Perspectief Ouiam

2K 100 13
                                    

Ik werd wakker naast Ryan en zag de dokter/ de broer van Malika staan en begon ineens heveig te trillen en mijn tranen begonnen weer te stromen. Ik was zo bang. Ryan maakte me rustig en stuurde iedereen weg.
Ohnee he nu gaat het gebeuren. Nu moet ik hem vertelleb wat er is gebeurd. Maar...maar dat kan ik niet. Ik... ik weet niet hoe. Oo ya Allah help mij alstublieft. hij keek me diep in mijn ogen aan en zei:
' ssst rustig maar alles komt goed. Ik ben bij je. Maar Ouiam vertel me alsjeblieft wat er is gebeurd. '
Ik keek hem aan schudde met mijn hoofd.

'Ouaim alsjeblieft' zei hij

'D..d..dokter' dat is het enigste wat ik op dit moment kan zeggen.
Hij gaf me een kus op mijn voorhoofd en ging weg. Hij gaat nu echt iets geks doen. Ik weet t zeker. En hij is ook nog eens ziek. Maar als hij boos is kan echt niks of niemand hem stoppen. Mijn buik doet echt veel pijn. Hoe ga ik morgen nu naar school. Ik moet gaan. Ik heb geen keus, anders mis ik nog veel meer en ik heb Tarik beloofd dat ik morgen zou komen zodat hij me na de les me kan helpen. Ik stond op en ging erheen en natuurlijk niet zonder pijn. Ik stond op de trap en zag Malika huilen, want Ryan is haar broer helemaal aan het slaan en hij is ook nog aan het schelden. Dit kan ik niet aanzien. Nee echt niet. Hij heeft me zoveel pijn gedaan, maar ik gun hem dat niet. Mijn hoort niet zijn handen op zijn vuile lichaam te zetten. Nee dat kan ik niet laten doen. Ryan hoeft hem niet te straffen. Nee dat doet Allah subhana wa ta' ala wel.

Ik zag dat Ryan werd weggetrokken door Saffouane en ik vond het wel genoeg zo dus riep heel hard 'Stop'
Ryan draaide zich daarna weer om en ik liep de trap af. Ik zag dat saffouane zijn schroonbroer een klap gaf en hem zei:
'Dat zal je leren aan mn zusje te komen. Kaulo zebi'

'IK ZEI TOCH STOP' schreeuwde ik weer.

'Zijn jullie gek geworden. Hij zit helemaal onder het bloed. Zijn zus staat er naast en jullie gaan gewoon door. Saffouane je slaat de broer van je vrouw. Waar zij bij staat. Kun je niet even op haar gevoelens letten. En jij ryan. Je weet toch dat wat hij heeft gedaan Allah hem ervoor zal straffen. Wat voor nut heeft het als jullie hem slaan. Nou zeg dan wat. Precies geen dus. Jullie weten allebei alles wat hij mij en nu dus ook zijn vrouw en kind aan doet daarvoor zal hij gestraft worden, maar niet door jullie. Nee laat dat over aan Allah subhana wa ta' ala, want hij weet hoe hij gestraft moet worden.' Zei ik en hield mijn tranen in. Ik weet dat ze het doen voor mij omdat ze niet willen dat mij zoiets overkomt en dat begrijp ik, maar dit is niet de manier om het op te lossen. Ik ging naar de deur en maakte die open. Ik wees met mijn vinger naar buiten en hij ging de deur uit. Daarna ging ik naar Malika en gaf haar een stevige knuffel en samen huilden we het uit. Even later gingen saffouane en Malika weg en bleven alleen ik en Ryan over.

Ik zette het eten op tafel en keek er bedroefd naar. We hebben niet eens gezamenlijk gezellig kunnen eten met zn vieren. Ik had ook echt geen honger meer. Maar ik moest wat eten. Ryan drong me wat te eten en zei me dat ik ook aan de kleintjes moest denken. Hij heeft natuurlijk wel gelijk. Maar ik kan nu echt niet veel op. Echt niet. Ik propte wat happen in mijn mond en samen zijn we toen naar boven gegaan en gingen de bed in. Ik had zijn gespierde armen en het warme geboel dat hij me geeft echt nodig dus ging ik dicht bij hem liggen en zette mijn hoofd op zijn borstkas. Zo vielen we in slaap.

In de nacht werd ik door een barstende koppijn wakker en stond op. Ik bedacht me dat ik isha nog niet had gebeden en deed dat nog even voor fadjr zou zijn. Ik ging me reinigen, bad en vroeg om vergiffenis. Zonder dat ik het wist rolde er weer tranen over mijn wangen heen. Ik pakte de quran en las er wat verzen uit tot fadjr was. Het was namelijk al over een kwartier.

Een kwartier was voorbij en fadjr was aangebroken. Ik stond op en riep mijn lieve mannetje om op te staan. Hij stond op en ging de badkamer in. Hij kwam terug en we maakte ons klaar voor het gebed. Samen baden we fadjr en gingen daarna weer terug slapen. Ik vergat even alles om me heen. Hmmm zo een heerlijk gevoel. Hebben jullie dat ook? Dat als je opstaat voor fadjr je na het gebed een soort van tot rust gekomen bent. Je voelt je zo ontspannend en slaapt dan heerlijk. Nou ik wel.
De volgende ochtend werd ik wakker gemaakt door Ryan.

R:'A slaapkop sta op. Ontbijt staat klaar.'

Ik:'Pfff Hoe laat is het? '

R:'Het is al 11uur'

Ik:'Echt? Wooww ik moet zometeen naar school'

R:'Praat je serieus. Naar school? '

Ik:'Jaa serieus en nee ik ga niet blijven'

R:'Okeoke jouw keus. Je doet bhal (alsof) ik zei wat. Als je maar rustig aan doet.'

Ik:'Wahahahaha nou sorry hoor. Je weet maar nooit met jou. En jaa dat komt goed hahahah'

R: 'yallah sta op a varken'

Ik: 'eyy pas op a lelijkerd. Beter hou je je mond. Wij zijn met meer dan jij he. Dus pas op'

R:' wooww ik ben echt bang zeg'

ik pakte wat ik pakken kon en gooide het op hem.

R: 'wahahahaha okeoke sorry hoor ik stop al.'

Echt een sukkel dat. Hij ging weg en ik stond weer met pijn op en ging de badkamer in. Ik waste mijn gezicht. Deed de woedoe en kleedde me om. Vandaag deed ik een baby blauwe ghimaar aan met een zwarte rok. En daar boven een zwart cobertje. Ik ging naar beneden en genoot van de warme croisantjes en verse sinaasappelsap. Ik ging nog even naar boven om kijn tanden te poetsen en pakte ook nog even een kauwgompje. Die kan bij mij echt niet missen. Ik ben echt verslaafd aan kauwgom. Gewoon niet normaal. Ik ging weer naar benedene n zag dat alles al was opgeruimd. Wat heb ik toch geluk met een man zoals hem. Ik riep Ryan en gaf hem een kus. Ik pakte mijn autosleutels en tas en toen ik er net vandoor wilde riep Ryan me.

R: luister dan ik ga zo even naar werk ok te kijken hoe het daar gaat en dan bel ik je zometeen en zeg je waar je heen moet komen en hoellaat ja. '

Ik:' s goedd bea! '
Hij kwam naar me toe en gaf me nog een zoen en kuste nog op mijn buik. Wat hij toen deed, deed me echt verbazen. Hij fluisterde: 'papa houd van jullie en letten jullie goed op mama'

Hahaha gekke papa is het ook. Ik ging de deur uit en stapte in mijn mooie schatje. Jaja. Mijn minicooper countryman.
Zo reed ik naar school en hielp Tarik me weer met de lesstof en ik hem hem natuurlijk ook alles verteld wat er is gebeurd. Hij vond het heel erg en werd zelfs boos, maar ik heb hem kunnen kalmeren. Gelukkig maar. In de pauze werd ik gebeld, maar door een onbekend nummer. Wie zou dit zijn. Ik durf niet op te nemen.

Fa ina ma'aal usri al yusraWhere stories live. Discover now