi]. Jen upozorňuji, že tento díl je na dvě části. Takže v příštím bude opět Canův pohled. Možná ještě kousek pohledu Winter, ale to asi nakonec nechám na 30.kapitolu. :-))

Další kapitolu bych chtěla vydat do týdnu, ale ještě předtím chci vydat kapitoly dalších mých prací. :-)

Specko_07

LIBRARY ✔Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz