18.kapitola Tam, tehdy, doma...

483 53 1
                                    

Pohled They:

,,L...Liso?" zopakovala jsem znovu. Nemohla jsem tomu uvěřit. Ona...je tady a ...co tu vůbec dělá?! Lisa ke mně společně se svou malou družinkou začala rychle běžet. Pořád zrychlovala a zrychlovala a nakonec po mě skočila do obětí. 

,,THEO! Tak ráda tě zase vidím!!!" Do očí mi vhrkly slzy. Ona je opravdu tady! Opravdu mě objímá! Podívala jsem se na ni. I jí už tekly slzy. 

,,Liso! Co...co tu děláš?" vykoktala jsem.

,,Přišla jsem pro tebe Theo! Slyšela jsem, že jsi se chtěla dostat zpátky domů, ale zabloudila jsi sem a...přišla jsem si pro tebe," řekla s úsměvem. Z očí mi začalo vytékat stále více slz. Byly to slzy štěstí, jen...něco mě píchlo u srdce.

,,Liso já..."

,,Liso!" ozvalo se za ní. Otočila se a i já na onoho člověka pohlédla. Byl to Bruce. Tvářil se dost nervózně. ,,Musíme co nejrychleji vyrazit! Brzy se portál zavře!" zařval na nás, abychom ho přes ten hluk všude kolem slyšely. Lisa na mě pohlédla.

,,Můžeme sestřičko?" zeptala se a při těch slovech se celá rozzářila. Do hlavy se mi vehnaly obavy. Přeci jen je tu něco, co mě s tímhle světem spojuje. Kolem nás prosvištělo něco žlutočerveného, co se zastavilo až u mě.

,,Theo? Co se děje?" zeptal se Barry a pohlédl na Lisu. ,,A kdo je ona?" Lisa na něj vytřeštila oči.

,,To je moje sestra," informovala jsem Barryho, který na ni teď vytřeštil oči stejně, jako ona na něj.

,,To...to je Barry...Barry Allen!" vyhrkla.

,,Liso!" ozvalo se za ní znovu. ,,Musíme jít!" Portál se opravdu začal zmenšovat. Srdce se mi nekontrolovatelně rozbušilo. Co mám teď dělat?

,,Theo, musíme jít!" řekla Lisa akutně. Pohlédla jsem na Barryho, který se tvářil víc, než jen ztrápeně. Asi začal tuhle situaci pobírat.

,,Barry," zašeptala jsem.

,,Ty...ty odcházíš?" zeptal se, ale zlomil se mu u toho hlas. Pohlédl mi do očí a já cítila, jak se mé srdce začíná pomalu rozpolcovat.

,,Liso!" Portál už byl velmi malý. Tohle byla moje poslední šance.

,,Theo," vyhrkla Lisa.

,,Theo," řekl Barry. Na oba jsem se podívala. Já...musím si vybrat?!

Poled Lisy:

Viděla jsem, jak znejistěla. Nevěděla, koho si vybrat. Asi se do Barryho Allena zamilovala. A teď si musela vybrat mezi ním a jeho sestrou. I já jsem měla na výběr. Nechat jí tu, nechat ji šťastnou s někým, koho miluje, nebo si ji odtáhnou sebou. Skutečně jsem se jí nechtěla vzdát, ale na druhou stranu...

,,LISO!" Teď už po mě křikli všichni. Portál už byl tak malé velikosti, že bychom do něj museli po jednom. Nervózně jsem se podívala na Theu, která se rozbrečela. Co teď?

,,Co teď?!" zařvala jsem a na chvíli se podívala na tmavě modré nebe. Pak zpátky na portál. Počkat! ,,Ne!" zařvala jsem, když jsem si všimla, že se už portál skoro zavřel. Čapla jsem Theu za ruku a začala s ní běžet k němu, ale už bylo pozdě. Portál už byl skoro uzavřen. Už nebyla žádná naděje. Pouze jedna. Bruce se rozeběhl proti uzavírajícímu se portálu a na poslední sekundu společně s vírem zmizel.

Všechno bylo pryč. Všechno utichlo. S otevřenou pusou jsem se dívala na místo, kde Bruce před chvílí zmizel. V hlavě se mi pralo tolik myšlenek najednou, že jsem se ani na jednu nemohla soustředit.

Avengers Tak trochu jinak - pohled LisyKde žijí příběhy. Začni objevovat