Hoofdstuk 18

37 8 0
                                    

Ik zat op mijn kamer. Ik liep naar mijn kleding kast en trok een zwart hemdje met een spijkerbroek aan. Ik liep naar beneden en ging bij Jeanette in de tuin zitten. Mooi geworden het huis he Amy?! Ik knikte. Hoe kunnen we het eigenlijk betalen? Ik wist dat dit het moment was om het haar te vragen. Of dat kleding merk echt van haar was. Gewoon je vader heeft een goeie baan en ik dus toen konden we dit net betalen. Het klonk alsof ze er niet over wou praten. Oh, en wat doe jij voor werk? Ze leek even geschrokken. Nou ehm.... Ze stopte even. Je weet het he?! Of niet? Ik knikte. Ja z'n beetje. Maar ik wist het niet zeker, maar nu wel. Ik wou opstaan maar ze pakte mijn hand en trok me voorzichtig weer naar beneden. Wacht Amy. Ik ging weer zitten en keek haar afwachtend aan. Kijk Amy, ik heb je niks verteld omdat ik niet wou dat je daarom aardig tegen me deed. Dat heb ik al zo vaak gehad. Ik wou dat je me leerde kennen als Jeanette en niet als de vrouw van dat kleding merk. Ja ik ben blij dat het zo populair is, maar het heeft ook nadelen. Daarom heb ik je niks verteld. Ik wou het je vertellen. Echt! Alleen je bent er dus zelf al achter gekomen. Ik keek verbaasd op. Meende ze dit echt?! Ik kon het ergens wel begrijpen en was eigenlijk al helemaal niet meer boos omdat ze het niet had verteld. Maakt niet uit joh. Het is leuk om te weten. Ze kuchte even. Heb je misschien eh zin om morgen mee te gaan naar het bureau waar ik het ontwerp en waar de modeshows worden gehouden. De modellen zijn aan het oefenen voor de modeshow voor volgende week en ik ben nu bezig met de herfstcollectie. Vroeg ze. Ja graag! Hoelaat gaan we dan weg morgen? Ze leek opgelucht door mijn antwoord. Half 9, en oh ja die kleren zijn niet van iemand anders geweest. Ik heb ze zelf ontworpen. Een paar afgekeurde ontwerpen die wel leuk waren maar ik had al te veel dus toen moest ik een selectie maken. Ik heb er toch een paar laten maken. Ze zijn dus nog gewoon nieuw. Ik knikte. Dankje, ik zal ze eens passen. Ik liep naar boven en legde het stapeltje op een tafel in mijn kast. Ik keek de stapel snel door. Er zaten een paar leuke kleren bij. Ik trok het allemaal aan. De meeste dingen pasden goed. De kleren die niet paste bracht ik naar Jeanette.

De volgende ochtend stond ik al vroeg op om me aan te kleden en te douchen. Ik trok het witte shirt aan met het spijkerbroekje dat erbij hoorde.

Ik deed snel een ketting om

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ik deed snel een ketting om. Ik liep naar beneden. Goeiemorgen Amy! Ik zag mijn vader en Jeanette op de bank zitten. Ze keken me allebei aan. Ze waren eigenlijk best wel een leuk stel! Bedacht ik me. Mijn vader gaf me een knuffel en wenste me veel plezier straks. Hij stond op en ging naar zijn werk. Jeanette en ik stapten ook in haar auto en gingen naar het bureau. Ondertussen at ik snel een appel omdat ik nog niet ontbeten had. We stopten voor een hoog, groot gebouw. Wow! Ik verbaasd omhoog. We liepen het gebouw binnen. Jeanette leidde me rond door het gebouw. Beneden was een grote zaal met een catwalk, het zag er indrukwekkend uit. Op De volgende verdieping waren eigenlijk alleen maar kleedkamers en er was een bar waar je eten en drinken kon halen. Op de volgende verdieping waren was een soort chilroom gemaakt. De de derde verdieping was een grote vergader ruimte en op de laatste verdieping was een plek met kantoren. We liepen het grootste kantoor binnen. Er stond een groot bureau en een paar paspoppen. Er hing ook een prikbord vol met tekeningen van ontwerpen. Ik draaide een rondje. Aan de rechterkant waren veel ramen. Ik keek uit het raam naar beneden. Het was echt hoog! We liepen weer terug naar de 2de verdieping. Jeanette stelde me voor aan de meiden die op de grote bank zaten. Ze waren met z'n 6en een film aan het kijken. Ze stelde zich allemaal voor. Tess Dearing, Lynn Martinez, Jill Young, Selena Thomas, Kim Bisschop en Sarah Lopez. Jill vroeg of ik ook mee kwam kijken. Ja Amy kom ook! Hoorde ik sarah roepen. Ik keek Jeanette aan en die knikte. Kom maar naar mijn kantoor als je klaar bent. Ik knikte en ging bij de meiden op de bank zitten. Voor we de film verder gingen kijken bleven we eerst nog een tijdje kletsen. Toen de dilm was afgelopen lieten ze me hun kleedksmers zien, daarna ging ik naar het kantoor van Jeanette. Ik hielp Jeanette met ideeen voor de nieuwe collectie. Ze liet me zien wat ze al had. Het was echt super gaaf. De dag was al snel voorbij en de meiden vroegen of ik morgen weer kwam. He Amy wat is je nummer? Vroeg Tess. Ik gaf ze snel mijn nummer en ging met Jeanette mee naar huis.

Thuis was papa al aan het koken. We gingen al snel eten. Na het eten keken we met z'n allen een film. Na de film keek ik op de klok. 10 uur. Ik had nog even tijd om de hond uit te laten. Ik stond op en trok mijn schoenen aan. Ik ga nog even Zilver uitlaten! Riep ik. Ik wou net de deur uitlopen toen ik Abigail's stem hoorde. Wacht! Ik ga met je mee. Abigail rende naar me toe. Ik riep Zilver, die in de woonkamer op haar kleed lag, ze rende naar me toe. Ook Winter kwam aan rennen. Lachend deden Abigail en ik de riemen vast en liepen we naar buiten. We woonde nu dichter bij het strand en we besloten daar heen te lopen. We mochten nog niet langer dan 45 minuten lopen omdat het anders slecht zou zijn voor de poten van de pups. Ik gooide af en toe een bal weg. Winter en Zilver deden steeds wedstrijdjes wie als eerste de bal had. Na een halfuurtje waren we weer terug. Ik gaf Zilver een knuffel en wenste iedereen weltrusten. Ik ging naar boven. Ik ging op bed zitten en keek op mijn mobiel. 118 berichten?! Ik bekeek mijn app. Ik zat opeens in een nieuwe groep. 'Conner Toppers' ik zag aan de profiel foto's van de mensen die in de groepschat zaten dat het de meiden van vanmiddag waren. Ik voegde ze allemaal toe aan mijn contacten en Lachend las ik de doelloose berichtjes en stuurde wat terug. Lynn was online en stuurde me persoonlijk een berichtje.

Lynn: hey Amy!
Amy: hoii 🙋🏼
Lynn: Kom morgen ook naar het bureau, we gaan oefenen voor de show dan kun je ons helpen
Amy: ik weet echt niks van Modeshows lopen hoor! Maar wil wel helpen
Lynn: we gaan het je leren... Dat hadden we even met z'n 6en bedacht😂😂
Amy: haha, ik zal vragen of ik mee kan.

Ik drukte mijn mobiel uit en liep weer naar beneden om te vragen of ik mee kon. Jeanette vond het oke alleen moest ze eerder beginnen. Ik moest om 8 uur klasr staan. Mijn vader zei dat als ik mee wou ik snel moest gaan slapen. Ik ging weer naar boven en deed mijn pyjama aan en poetste mijn tanden. Ik ging in bed liggen en viel al snel in slaap

2 Different Lives Where stories live. Discover now