perspectief van Ryan

3.7K 168 0
                                    

                                        ZONDAG.

Gisteravond was echt gewoon gestoord. Barca had gewonnen met 4-0 en Adnane kon natuurlijk niet ophouden met het schreeuwen van 'BARCAA!!' , Mijn huis ziet er niet uit en Adnane slaapt nog terwijl het al 13.30 is. Ik ga m even roepen.

'Adnane sta op a sahbi het is al half 2'

'ewa saff laat me slapen dan, nog 5 minuten'

'doe normaal man ik ken jou 5 minuten slapen, dat is bij jou nog een uur of twee'

'nee man, tuurlijk niet'

'ewa yallah Adnane we moeten nog opruimen, Hakim bellen ik heb hem namelijk echt lang niet gesproken man en ik ga straks nog naar mn ouders en ik wil niet laat komen,want je weet hoe mn ma is. ze is altijd bezorgd als ik een beetje laat ben.'

Eindelijk stond hij op, een uur later dan, maar oke hij is tenminste wakker. Nadat we eindelijk klaar waren met opruimen was Adnane weer op de bank geploft. 'eey er wordt aangeklopt' zei hij en hij ging naar de badkamer. Ik deed de deur open en zag Hakim 'ewaa hakim' zei ik. Hakim is een goede vriend van me net zoals Adnane alleen minder gek.

'ewaa Ryan, alles goed, lang niet gesproken man, dus dacht ik kom ff langs'

'goed elhamdoulilah en met jou, jaa wollah echt lang niet man'

'ook goed elhamdoulilah'

'ik zei net nog tegen Adnane dat ik je wilde bellen en daarna wilde ik naar mn ouders gaan Insha Allah' 

'dus ik kom zeker ongelegen'

'nee man tuurlijk niet'

'ewaa Hakim, lang niet gezien man' zei Adnane. 'Heey Adnane jij ook hier' antwoordde Hakim terug. 'jaa man'.   'Ryan nu kan jij gewoon naar je ouders man dan blijf ik met deze sjonnie'. 'weet je zeker' vroeg ik Hakim. 'jaa tuurlijk je ma is altijd bezorgd ookal ben je 2 minuten later hahaha' zei hij. ' hahaha saff is goed dankjewel man.' ik was best blij en erg opgelucht toen hij dat zei, zo raakt mn moeder tenminste niet bezorgd. De jongens waren aan het praten en ik ging me omkleden en mn tas inpakken , zodat ik klaar was om te gaan ik hoef gelukkig niet lang te rijden, maar een uurtje en dan ben ik er. 'jongens ik ben klaar om te gaan'. 'saff yallah het huis uit' zei Adnane. We namen de lift en gingen naar beneden. Ik deed mijn spullen in de auto en groette de jongens, heb de auto gestart en net voor ik wilde gaan werd ik gebeld en door wie? door mijn moeder. 'salam mama'.  'salam a waldi ben je al onderweg of niet ?' vroeg mijn moeder. 'ja mama ik ga nu weg, ik zit nu in de auto ik wilde net weggaan en toen belde jij'   'sorry lieverd ik was gewoon een beetje te enthousiast, omdat je kom, maar ik ga jou nu laten oke, tot strakst en rijd rustig ja'.  'geeft niet mama en ja is goed mam ik ga rustig rijden, yallah beslama mama' antwoordde ik en ik hing op. Op de achtergrond hoorde ik de jongens me uitlachen ik liet ze hun gang gaan, lachte naar ze en reed toeterend weg.

     uur later

na een uur rijden ben ik eindelijk bij mijn ouders thuis aangekomen. ik reed de oprit van hun huis op en zag mijn moeder via de raam van de logeerkamer  gluren. Ze heeft me gezien en 2 seconden later stond ze al bij de deur ik schrok en dan niet omdat ik bang was maar ze was gewoon zo snel en dacht bij mezelf WAT hoe heeft ze dat zo snel gedaan. Ik zou van de trap af pleuren, ik bedoel maar zo snel kan ik de trap niet af, maar mijn moeder woow hey zij dus wel hahahaha. Ik stapte de auto uit, pakte mijn spullen, deed mijn auto op slot en ging mijn moeder groeten.Ik kuste haar hand en gaf een kus op haar hoofd, hetzelfde deed ik ook bij mijn vader. Mijn moeder keek mij aan en begon te huilen. waarom huil je mama?'

'je bent zo groot geworden mijn jongen en ik heb jou zo gemist' zei ze snikkend. mijn vader begon te lachen en zei: 'je moeder is nog steeds hetzelfde ze is altijd al zo gevoelig geweest'. 'hou je mond Mohammed' zei mijn moeder. Mijn ouders hebben altijd al een hechte band met elkaar gehad . 'echte liefde, Insha Allah vind ik ook zo een vrouw als mijn moeder' dacht ik bij mezelf. Ik ging de woonkamer in en zag de hele familie samen mijn moeder heeft ze allemaal uitgenodigd.

Het was erg gezellig en mijn moeder  heeft me lekker verwend vandaag.

Fa ina ma'aal usri al yusraWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu