perspectief van Ryan

1.5K 91 9
                                    

Ze roken heerlijk. Voor ff dan.
Ik ruimde alle vaat op en deed ze in de vaatwasser. Ik deed Rayhana een speentje in omdat ze begon te huilen en direct erna was ze al weer stil. Ik ging achter de laptop zitten en beantwoorde wat mailtjes en keek ff op fb.
Ik was zo gericht op de laptop dat ik niet meer aan de croissantjes dacht in de oven. Rayhana begon te huilen en overal was rook. Ik begon te hoesten en Rayhana begon steeds meer te krijsen.
Ouiam was ineens in de keuken en pakte Rayhana uit de maxicosi.

O: Ryan doe de oven uit en zet de afzuigkap aan. En doe de tuindeur open. '

Ik: okee.
Ik ging direct alles doen en haalde de croissantjes uit de oven

O: RYAAAN!!!

Ik: wat is er.

O: kom mee naar boven snel. Rayhana ademt moeilijk en ik heb dat ding boven dat haar helpt ademen.

We waren boven en ze vroeg me om het te pakken.

O: 'RYAN SHIET OP HET GAAT STEEDS SLECHTER MET DR.

Ik: oke ik heb t al. Rustig het komt goed.

We lazen snel hoe we het moesten gebruiken en gebruikten het.
Ze begon eindelijk haar eigen kleurtje te krijgen.

O:Ryan wat is er gebeurd. '

R: ik wilde een ontbijtje voor je maken en nam ryhana mee omdat ze wakker was en ik niet wilde dat jij wakker zou worden. Ik had alles in de oven gedaan maar omdat ik met rayhana en de laptop bezig was, was ik vergeten dat ik op de croissantjes moest letten en de rest weet je.

O: okey nou gelukkig is er niets aan de hand. Heb jij trouwens ook niets.

Ik: nee behalve dan een teleurgestelde vrouw en geen ontbijt.

O: nee ik ben niet teleurgesteld en we eten wel gewoon snijbrood. Ga alsjeblieft thee maken ja.

Ik: saff isgoed. En sorry hyati (schatje/mijn leven)

O: geeft niet hbib djali (mijn schatje) en trouwens wil je aub badreddine meenemen. Dan kom ik zo met rayhana

Ik: ja is goed.

Ik zette Badreddine in de box, maakte thee klaar en zette alles op tafel Ouiam kwam naar beneden en vertelde me dat iemand van de kraamzorg straks langs komt.

3uur later.

De kraamvrouwen kwamen en weegden de kleintjes, gaven Ouiam wat tips en hielpen haar een beetje met opruimen, omdat zij moest rusten zeiden ze, dus ging ouiam slapen. Ik kleedde me om en zei Ouiam dat ik even boodschappen ging doen.

Een maand later:

Er is nu alweer een maand voorbij. In de tussentijd is er niet zoveel gebeurd behalve dat Anas en Doenia een zoontje hebben gekregen, Adnane en Youssra zijn officieel getrouwd. Maryam en Wassim grijgen een baby op komt en Zaineb en Hakim ook. Wij hebben een babyfeest gehouden en dat mijn lieve vrouw alleen maar schaap heeft gekookt sinds de babyfeest. Okeoke ik moet niet overdrijven want we hebben het meeste weggegeven. Ouiam houd het nog steeds best goed vol om niet over haar vader te praten. Soms kijkt ze nog wel heel stil voor zicht uit en kijkt ze naar zijn foto's maar telkens als ik dan wilde ingrijpen verandrrde ze van onderwerp en legde ze de foto weer weg. Met haar moeder gaat het nu veel beter. Ze is het gewoon gaan accepteren. Onze kleintjes beginnen al een beetje te kruipen en kunnen al zitten. Ze zijn nog maar een maand oud maar alles gaat zo snel. Ik hou zielsveel van ze en van Ouiam natuurlijk.

O: Ryan?

Ik: jaa?

O: ik kan niet meer. Ik hou het niet meer vol. Ik kan mijn gevoelens niet meer verstoppen. Ik haat het. Ik mis mijn vader Ryan. Ik mis hem zo erg. Ik weet dat ik niet mag vragen waarom hij dood is en waarom Allah hen moest mee nemen maar maar al die vragen in mijn hoofd maken mij gek. Ik mis hem zo erg. Hij was mn alles. Hij maakte me altijd zo blij vooral als hij me prinsesje noemde. Of als ik boos was hij grapjes ging maken waardoor ik weer blij werd. Ik hield zoveel van hem. Ik weet dat ik njet altijd de beste dochter ben geweest die hij gewild had en dat doordat ik achter zijn rug om alleen maar het tegenovergestelde was van wat hij wilde dat ik zou zijn. En Elhamdoulilah wist hij daar niets van want dat zou hem kapot maken. Het is allemaal mijn schuld. Dit is mijn straf en terecht ook. Allemaal omdat ik onzeker was van me zelf zocht ik aandacht van jongens. Jongens die me alleen wilden om hoe ik eruit zag en niet om hoe ik van binnen was. Ik heb zoveek domme dingen gedaan in mijn leven en nu moet ik boeten. Ryan ik hield van hem. Ik kan niet zonder hem. Ik mis hem echt erg Ryan.
zei ze huilend en ze sprong in mn armen.

Ik: sssht rustig maar schat.
Het brak mn hart om haar zo te zien. Ze heeft zoveel meegemaakt en nu weet ik pas wat ze voelt.

Ik: ik wil dat je voortaan alles aan me verteld oke. Ik ben er altijd voor je. Altijd. Ik hou zielsveel van je en het is helemaal niet jouw schuld. Iedereen gaat dood. En jaa het is moeilijk om te accepteren dat iemand waar je zielsveel om geeft dood is, maar je moet het accepteren.
Allah heeft je vader meegenomen, maar kijk wat hij je heeft gegeven. Twee beeldschone kinderen die veel van je houden. En ik houd ook van jou. Ik kan niet zonder je en wil je niet zo zien oke, dus alsjeblieft stop met huilen, want ik haat het als je huilt.

Ik veegde haar tranen weg en gaf haar een kus op haar lippen.

Ik: kleed je om in je mooiste kleding en maak je op, want ik heb een verassing voor je. Alleen wij tweetjes.

O: ik hou van je Ryan. Maar de kleintjes dan.

Ik: ik hou ook van jou prinses. En wat de kleintjes betreft, voed ze en leg ze in hun bedje. Safouane en Malika komen zo op ze passen.

O: hmm oke.

Alles gaat als gepland. Safouane is onderweg en ik ga ff bellen om te kijken of alles perfect is. Dit mag niet mis gaan.

Fa ina ma'aal usri al yusraWhere stories live. Discover now