Uyku

2.2K 132 32
                                    

Hermione uyandığında Draco ile dip dibeydiler. Gözleri saati bulunca saatin 02.23 olduğunu gördü Kaşlarını çattı. Gözleri tekrardan odayı tararken yatağın yanındaki sehpanın üstüne birikmiş mektupları gördü. Yavaşça yataktan kalktı. Draco homurdandı. Mektupların çoğu Malfoy Malikânesi'nden geliyordu.

En üsttekini açtı:

"Hermione,

Tatlım sizi o kadar merak ettik ki. Bize bir açıklama yapmak zorundasınız. Cevabınızı vermenizi bekliyorum.

Cissy"

Genç kız yutkundu. Neler olduğunu yavaş yavaş anlamaya başlamıştı. Bir diğer mektubu açtı.

"Draco, oğlum

Eğer bir saat içinde cevap vermezseniz yanınıza geleceğim. Anneleriniz sizi merak etti. Hemen cevap verin.

Baban"

Mektubu bıraktığında bir öksürük krizine girdi. Ne demişti? Anneleriniz. Yok artık. O hâlâ Bellatrix'in annesi olması fikrine alışamamışken bu da neyin nesiydi? Bunu düşünmeyi sonraya bırakıp sırayla bütün mektupları açıp okudu. Pansy'den, Kovuk'tan, Harry'den ve Malfoylardan yığınla mektup vardı. Herm gerçeği görüyordu ama inanamıyordu. Bir gündür uyuyor olmaları fikri akla yatkın değildi ama başka bir açıklaması yoktu bunun. Hemen bir parşömen ve kalem bulup Malfoy Malikânesine cevap yazdı ve diğerlerine haber vermelerini istedi. Sonra yatakta uzanan bedene yaklaştı. Omzunu hafifçe dürttü.

" Draco "

Sonra eğilip yanağına bir öpücük kondurdu.

"Şşt Draco uyan"

"Hı..."

"Sonunda. Kalk bakalım uykucu"

"Ya Hermione"

"Mızmızlanma Draco"

Genç adam nihayetinde kalktığında Hermione rastgele bir mektup alıp Draco'nun eline tutuşturdu. Draco'nun vereceği tepkiyi yüzüne bakarak anlamaya çalışırken Draco kaskatı kesildi. Herm kaşlarını çatarken omzunun üstünden mektubu okudu. Mektup Ron'dan geliyordu. Yanlış mektubu aldığını fark etti. Dudağını ısırdı. Draco'nun yumruk yaptığı elinden mektubu çabucak alırken ona Malfoy Malikanesi'nden gelen bir mektup uzattı. Draco okurken tek kaşını kaldırdı.

" Bu da ne demek oluyor?"

"Tahmin ettiğin gibi bir gündür uyuyoruz ve sabah Hogwarts ' a gideceğiz."

"Peki o zaman sen hazırlan ben aşağıdayım."

"Tamam" deyip eliyle öpücük gönderdi Hermione. Draco da gönderdiği öpücüğü eliyle tutarmış gibi yaptı. Sırıtarak aşağı indi. Hermione de bir tayt ve üstüne salaş bir tişört giydi. Rahat şeyleri seviyordu. Sonra çantasında eksik bir şey var mı diye kontrol edip aşağı indi.

***

Ginny rahatsız bir şekilde uyandı. Gece rahat uyuyamadığından değildi. Kovuk'ta Hermione'den haber gelmesini beklerken Harry ile birlikte koltukta uyumuştu ama Ginny bütün gece tuhaf rüyalarla uğraşmıştı. Hermione'yi evden atmak için uğraşan bir Lucius Malfoy ve Bellatrix Lestrange ile Sirius Black'in Herm konusunda kavga etmeleri ve sonunda onu muggle'lara vermeleri gibi. Sirius neden Hermione'nin muggle'lara verilmesine karşı çıkmamıştı? Neden kendi kızını büyütmek istememişti? İlk başta neden Bellatrix gibi birisiyle beraberdi ki? Yani kim kendisine eş olarak yüzyılın en psikopat cadısını seçerdi? Ayrıca bu ne biçim bir aşktı? Sirius'u öldüren laneti Bellatrix söylememiş miydi? Ne kadar da karmaşık şeylerdi şu Balo Gecesi öğrendikleri!

Beklenmeyen GerçekHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin