quatre

693 70 1
                                    

Egy évvel később a szalagavatóra készültünk. A szalagavató pedig azt is jelentette, hogy azonnal itt az érettségi és hamarosan véget ér számunkra a gimnázium. Számos éjszakát töltöttem azzal, hogy a jövőnkön töprengtem. Ugyanaz a kérdés bukkant fel állandóan a fejemben: Mégis hogyan tovább?
Tudtam, hogy nem akarom elengedni Luke-ot, és bíztam benne, hogy ez fordítva is igaz. Többször is meg szerettem volna kérdezni, hogy mik a tervei, de soha nem volt alkalmas, amúgy pedig rettegtem a választól. Mi van, ha én nem szerepelek a tervei között?
Azt hiszem, Luke már egy ideje sejtette, hogy valami nincs rendben. A szalagavató előtti este, mikor a próbáról sétáltunk haza, észrevette, hogy alig szólok valamit, és a gondalataimba temetkezem.
- Mi jár a fejedben? - kiváncsiskodott.
Egy ideig nem feleltem semmit. Akkor aztán Luke megragadta mindkét vállam, és maga felé fordított.
- April, ugye tudod, hogy nekem mindent elmondhatsz - kezdte, miközben mélyen a szemembe nézett.
- Tudom, csak... - motyogtam, nem tudtam hogyan fogalmazzam meg a mondanivalómat. - Mi lesz velünk? - fakadtam ki hirtelen.
- Ezt meg hogy érted? - kérdezte Luke összeráncolt szemöldökkel.
- Holnap lesz a szalagavató, majd pár hónapon belül pedig érettségi... Azután mi lesz kettőnkkel? 
- Mégis mi lenne? - értetlenkedett Luke.
- Épp ezt szeretném tudni én is - vágtam rá türelmetlenül.
Percekig álltuk a sötét utcában úgy, hogy csak egymást bámultuk, de egyikünk sem szólalt meg. Hideg volt, és minél több időt töltöttünk ott, annál jobban reszkettem.
- Figyelj, April - szólalt meg hosszas hallgatás után Luke. - Minden ugyanolyan lesz, mint régen, azzal a különbséggel, hogy már nem fogunk gimibe járni. Nem foglak elhagyni, ha erre gondoltál, és remélem, ez neked sem fordult meg a fejedben - mondta.
- Nem, és soha nem is fog -jelentettem ki magabiztosan. Talán egy kicsit túl magabiztosan.
- Helyes - bólintott, majd egy apró mosoly terült el az arcán, miközben átölelt. - April, fogalmam sincs, hogy mi lesz fél vagy akár egy év múlva, de abban száz százalékig biztos vagyok, hogy együtt leszünk. Addig pedig még rengeteg időnk van kitalálni, hogy mihez fogunk kezdeni az érettségi után. Ez így megfelel?
- Meg - feleltem boldogan, és hagytam, hogy Luke megajándékkozon egy lassú és gyengéd csókkal.

insanity ✨ hemmingsWhere stories live. Discover now