Hoofdstuk 11

49 8 0
                                    

Ik pakte een bord en schepte wat eten op. Mijn vader kuchte en ik wist dat hij naar me keek. Ik staarde wat naar mijn bord. Jeanette stelde af en toe een vraag. Ik beantwoorde de meeste vragen met een kort antwoord.

Na net eten ging ik weer naar boven. Mijn vader kwam ook naar boven. Amy ?! Ik hoorde hem op mijn deur kloppen. Ik zuchte, kom binnen. Hij deed zachtjes de deur open. Wat was dat onder het eten? Zijn stem klonk vriendelijk. Niks zei ik en ging weer verder met mijn mobiel. Niks? Wil je zeggen dat je dus altijd zo doet! Ik knikte maar keek niet op. Wat ben je aan het doen amy? Je luistert niet eens. Zei hij. 'Ik app mama,.. Waarom amy? Vroeg hij. Ik wil eerder naar huis dat is alles. Ik verbaasde me er over dat mijn stem zo rustig klonk. Huh, waarneer? Donderdag, dan blijf ik nog 3 dagen. Je wilt dus geen ander halve week blijven. Ik schudde mijn hoofd 1 week is lang genoeg. Hij knikte en liep weer weg. Zijn gezicht stond teleurgesteld. Jammer dan! Dacht ik. Ik heb echt geen zin in dat gezeur van die Jeanette. Ik liep naar beneden om wat water en chips te pakken. Ik had niet veel gegeten en best honger. Ik liep naar de kast in de keuken. Jeanette stond ook voor de kast. Ik rolde met mijn ogen. Het zal ook eens niet he. Ongeduldig wachte ik tot ze klaar was. Ze leek pas door te hebben dat ik stond te wachten toen ze de kast dicht deed en zich omdraaide. Amy?! Zei ze verbaasd. Ja ik ben het. Zei ik en Ik stapte langs haar heen om bij de kast te kunnen. Ik pakte een kleine fles sinas en een zak paprika chips. Ik wou me weer omdraaien om naar boven te gaan maar ik voelde een hand op mijn arm die me tegen hield. Je mag mij niet he Amy? Je wil niet dat ik hier ben, je wilt me niet leren kennen. Ik keek om me heen of mijn vader in de buurt was. Ik haalde mijn schouders op. Waarom zou ik? Vroeg ik. Omdat ik van je vader houd en hij van mij! Ze schreeuwde het bijna. Dus? Vroeg ik ongeintreseerd. Ze zuchte diep. Amy wat heb ik verkeerd gedaan? Ik ben toch altijd aardig tegen je geweest? Waarom accepteer je me niet in je leven. Vroeg ze, haar stem klonk bijna verdrietig. Ik wil niet dat mijn vader nu al een nieuwe vriendin heeft, ons nu al is vergeten en gewoon verder gaat alsof er niks is gebeurd! Schreeuwde ik, mijn stem klonk vijandig . Haar gezicht stond geschrokken. Ik trok mijn arm weg en rende naar boven. Ik ging op bed liggen en staarde naar het plafond. Ik had een app van mijn moeder.

Mama: tuurlijk mag je terug komen schat❤️ wat is er aan de hand
Amy: niks ik wil donderdag graag terug naar huis. Gewoon 1 week is lang genoeg
Mama: oh oke... Zeker weten ?
Amy: ja mam! Tot donderdag😘 ( weet niet hoelaat ik thuis ben)

Ik drukte mijn mobiel uit en trok de zak paprika open. Om 11 uur was mijn drinken op en de zak leeg. Ik trok mijn pyjama aan en wou net nar de badkamer lopen om mijn tanden te poetsen toen mijn mobiel ging. Het was Sidney. Ik nam op.
Sidney? Vroeg ik. Amy! Ga je morgen mee? Vroeg ze. Ja prima, waar gaan we heen? We gaan samen met kevin, James en William naar het strand. Er is een strand party s'middags. Zorg dat je om 2 uur op de haven staat. Oke doe ik! Tot dan.

De volgende ochtend sliep ik zo lang mogelijk uit. Om 11 uur nam ik een uitgebreide douche en zocht de kleren uit die ik aan zou trekken. Ik pakte het jurkje dat ik van Sidney had gekregen en deed hem aan. (zie foto) Ik deed wat make up op bekeek het in de spiegel. Ik schudde mijn hoofd. De mascara aan de linkerkant was dikker dan aan de rechterkant dus deed ik bij de rechterkant nog wat op. Ik pakte mijn mobiel. 1 uur?! Had ik er 2 uur over gedaan me om te kleden en te douchen. Ik had inmiddels best honger. Na dat ik klaar was met eten en tanden poetsen had ik nog 45 minuten over. Ik besloot maar eens iets te proberen met mijn haar. Tot mijn verbasing had ik er na 20 minuten iets best leuks in zitten. Ik pakte mijn jas en trok mijn nieuwe Adidas gympen aan. Ik schreef een briefje aan mijn vader ,die die ochtend even naar Jeanette toe was gegaan, en ging naar de haven. Sidney en de jongens stonden er al. Sidney kwam naar me toe lopen. Ze had het zelfde jurkje aan als ik. Ik schoot in de lach. Wauw! Jij hebt een leuke jurk Sidney. Sidney draaide een rondje, dankje die van jou ziet er ook goed uit. Ik zwaaide even naar de jongens en met z'n 5en liepen we naar het strand. Sidney had haar hakken uit gedaan. Ik was blij dat ik er niet op liep.
Toen we bij de strandtent aankwamen was het al best druk. Het was druk bij de bar en de muziek stond veel te hard. Ondanks dat leek het wel gezellig. Samen met Kevin en james gingen ik alvast een plekje zoeken om te kunnen staan. William en Sidney zouden wat drinken halen. Toen we eindelijk een plekje vonden waren William en Sidney ook weer terug. We dansten en feesten de hele middag en avond tot het half 9 was. Ik vroeg aan Sidney of ze mee naar huis ging. Amy waarom zo vroeg ? Ze leek niet echt blij met mijn vraag dus besloot ik maar niet nog een keer te vragen. Ik voelde een hand op mijn schouder en keek achter om. Het was William, hij gebaarde dat ik mee moest lopen. We liepen naar een rustig plekje op het strand. Wil je naar huis? Vroeg hij. Ik knikte. En Sidney heeft daar duidelijk nog geen zin in. Zei ik teleurgesteld. Hij schudde zijn hoofd. Ik haalde mijn schouders op. Ik heb geen tijd afgesproken thuis ik kan niet te lang blijven en we zijn er al een tijdje. Hij knikte. Ik ga wel met je mee. Ik keek hem verbaasd aan. Waarom? Je mag best blijven hoor. Ik vind het vast wel. Maar voor ik nog meer kon zeggen had hij mijn arm al weer gepakt en trok hij me mee het strand op. Ik moet nog even tegen Sidney zeggen dat ik ga! Riep ik. Nee ze weet wel dat je weg bent. Ik keek hem vragend aan maar vertrouwde erop dat hij gelijk had. Samen met William liep ik naar huis. Het was gezellig en we hebben veel gelachen. Ik vertelde hem zelfs over mijn vader en Jeanette.
We kwamen bij mijn huis aan. Hier woon. zei ik toen we voor mijn huis stonden. Hij bekeek het huis, gezellig huisje. Ik glimlachte. Bedankt dat je mee bent gelopen. Zei ik. Geen probleem, het was gezellig! Ik gaf hem snel een knuffel en liep naar binnen. Ik had geen idee waarom ik zo zenuwachtig deed toen ik naar binnen liep. Ik draaide me nog even om en zwaaide naar hem. Wacht Amy! Ik wou net de deur dicht doen toen ik hem hoorde roepen. Hij lachte wat is je nummer?! Ik liep weer naar hem toe. Geef je mobiel maar. Hij gaf zijn telefoon. Wauw ! Hij had de nieuwste iphone! Ik typte snel mijn nummer in zijn notities. Tada! Zei ik en gaf zijn mobiel terug. Alvast weltrusten. Zei hij en liep weg. Dankje! Ik liep naar binnen. Mijn vader was in de kamer.
Het was inmiddels alweer goed tussen ons en hij had me uitgelegd dat hij mama en ons nog niet was vergeten maar hij gewoon opnieuw wou beginnen. Vroeg of laat krijgt mama ook een nieuwe vriendin Amy. Had hij gezegd.
Ik kwam bij hem op de bank zitten en om 11 uur ging ik slapen. Het was een geweldige dag geweest en ik zou wat langer blijven. Ik had met papa afgesproken dat ik zondag weg zou gaan inplaats van donderdag.

De rest van de vakantie dagen op Santa Rosa sprak ik met Sidney en de jongens af. Ik vond het ergens wel jammer toen ik Zondag op de boot zat. Ik dacht terug aan de vakantie.

2 Different Lives Where stories live. Discover now