Част 91

2.8K 146 18
                                    

-На кого от двама ни , предлагаш тази оферта ? – чувството за хумор на Крис ми идваше в повече.

-Не знам , защо въобще ме питаш това ? – усещах раздразнението в гласа на Дани , но проблемът в момента бе друг. Не е ли прекалено голяма крачка .Да се преместя при него , е все едно да си сменя местожителството си. Страхотно сравнение направих току , – що.

-Тази стъпка не е ли малко прибързана ? – не ме разбирайте погрешно , но да заживееш с някой под един покрив и да делиш една стая с него си е доста сериозно. Поне за мен.

-Предлагам ти да живееш с мен , не ти предлагам брак ! – в гласа му се четеше нотка на ярост , а очите му бяха загубили блясъкът си. Това не бе тонът с който трябваше да ми говори. Настъпи кратко мълчание , което го накара да разбере грешката си. Той се доближи до мен и ме прегърна.

-Извинявай ! Не трябваше да ти говоря така. – допълнение към всичко това получих една бърза целувка , след което той долепи устните си до ухото ми.

-Крис няма да може да ни изненадва с посещението си. – засмях се на изказването му.

-Точно с това ли се опитваш да ме убедиш ? – говорех тихо , въпреки че по физиономията на Крис усетих , че той разбра разговора ни.

-Той е прав ! Няма да ви безпокоя. – това момче има супер слух.

-Но , нали ти живееш с Нат и Алис ? – Дани се отдели от мен , за да може да ме погледне . Хвана лицето ми в ръцете си засичайки погледите ни за дълго. Очите му си бяха възвърнали блясъка.

-Стаята на Нат е в другия край на апартамента , а и покрай цялата бомащина с годежа , двамата май не се прибират. Поне аз не ги засичам. – щом свърши с изказването си , върху лицето му се изписа усмивка.

-Така , като те гледам с тези аргументи скоро няма да я убедиш . Защо просто не й дадеш изпитателен срок ? – Крис може да мисли ?

-Слушам те ! – изказването му явно бе заинтригувало Дани , но не и мен.

-Една седмица изпитателен срок в който , тя ще живее при теб. Ако й хареса си остава при теб , но ако не й хареса се прибира. – да не би тези умни слова да излязоха от устата на Крис !?

-Мен ме устройва . – в момента не бе важно дали него го устройваше , а дали мен ме устройва.

-Има ли сделка ? – погледите й на двамата се насочиха към мен.

-Има сделка ! – глуповата усмивка се настани върху лицето на Дани.

Lucky 13 #Wattys2015Where stories live. Discover now