Hoofdstuk 32

27 8 0
                                    

Dave en Abigail hadden wel een plekje voor aan gevonden. Ik kon zag mijn vader om zich heen kijken. Ik zwaaide naar hem en hij zag me gelukkig. Hij liep naar me toe en nam me mee naar voren. Hij zei iets maar ik kon het niet verstaan. Ik ging naast Dave staan en een man begon met een speech over Jeanette. Hij vertelde van alles en eigenlijk was het best wel grappig om haar levens verhaal een keer te horen. Daar hadden we het namelijk nooit over thuis. Toen de speech na een tijdje was afgelopen kwam Oma het kleine podium opgelopen. Ik had haar echt al meer dan 5 jaar niet meer gezien omdat ze was toen ik 11 was. Ze belde af en toe maar we hadden nooit echt goed contact. Ze vertelde wat over papa en over hij blij ze hier mee was. Haar speech was een stuk korter dande vorige maar ik vond het een gewelidge speech. Toen een paar mensen nog hun speech hadden verteld maakte papa een fles champagne open.
De rest van de avond dansden Abigail en ik met iedereen, zelfs mensen die we niet kenden. Uiteindelijk ging ik maar dansen met Kyle. Dat was echt super gezellig. Af en toe ging ik een x naar mijn vader en Jeanette toe en bleef ik daar een tijdje. Om 6 uur kwamen de koks met het buffet die ik samen met papa en Jeanettebhad gemaakt. Iedereen zocht een plaatsje bij de tafels die in de hoek waren neer gezet. Ik ging aan een gezellige tafel zitten bij mijn vader, Jeanette, Abigail, Dave, mijn oma en wat andere familie. Bij het toetje zag ik mijn moeder lopen. Ze zat nogal afgelegen en zei niks. Ik keek even naar mijn vader. Zou hij het erg vinden als ik met het toetje bij haar ging zitten?! Ik besloot het maar te vragen en liep om de tafel heen en ging naast hem staan. Pap? Hij keek op. Ja Amy? Vroeg hij en ik ging verder met mijn vraag. Vind je het erg als ik mijn toetje bij mama op eet? Ze zit daar zo alleen. Mijn vader gebaarde dat ik hier moest wachte en liep naar een ober toe. Mijn vader kwam weer terug lopen. Ga haar maar halen Amy, ze kan hier komen zitten. De ober zorgt voor een plekje voor haar naast jou. Zei hij. Ik gaf hem een knuffel. Dankje pap! Ik liep weg naar de tafel waar mijn moeder zat. Ze keek me verbaasd aan toen ik aan kwam lopen. Ik pakte haar hand en trok haar zonder iets te zeggen achter me aan. Ze volgde me gelukkig en ik liep samen met haar naar de tafel. De ober had inmiddels voor een stoel en een bord gezorgd. Ga maar zitten mam. Zei ik en ging op de stoel er naast zitten. Ik kletste de rest van het diner met haar en hoopte dat ze het wat meer naar haar zin had. Ze bleef vanavond slapen in een hotel. Iknhad gevraagd of ze een keer langs wou komen zodat ik haar Zilver kon laten zien. Ik zou die dag erna met haar mee naar huis gaan. De vakantie was inmiddels ook al weer bijna afgelopen. Ik zuchte.

Iedereen was klaar met eten en een paar mensen vertrokken al. De rest van de avond werd er vooral gedansd. Ik vroeg Sidney of ze samen met William en Kyle of ze morgen avond wouden komen. Ze vonden het goed en we spraken met z'n 4en bij mij thuis om 4 uur af. Om 11 uur zouden de andere meiden, Jill. Lynn, Selena, Tess, Kim en sarah komen.

De tijd ging sneller dan ik had verwacht en het was al snel 12 uur. Het feest was afgelopen. Gelukkig hadden we mensen ingehuurd die de rommel na die tijd op zouden ruimen. Er hielpen nog verschillende mensen met de cadeau's in een speciaal daar voor gereseveerde auto te zetten. Toen dat klaar was namen we onze spullen mee en gingen de laatste mensen naar huis. Jeanette, papa, Abigail, Dave en ik gingen ook naar huis. We stapten weer in de limosine en binnen 20 minuten waren we thuis. We pakten nog de spullen uit en legde ze in de hal. We zouden dat morgen wel opruimen.
Ik wenste iedereen weltrusten en knuffelde snel nog even Zilver. Ik liep naar boven en kleede me om. Ik waste mijn gezicht en keek even op mijn mobiel. Ik had een app van Kyle en ook een van Jill.
Ik opende de chat met Kyle.

Kyle: hoi Amy❤️ weltrusten

Ik glimlachte. Ik typte snel iets terug en ging naar de chat van Jill

Jill: hey !! Was echt super gezellig en heb z'n zin in morgen! ❤️🙋🏼
Amy: ik ook❤️ weltrusten

Ik drukte mijn mobiel weer uit en liet mijn hoofd op mijn kussen vallen. Ik dacht terug aan vandaag. Het was een super dag geweest en Jeneatte en Abigail waren nu echt familie van me! Ik glimlachte bij die gedachte en vond het jammer dat morgen de laatste dag hier was. Ik had wel weer zin om naar huis te gaan, om oma weer te zien maar toch.

Langzaam viel ik in slaap

2 Different Lives Where stories live. Discover now