kapitola 21.

1.9K 96 3
                                    

,,To teda je." řekl a zavřel dveře.,, Jsem Deaton. Veterinář a pomocná ruka."

,,A v čem mi jako máte pomoct? Vždyť je to jenom skica, nic neznamená."řekla jsem. Střídavě jsem se koukala na Lydii a Deatnona.

,,To si právě nejsem jistý. Řekli jste jí to?"koukl se na Lydii, ta záporně zavrtěla hlavou.

,, Další tajemství?"vyjekla jsem.

,,Já ti to chtěla říct hned co jsi se probudila, ale Stiles mi v tom zabránil. Myslel si, že by toho na tebe mohlo být hodně."začala se bránit. Usmála jsem se na ní a řekla:

,,Dobře. Tak o co se jedná?" otočila jsem se na Deatona, který celou situaci mlčky sledoval.

,, Jsou to Dread Doctors. Moc toho o nich nevíme. Jen to, že vytváří chiméry. Jako je Theo. On byl první. Každý jejich neúspěch vede k tomu, že berou víc lidí. Vždycky když začnou kašlat černou krev, píchnou do nich injekci s olovem. Je to strašný. Snažíme se je zastavit, ale zatím se nám to moc nedaří."řekl Deaton. Lydii začal zvonit mobil a tak si ho vzala vedle.

,,Takže Emily... Jak se cítíš? Pořád máš noční můry?"zeptal se.

,,Jak... Jasně oni vám to řekli. Ne poslední dobou ne. Je to divný, je to jako ticho před bouří. Znáte to, že? Někdy si totiž připadám jako cvok. Buď se i zdají noční můry nebo kreslím chlápky, co vypadají jako Cyberman."řekla jsem.

Stiles

Čekal jsem na Emily doma, ale když se ani po dvou hodinách od skončení školy nevrátila začal jsem docela panikařit. Zkoušel jsem volat Scottovi, ale ten byl venku s Kirou a Liam zase s Nicol. Zavolal jsem Lydii.

,,Lydie! Kde do háje jste? Je Emily s tebou?"začal jsem na ní chrlit otázky.

,,Stilesi, uklidni se. Je v pořádku. Jsme u Deatona, Emily totiž nakreslila Dread Doctors."

,,Cože??? Že ty jsi jí něco řekla. Říkal jsem ti, ať jí nic neříkáš"pomalu, ale jistě jsem začínal zuřit.

,, Tak to teda ne. Neřekla jsem jí to, přesně jak jsi chtěl. Ona si prostě jen sedla, chvíli koukala na papír a pak začala kreslit. Vypadala jako v transu. Tak jsem jí rychle sbalila věci a skicu strhla a jely rovnou k Deatnovi."úplně jsem zapomněl, jaká je když se naštve.

,,Dobře. Mám jet za vámi?"zeptal jsem se.

,, Jak chceš. Musím jít."řekla a zavěsila. I když b mi řekla ať nejezdím, stejně bych jel. Převlíkl jsem se a vyrazil na veterinu.

Emily

,,Takže říkáte, že temnota, je předzvěst něčeho špatného? Jako, že když se tomu poddám ve snu a v tom snu umřu, umřu i v reálu?"rozpačitě jsem se na něj podívala a on přikývnul.

,, Nejdřív se ti to bude zdát jako obyčejná noční můra, ale pak se to zvrtne a jsi v háji."konstatoval a moc mě neuklidnil.

,,No... to vám teda děkuji. Myslela jsem, že mě uklidníte, ale vy mi řeknete tohle. Stejně jako v té knížce."

,,Nic uklidňujícího ti říct nemůžu. A v jaké knížce?"zeptal se. To už přišla i Lyd.

,, Profesor Yukimura mi dal knížku s názvem "Smrt a Tenota", tam jsem se dočetla spoustu věcí. Nejlepší je to, že umřu strašlivou a bolestivou smrtí. No není to paráda?"začala jsem se trochu třást a zrychleně dýchat. Deaton něco probíral s Lydii, tak jsem se rozhlížela po ordinaci. Najednou jsem uslyšela divný šramot a pískání. Otáčela jsem se kolem své osy a snažila najít příčinu toho zvuku. Chytla jsem se za hlavu a opřela se o zeď.

DARKNESS - Teen Wolf FF ✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat