5. Bölüm

17K 1.2K 54
                                    

"Umarım yeni bölümü beğenirsiniz. Yorum ve beğeni (vote) yapmayı unutmayın. Diğer bölümü en kısa sürede atmaya çalışacağım. Keyifli okumalar."

***

"Benimle evlenmeni istiyorum..." Aziz şaşkın bir şekilde genç kıza bakarken birden gülmeye başlamışı. Hazan onun tepkisi karşısında sakinliğini korurken oldukça ciddi davranıyordu. Aziz sonunda sakinleşerek Hazan'ın ciddi olduğunu gösteren gözleriyle karşılaşınca "Şaka yapmıyorsun?" diye sordu.

"Bu konuda şaka yapmayacağımı bilmen gerekirdi."

"Uzun zaman geçti Hazan, ne sen eski sensin ne de ben. Şimdi bu saçmalığa bir son vermeni istiyorum."

"Şaka yapmıyorum, gayet ciddiyim. Benimle evlenmeni istiyorum."

"Bu kadar yeter, buraya iş konuşmaya geldiğini sanıyordum, saçma sapa konuşmaya değil."

"İş konuşuyorum zaten."

"Evlilik senin için iş mi Hazan? Sana baktıkça eski masum kızı düşünceli kızı görebilmeyi ummak cidden aptallıkmış." Hazan genç adamın sözleri karşısında içinin acıdığını hissetmişti. Ama oyununa devam etmeliydi. Aziz'e yeniden güvenebilmek için zamana ihtiyacı vardı. Ama bunu evli olarak yapmak istiyordu. Zamanı yoktu ve biran önce evlilik gerçekleşmeliydi.

"Seninle dürüst ve açık konuşacağım. Evlenmeyi hiç düşünmedim şimdiye kadar. Ama almak istediğim bir iş var ve firma kadınlarla iş yapmak istemediği konusunda kesin kararlı davranıyor. Birde evli olmadığım için işi vermeyecekleri kesin."

"Sadece bir işi alabilmek için evlenmen saçmalık değil mi?"

"Neden? Aynı şeyi sende yapmıyor musun? Sırf sana yatırım yapacağı için Soner Engin'in kızı Neslişah ile evlenmeye kalkışmıyor musun?" Aziz bu kez gafil avlanmıştı. Hazan ise onun yüzünden şaşırdığını anlamış bir şekilde gülümsedi.

"Nereden biliyorsun Neslişah ile sevdiğim için evlenmediğimi?" Onun sözleri karşısında duraksayan genç kız gözlerini genç adama dikerek bir süre sessizce beklemişti.

"Seviyor musun peki?" Hazan göz temasını kesmeden direk bakışlarının altında ki düşüncelere işlemeye çalışıyordu. Sorusuna cevap alamayınca yerinden kalkarak elini uzatmıştı. "Zaman ayırdığın için teşekkür ederim. Eğer seviyorsanız teklifimi önemsemeyin. Eğer sevmiyorsanız iyi düşünseniz iyi edersiniz. En azından sizin kuyunuzu kazan adamın kızıyla evlenmek yerine daha özgür bir evliliğiniz olur. Size bir hafta süre. Duygularınızı tartın ve öyle karar verin." Aziz karşısında ki kızın bakışlarının birden soğuması üzere üşüdüğünü hissetmişti. Hazan'ın gözleri kendisine soğuk bakınca yerinde rahatsız olduğunu hissederek o da oturduğu yerden kalktı. Kendisine uzatılan eli sıkınca genç kız hafifçe gülümseyerek "Yine de eski bir arkadaşı görmek güzel oldu." Kapıya doğru ilerleyen genç kız aklına gelen son şeyle eli kapı kolunda yeniden duraksamıştı.

"Şunu bilmeni isterim ki kararın ne olursa olsun istediğin an sana yardımcı olmaya hazır olduğumu bilmeni isterim. Neyse diğer arkadaşlarımdan ricada bulunacağız artık. Nasılsa kiminle evlendiğim önemli değil."

Aziz kapıdan çıkıp giden kızın arkasından donup kalmıştı. Ne demişti o? 'Neyse diğer arkadaşlarımdan ricada bulunacağız artık. Nasılsa kiminle evlendiğim önemli değil' mi demişti. Öfkeyle masanın üzerinde ne varsa yere saçarken Hazan'ın eline pimi çekilmiş bir bomba bırakıp gitmesine sinirleniyordu.

"Bu kız aklını kaçırmış olmalı... Ne demek evlenmek." Sinirle saçlarına ellerini daldırırken ne düşüneceğini nasıl davranacağını bilmiyordu. Sonra Hazan'ın sözlerini hatırlamıştı 'Sizin kuyunuzu kazan bir adamın kızıyla...' demişti. Bu işin arkasında Soner Engin'in olabileceğini tahmin etmişti ama bir türlü ispat edememişti. Derin derin soluyarak sakinleşmeye çalışırken bir yandan da adamlarından en güvenilir olanı aramıştı.

HEP SENİ BEKLEDİMHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin