Onun Bensiz Mutlu Olduğu Gibi

2.5K 149 37
                                    



"Hayır."

Draco'nun bu kelimenin anlamını çözebilmesi birkaç saniyesini almıştı, bu yüzden tepkisini vermeyi beklediğinden daha geç verebilmişti.

"Ha?"

"Hayır. Seninle gelemem."

Sarışın genç nihayet reddedildiğini fark ettiğinde yüzündeki umut dolu ifade kendisini karanlık bir ifadeye bıraktı. Birkaç saniye başını önüne eğip bir şey söylemese de en sonunda derin bir nefes aldı ve konuşmaya başladı:

"Kim?"

"Kim kim?"

Hermione şaşırmıştı.

"Kiminle gidiyorsun da benim teklifimi reddettin?"

Hermione kafasını olanca hızıyla çalıştırmaya başlamıştı ama pek işe yaramıyordu. Draco gerçekten de sinirlenmiş görünüyordu. Eh, haklıydı çocuk, onu uzun zamandır bekletmiş ve peşinde koşturtmuş, ardından da reddetmişti teklifini. Fakat ona şu anda onu öylesine reddettiğini söyleyemezdi. Ama ona teklif eden kimse de yoktu ki! Eğer şimdi yalan söylerse baloda rezil olacaktı, ayrıca bu yalan Draco ile olan arkadaşlıklarının bitmesine bile sebep olabilirdi.

Kafasını iki yana salladı. Hayır. Başka bir şey bulmalıydı. Hem onu yatıştıracak, hem de yaptığını telafi edecek bir şey. Kafasından aynı anda o kadar çok bahane geçiyordu ki başı dönmeye başlamıştı.

"Evet Granger?"

Draco hemen 'Granger' moduna girmişti. Hermione bir süre daha cevap vermezse arkadaşlıkları kalıcı bir hasar alacaktı, hayır, buna izin veremezdi. Düşünmeden konuşmaya başladı.

"Kimseyle."

Draco yine beklenmedik olan bu cevabın üzerine karanlık ifadesini bir süre daha koruyabildi, ardından ifadesi yine değişerek yerini şaşkınlığa bıraktı.

"O zaman neden..."

"Çünkü baloya gitmeyeceğim."

"He?"

Hermione tüm sorunlarına kökten bir çözüm bulmuştu bir anda. İşte buydu, bu ne Draco'yu üzecekti, ne ona yalan söylemiş olacaktı.

"Gitmeyeceğim işte. Baloya gidecek olursam dikkatim çok dağılır, kıyafet seçimi, saç yapımı, falan filan, derslerime odaklanamam. Bunu engellemek için baloya gitmeyeceğim."

"Sence de biraz saçma bir sebep değil mi bu Granger? Bu son noel balomuz olacak sonuçta."

"Pek önemi yok. Daha önce yeterince katıldım."

Draco sırıttı.

"Ama hiç benimle katılmadın."

Hermione'nin aklına beraber dans ettikleri, ama büyük ihtimalle Draco'nun çoktan unutmuş olduğu noelin anısı geldi bir anda, yanaklarının yavaşça kızarmaya başladığını hissetti.

"Şey, evet haklısın ama gerçekten de katılmak istemiyorum Draco. Beni zorlamasan olmaz mı?"

Sarışın genç iç çekti.

"Seni zorla baloya götürecek halim yok sonuçta. Sen bilirsin Hermione."

Gülümsedi kıvırcık saçlı kız.

"Teşekkür ederim Draco."

***

"...Sana inanamıyorum!"

Kendisine bağıran Pansy'yi duymazdan geldi Draco.

"...Ona da inanamıyorum! Ne kadar da çocukça bir bahane!"

Beklenmeyen GerçekHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin