Hoofdstuk 10

42 8 0
                                    

Toen ik thuis was was Jeanette ook bij mijn vader. Ik begroette haar , gelukkig stond ze net op het punt om naar huis te gaan. Daarna gingen mijn vader en ik eten. Na het eten liet ik hem de kleren zien en legde ze in mijn kast.

De film was afgelopen die mijn vader en ik hadden opgzet. Ik zei mijn vader weltrusten en ging slapen. Ik viel al snel in slaap.
De volgende morgen werd ik wekker. Ik pakte mijn mobiel en drukte hem aan. Het was nog maar net half 9. Ik stond op en opende mijn kast. Ik zocht iets leuks voor vandaag. Het was warm en ik koos uit eindelijk voor het witte shirt met een het leuke korte spijkerbroekje. Ik liep naar de spiegel en pakte het make up dat Sidney gister ook had gebruikt en deed er wat van op. Het was niet lastig en het ging nog sneller dan gister. Ik kamde mijn haar. Sidney zei dat ik het een keer los moest laten. Ik had tot nu toe altijd een vlecht of een staart in gehad. Ik kamde het goed door en bekeek het tevreden in de spiegel. Ik liep naar beneden. Mijn vader was nog niet wakker dacht ik en liep naar de keuken. Er lag een briefje op het aanrecht.

Lieve Amy

Ik ben even bij Jeanette, die ken vast nog wel, ik moest wat ophalen. Ik ben rond 10 uur thuis. Doe intussen maar waar je zin in hebt.

Tot straks xxx Papa

Was hij nu alweer bij Jeanette?! Zou papa dan wel wat met haar hebben?! Hoe zat het? Wist mama hier van? Nee natuurlijk wist zij het niet, waarom zou ze. Nadekend smeerde ik een broodje en ging op de bank zitten en zette een progamma op. Om 10 uur kwam hij zoals gezegd thuis. Hij floot toen hij mij zag. Wow! Jij hebt echt veel geleerd van Sidney zeg! Zei hik. Ik knikte. Vind je het wat? Hij liep naar me toe en gaf me een knuffel. Zo durf ik misschien wel weer met je over straat te lopen. Ik gaf hem een por en ruimde mijn bord op.

Amy?! Ik hoorde mijn vader vanuit de kamer roepen. Ja? Ik liep naar hem toe. Hij zat op de bank en staarde voor zich uit. Toen hij zag dat ik er stond gebaarde hij dat ik naast hem moest komen zitten. Ik kwam zonder iets te zeggen naast hem zitten. Het bleef een tijdje stil. Amy ,hij kuchte even, ik moet je wat vertellen. Waar ik de laatste tijd achter ben gekomen. Wat is dat dan pap? Ik werd zenuwachtig door de situatie. Ik eh nou ja wij. Hij zuchte. Ik hou van Jeanette en zei ook van mij. Mijn ogen werden groot. Ik wou iets zeggen, iets vragen, iets schreeuwen maar ik deed niks. Helemaal niks.
Amy ik weet wat je denkt. Echt waar, je vind het te snel. Alsof ik nooit van je moeder en jullie heb gehouden en dat ik jullie nu alweer ben vergeten, Maar Jeanette is lief en zorgt goed voor haar dochter en mij. En tenslotte hou ik van haar, en Abigail kan de zus worden die je nooit hebt gehad. Toch? Ik knikte maar hoorde al niet meer wat hij zei. Ik stond op. Ik.. Ik ehm eh moet snel weg. We praten l.l.later verder. Ik stotterde door de brok die in mijn keel zat. Ik rende naar het buiten en ging naar het strand toe. Het was vlak bij de haven. Het strand was prachtig. Ik rende door de duinen en ging ergens in een hoekje van een duin zitten.
Ik was boos,verdrietig en blij tegelijk. Ik vond het geweldig voor hem maar ik hoefde geen nieuwe familie of zus! En hoe kon hij mama zo snel zijn vergeten! Hoe kon hij ons gezin zo snel zijn vergeten. De tranen rolden over mijn wangen.

Het leek een eeuwigheid te duren voor ik mezelf weer onder controle had. Ik stond op en liep naar het water. Het was helder blauw. Het was rustig op het strand vandaag. Ik liep een stuk langs het water en ging 1 van de strandcafe's binnen. Ik liep naar de wc's toe. Ik waste mijn handen en veegde de uitgelopen mascara weg. Ik dronk wat onder de kraan en liep naar huis. Mijn vader zat op de bank, zag ik door het raam. Ik liep naar binnen. Mijn vader zag me aankomen en gaf me een knuffel. Gaat het? Hij keek bezorgd, ik hoorde een stem vanuit de keuken komen. Het was Jeanette!!. Ik knikte en rende naar boven. Bij elke trede die ik nam werd ik bozer. Hij mocht haar dan uitnodigen en aardig tegen haar doen, ik dus NIET! hij mocht vinden wat hij wou over mijn houding tegenover haar maar het kon me niks schelen. Ik sloot me op op mijn kamer en kwam neiet beneden. Ik hoorde mijn vader roepen voor het avond eten. Ik keek uit het raam. De mooie mercedes van Jeanette stond er nog. Oh nee papa! Vergeet het maar ik eet boven. Dacht ik. Geen honger! riep ik terug. Amy? Kom! Zijn stem klonk strenger. Nee! Ik pakte mijn mobiel en ging naar whats app.

Amy: skyler?!
Skyler: amy! Alles oke?
Amy: neej😭 mijn vader heeft een relatie met die Jeanette !
Sidney: ... Door je reactie neem ik aan dat je dat niet wilt... Of wel?
Amy: nee! Hij is pas 3 weken geleden gescheiden. Ik ken haar niet eens!
Sidney: waarom geef je haar dan geen kans. Je zegt dat je haar niet kent💁🏼
Amy: hoe kan hij mijn moeder zo snel vergeten! En waarom zou ik!
Sidney: omdat ze waarscheinlijk over een tijdje bij elkaar gaan wonen of elkaar vaker zien.
Amy: dan kom ik niet meer naar Santa Rosa! Of zei of ik !
Sidney: NEE AMY! dat kun je niet doen... Dat is niet eerlijk
Amy: waarom niet. Het maakt hem toch niet uit of ik wel of niet komt hij heeft dan Abigail als dochter.
Sidney: neee-hee amy😫 hij houd van je EN ook van Jeanette je mag hem niet laten kiezen.
Amy: je hebt gelijk Sidney dat zou eigenlijk ook wel gemeen zijn.
Sidney: precies😉 we spreken snel af!

Ik voelde me al iets beter. Ik liep twijfelend naar beneden. Ik liep zonder mijn vader of Jeannete aan te kijken naar de keukentafel en ging zitten.

2 Different Lives Where stories live. Discover now