Hoodstuk 3

57 8 2
                                    

De deur ging langzaam open. Mijn moeder liep naar binnen. Ze kwam bij me op bed zitten. Mam? Ik keek haar aan. Ja Amy? Bij wie ga ik wonen? Ga ik verhuizen of blijf ik hier wonen? Mijn moeder zuchtte. Ik heb het er met je vader over gehad. Hij wil hier weg en vind het prima als we hier blijven wonen. Waar gaat papa dan wonen? Ze zei niks. Het bleven even stil en ik begreep dat ze het niet wist. Weet Dave het al? Mijn moeder knikte. We moesten het hem wel vertellen nadat jij weg was gegaan. Hij had het er moeilijk mee, dat weet ik gewoon alleen laat hij het niet zien en houd het voor zichzelf. Ze pakte mijn hand. Word niet boos op hem omdat het hem niks doet, het doet hem wel wat. Ik knikte en glimlachte. Maar de lach bereikte mijn ogen niet. Mijn moeder stond op en gaf me een kus. Weltrusten Amy... Ze liep mijn kamer uit. Ik deed mijn ogen dicht maar het lukte me niet om in slaap te vallen.
Ik deed mijn kgen open. Ik hoorde een harde knal van vallend metaal buiten. Ik was blijkbaar toch in slaapgevallen. Ik stond op en liep naar mijn klerenkast die eigenlijk te groot was voor mijn kleren ik heb nooit veel kleren gehad. Ik gaf niet zo veel om mijn uiterlijk dus het maakte me niet veel uit. Ik deed de deuren van de kast open en pakte mijn blauwe bloesje. Het was een van de leukste die ik had. Ik zoch ook naar een spijkerbroek. Het werd een zwarte met steentjes aan de zijkant. Ik had die broek nog nooit aan gehad naar school. Ze zouden zeker grappen gaan maken over mijn kledingsstijl. Dat ik opeens allemaal kleren ging kopen die de 'populaire' ook aan hadden. Maar ik vons dit z'n leuke broek dat ik hem van mijn oma kreeg.
Toen ik me had opgekleed maakte ik snel een ontbijtje en at hem gelijk op. Ik liep de deur uit en ging naar mijn oma toe. Normaal gesproken kom ik niet op zaterdag bij haar maar ik wou weg. Toen ik bij mijn oma aanklopte deed ze zelf open. Ze keek verbaasd toen ze me zag. Amy ! Kom binnen meisje. Ik glimlachte en gaf haar een knuffel. Hoi oma zei ik zachtjes. Samen met mijn oma liep ik naar de woonkamer toe en ging zitten. Ze gaf me iets te drinken. Lekker geslapen? Ik schudde mijn hoofd. Mam en pap gaan scheiden. Mijn oma keek niet verbaasd op. Wist je dat al? Vroeg ik door haar reactie. Je moeder belde me gister om te vragen of je bij mij was. Ze heeft het even kort uitgelegd. Maar hoe kwam je er achter hebben ze je het verteld? Vroeg ze. Nee, ik hoorde ze weer schreeuwen en was naar beneden gegaan. Toen ik de deur van de woonkamer open wou doen was het stil. Ik had de deur op een kier gedaan. Toen ze weer begonnen te praten waren ze heel vaag. Tot ik het woord scheiden hoorde. Ik ben weggerend, naar het strand en heb daar een tijdje gezeten tot mijn moeder me vond. We zijn rond half 12 weer naar huis gegaan. Waar zijn je ouders nu? Thuis. Zei ik kort. Weten ze wel dat je hier bent Amy? Ik schudde mijn hoofd. Ze waren weg geloof ik. Ik pakte mijn glas en dronk het koele water op. Ik hoorde de telefoon gaan. Mijn oma's stem klonk vriendelijk toen ze de telefoon opnam. Mijn oma liep naar de keuken. Ik hoorde haar af en toe wat mompellen. Mijn oma legde de telefoon weg en ging weer zitten. Ze zijn naar het gemeentehuis Amy... Het was even stil. Ik had geen idee wat ik moest zeggen. Ze komen zo thuis. Ik knikte. Waar zou papa heen gaan? Mijn oma haalde haar schouders op. Ik zal hem missen, hij was altijd erg aardig. Dat vond je opa ook altijd. Zei mijn oma, Haar gezicht kreeg een verdrietige uitdrukking. Opa, hij was zo lief geweest. Hij heeft me leren lezen en me altijd geholpen als ik hem nodig had. Helaas is hij 2 jaar terug gestorven. Ik mis hem nog steeds en mijn oma ook. Ik gaf mijn oma een knuffel. Ik moet maar naar huis gaan ik denk dat mam en pap zo thuis komen. Mijn oma knikte. Vraag of je moeder snel een keer langs komt. Zal ik doen. Tot ziens! Ik liep naar buiten en zwaaide nog even door het raam naar binnen. Ik was al snel thuis en zag dat de auto al voor het huis stond. Ze waren dus al thuis gekomen.
Mijn vader zat op de laptop en had me niet horen binnen komen. Ik keek op het scherm en zag een foto van een huis staan. Het huis kwam me niet bekend voor. Het kon hier niet in de buurt staan. Mijn vader merkte dat ik achter hem stond en draaide zich om. Hij zei niks maar gebaarde dat ik op de bank moest gaan zitten naast hem. Kijk Amy zei hij kort. Hij liet me 3 verschillende huizen zien. Welke is het mooist. Ik wees er 1 aan. Een gezellig huisje. Het deed me denken aan het huis waar we nu in woonden. Hij liet een plattegrond zien waarop te zien was waar alle 3 de huizen lagen. Maar dat was geen plattegrond van Long Beach. Ik keek mijn vader geschrokken aan.

2 Different Lives जहाँ कहानियाँ रहती हैं। अभी खोजें