63. Poznej oheň

675 72 13
                                    

Zapnula jsem malé světlo na stole a položila hromadu knih vedle velkého hrnku plného mého oblíbeného čaje. ,,Máš měsíc na to se to našprtat." ,,Měsíc?" ,,Potom se ukáže kdo je lepší. Já to dokázala má sestřičko." ,,Dobrá tedy." Posadila jsem již svoji unavenou až přesazenou zadnici do pohodlného křesla a hmátla jsem poté velké tlusté knize, která mi byla souzena. Otevřela jsem jí přímo na první stránce a ihned jsem sáhla po tužce a papíru. Tohle bude dlouhá noc. Začala jsem pomalu číst ta poučná písmenka o ohni. ,,Oheň= palivo jenž nám pomáhá při každodenní potřebě. Nalezneme ho snad všude. Světlo jenž vydává vaše lampička ale také váš sporák je poháněn samotným ohněm." ,,Pokud nemám elektrický sporák, že?" Zavtipkovala jsem. To bude ta kniha vážně jenom o tomhle? ,,Oheň je, ale také jeden z nejsilnějších živlů světa. Možná proto je jeho magická síla velmi ničivá a skoro neovladatelná. Jen málokdo dokáže malé kouzlo s podstatou ohně. Proto jsem se snažil sepsat vše do této knihy. Vše co vám může pomoc ovládnout tento prastarý a přesto tak silný živel. Popravdě i mě samotnému čaroději dějin dělalo problém se s tímto poprat." Super, proč zrovna já? Proč zrovna já si musím vybrat tento živel? Teda oprava proč zrovna mě si vybral tenhle živel? Jestli si toho ještě někdo nevšiml tak nejsem moc pilný člověk. ,,Tss. Tohle bude oříšek." Šeptla jsem si sama pro sebe a otočila jsem na další stranu. ,,No to potěš koště." Na další stránce se skrývala krásná kapitola s názvem ,,Gymnastika a váš tvrdý trénink." Haló já jsem líný děvče, dokonce i kočka je více akční než já! Do háje vždyť i želva mě přeběhne v závodě a to si nedělám srandu. Projela jsem několik vět o mé nové zdravé stravě a vrhla jsem se plánovat svůj ode dneška nový tréninkový plán. ,,Takže když si řekneme, že vstanu místo v jednu kolem sedmé hodiny ráno, mohla bych si procvičit nějaké cviky. Takže ale co? Chytrá kniho raď!" Říkáte si, že jsem se do toho vrhla nějak nadšeně? Je to závod s mojí sestrou. Rozhodla jsem se vyhrát. Nejsem osoba jenž ráda prohrává. Naopak hrozně ráda vyhrávám a ráda to ještě lidem připomínám.

,,Zmlkni!" Zařvala jsem na svůj, po několika dnech brzkého vstávání, velmi oblíbený budík

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

,,Zmlkni!" Zařvala jsem na svůj, po několika dnech brzkého vstávání, velmi oblíbený budík. Položila jsem ruku na vypínač a zabořila jsem hlavu zpátky do polštáře. ,,Dobré ráno Carol." Ozvala se Blue od dveřích. Ano, nevěřím si, proto jsem požádala Blue aby mě donutila vstávat. ,,Dobré ráno." Zabručela jsem nevrle a vytáhla jsem nohy ze své zahřáté postýlky. ,,Takže dneska nás čeká co?" ,,No konečně jsem dočetla kapitolu o gymnastice, kterou již několik dní provozujeme a vrhla jsem se na podstatu ohnivé magie." ,,No a?" ,,Zjistila jsem, že to nedávám!" Zařvala jsem a padla jsem znova, a opakuji již po druhé za dnešní den a ne naposled, hlavou do polštáře. ,,Vím, že Demi strávila několik dní v divočině u řeky a vodopádů." ,,Tím mi chceš říct abych šla navštívit sopky? Nevšimla sis náhodou nějaké když si šla nakupovat? Pomohu ti. Ne, protože tady žádné nejsou!" ,,Vstávej a přestaň si stěžovat. Nějak ti pomohu." ,,Argh!" Znova jsem se zvedla a hodila na sebe své sportovní oblečení, které tvořilo velmi volné černé tílko a kraťasy. ,,Nemám sílu." ,,Vážně?" Blue vzala hřeben z mého pracovního stolu a posadila se za mě. Pomalu mi začala česat kadeře. ,,Co když to nakonec nezvládnu?" Blue se na chvíli zamyslela a pak jen jednoduše odpověděla: ,,To by si přece nebyla ty ne? Ty vždycky všechno dáš, protože se do všeho vrháš po hlavě. Jako tenkrát, když si se vrhla mezi to monstrum a Droye." ,,To bylo něco jiného." ,,Ale nebylo. Tohle musíš taky dělat z lásky, jinak to nikdy nepochopíš." ,,To je ono!" Vyštěkla jsem zaraženě. Rychle jsem se zvedla na nohy, políbila Blue na čelo a vyběhla jsem z pokoje se slovy: ,,Jsi skvělá Blue! Že mě to ihned nenapadlo." ,,Carol!" ,,Vrátím se až večer!" Zaběhla jsem do knihovny, sebrala svoji velmi oblíbenou knihu a jedním skokem jsem vyskočila ven na strom, po kterém jsem se sklouzla na zem a rozeběhla jsem se hluboko do lesa. ,,Nejde o živelné prostředí, jde o klid. O magickou energii a kde jinde ji najdete? V přírodě! Blue si vážně hlavička!"

Všem těm co mě teď začnou hejtovat, že je to kapitola nudná ještě více než záchodová místa. Tak se omlouvám, ale prostě jsem potřebovala tuhle kapitolu abych mohla napsat tu další a další potom. A nebojte se. Jestli už dlouho čekáte na chlapce a Momo, tak již brzy se zase vrátí na scénu. Mám s nimi hodně velké plány.

Jinak chci poděkovat všem co mi napsali v minulé kapitole krásné názory. Myslím, že každý jste si vybrali živel a máte k tomu skvělý důvod a tím jste mi ukázali v čem je jaký živel skvělý. Díky tomu teď budu moc lépe popsat ostatní živelné mágy, které plánuji již brzy představit.

Jinak taky nenávidíte ranní vstávání? Já hrozně, dokonce se občas přistihnu, že již po desáté odkládám budík. No hold jsem stejně líný člověk jako Carol, až na to že mě by Blue s postele nevykopala :D

Coment&Vote

#DadaRac

Secret [DOKONČENO]Where stories live. Discover now