Част 73

4K 191 12
                                    

Звукът от алармата засили главоболието ми, карайки ме да се размърдам недоволно в леглото. Все още не бях в състояние да мисля трезво , та камоли да функционирам правилно след пресушената бутилка. Движенията ми в леглото бяха тромави и бавни , докато се опитвах да стигна до радио-часовника и да го спра. Щом ръката ми докосна студената пластмаса по тялото ми се разнесоха тръпки от малки количества енергия. Бързо обхванах премета и с всичка сила го запратих към най-близката стена. Звукът от докосването изпрати успокоителни импулси към мозъкът ми , карайки ме да си представя картината в която проклетият часовник лежи на пода разглобен на съставящите го части. Въпреки последиците от алкохола бих го направила отново и отново , всяка следваща нощ , бутилка след бутилка.Рано или късно тялото ми ще свикне с парливата течност , която ще ме научи да преодолявам болката си , без дори да иска нещо в отплата. Не ми се ходеше на училище , нито пък ми се излизаше от стаята, исках цял ден да лежа и да се взирам в тавана , но едно нещо ме спираше да го направя.

- Толкова си загубена , този таван се нуждае от промяна , както й ти! Отивам на шопиг ! Каква страхотна идея , време е за промяна ! Започна да ми става навик да си говоря сама. Откачам напълно ! - засмях се на собственото си изказване и се отделих от мекото легло.Все още действията ми бяха забавени и тромави , всяка моя крачка завършваше с леко клатушкане и можех да предположа , че от страни приличам на пингвин. Нямах нужните сили , за да оправя леглото си , а тялото ми имаше спешна нужда от някакъв аналгетик . Босите ми крака несигурно вървяха към шкафа с лекарства който се намираше в банята. Отделих вниманието си от първоначалната си цел и се насочих към средно голямата вана. Изсипах няколко капки от лавандуловото етерично масло , малко соли и пуснах кранчетата , и не след дълго се разнесе облак пара от ваната. Докато тя се пълнеше с вода , можех отново да се върна към първоначалната си цел. Потърсих нужните лекарства и ги поставих в устната си кухина , а водата която поех увеличи разграждането им в тялото ми. След което свалих по най - бързият начин тениската и бельото си и се настаних удобно във ваната , отпуснах се и поех от носещият се във въздуха аромат на лавандула.

......................................................

Оглеждах гардероба си внимателно , осъзнавайки , че имам спешна нужда от подновяване на стила , а любимите ми кецове скоро щяха да бъдат заменени от нечовешки високи токове. След поредното оглеждане , очите ми се спряха върху единствените къси дънкови панталонки , който откриваха малка част от дупето ми. Съчетах ги с една по - дълга тениска с голо рамо и любимите ми лилави кецове. Все още мисълта , че трябва да се разделя с бебетата ми , ме подлудяваше. Бяха ми нужни три години за да попълня сегашната си колекция от лимитирани видове на всевъзможни марки. Преоблякох се набързо макар , че имах достатъчно време и можех да си позволя цял ден да се мотая докато се обличам, Оставих косата ми да покрива по - голямата част от раменете ми , а за да прикрия все още леко зачервените ми очи сложих черни очила тип котешко око. За последен път се огледах в огледалото , след което бях готова да сляза и да закуся като нормалните хора.

Lucky 13 #Wattys2015Where stories live. Discover now