2. rész

2.6K 142 3
                                    

-Ja, így hívnak.-mosolygott.-És titeket? - érdeklődött, de még mindig az arcom térképezte. Ő az.

-Dee Roberts.-nyújtotta a kezét Cal felé, a fiú pedig el is fogadta. Kezet ráztak, majd várakozóan rám pillantott. Nem ismer meg. Legszívesebben most odafutnék hozzá, s jó szorosan megölelném. Bizonyára ő nem értené ezt. Azt hinné, valami őrült fan vagyok, és el akarom rabolni. Nem erről van szó. Csak vissza akarom kapni az egyik legjobb barátom.

-És te?-fordult felém, és belenézett barna szemeimbe, melyről lesütött a csalódottság.

-Ivy vagyok.-jelentettem ki, ő pedig összevonta a szemöldökeit, majd megvakarta a tarkóját. Az arcomat vizsgálta szemeivel, majd mint akibe belécsapott egy villám, felpattant, s megölelt. Nem felejtett el.

-Parker?

-Hood. - válaszoltam

-Te? Hogyhogy itt? - engedett el.

-Majd mesélek.-legyintettem. Szerintem tudja a sztorit, csak a Luke szemszögéből. Vagy az anyáéjéból. Soha nem tudta tartani a száját, s valójában féltem attól, hogy kinyögi valakinek hol vagyok. Akár Mrs.Hemmingsnek, akár Michaelnek, vagy éppen Lukenak.-És te?

-Turné lesz ezerrel.-tapsikolt, majd beljebb lépett szerény hajlékomba.

-Nem kérsz valami kaját?-mosolygott rá Dee, mire hevesen bólogatni kezdett.

-Ja, kajás vagyok. A többiek éheztetnek.-nevetett fel.-Szó szerint! Luke és Ash mindent felfal előlünk. Aztán Michael és én szívjuk a rövidebbet.-Lukeot valójában mindig is irigyeltem. Ő akármennyit ehetett, nem látszott meg rajta, viszont én egy picivel ettem többet a kelleténél, már olyan voltam, mint egy sátor. Úgy látszik, ez nem változott.

Dee csinált egy szendvicset Calnak, majd elé rakta. Belenézett Cal szemébe, majd elmosolyodott, a fiú pedig elpirult, majd a padlót pásztázta, mintha valami érdekeset talált volna.
-Michael?-szakítottam félbe romantikus pillanatukat.
-Most volt beteg. Egy kicsit meg volt fázva, de semmi komoly nem volt hálistennek. Persze ezt ő kihasználta, és hol Asht hol engem csicskáztatott.-röhögött Cal, ahogy Dee is, én pedig mosolyogtam. Michael mindig is ilyen volt. Pici dologból hatalmasat csinál, de igazából félvállról veszi a dolgokat. Ha pedig beteg, akkor olyan vagy, mint egy másodállású ápoló, takarító és pedagógus egyben.-Megadjátok a teló számotok?-kérdezte Calum felcsillant szemekkel, majd falni kezdte a Dee által kapott szendvicset. Amikor elpusztította, beletörölte kezeit a fekete farmerjába, majd előcsúsztatta zsebéből hatalmas telefonját, mely pont illett kezeibe.
-Persze!-vágta rá Dee, majd hadarni kezdte a telefonszámát.
-Lassabban, Dee! - nevetett Cal, majd a lány mégegyszer, csigalassúsággal diktálni kezdte a telefonszámát, amit Calum folyamatosan pötyögött telefonjába. Mikor végzett, én is bediktáltam az enyém.
-Hát, köszönöm a vendéglátást, hogy "megmentettetek", hogy találkoztunk, meg mindent.-mosolygott Calum, majd megölelt.-Örülök, hogy újra találkozhattunk. El sem tudod képzelni, milyen megkönnyebbülés ért engem. - suttogta Cal csak úgy, hogy én halljam.
-Én is örülök, hogy belénk botlottál. - suttogtam vissza.
-Már mész?-pásztázta a földet mosolyogva Dee.
-Muszáj mennem. Hiányzom a srácoknak. - mutatta a telefonját, amin 10+ nem fogadott hívás állt.-El ne higyjétek! Valójában csak nem tudják, hol vagyok.
-Nagyon aggódhatnak.-nevettem fel. Hisz ismerem a 5SOS 3/4-ét. Ha Calumot elrabolta volna egy csapat lány, csak röhögnének.
-Remélem még találkozunk.-mosolygott ránk.-Amint tudlak, hívlak titeket. Ivy, te pedig tartozol még egy beszámolóval. Ugye tudod?
-Rendben. Vigyázz magadra! Puszilom Michaelt. De add át neki!
-Átadom nekik.-kacsintott Cal, és kilépett az ajtón, mi pedig az ablakból integettünk neki. Ha Calum ittvan, akkor fogadjunk a többiek is itt vannak. A tudat, hogy Lukeal vagyok egy országban, talán egy városban...felkavar. Megrémít.

-Ez a pasi egyszerűen kurvára helyes, rendes, inteligens és ahhhhhwww-zökkentett ki gondolatmenetemből drága barátnőm.
-Tudtam, hogy tetszeni fog!-nevettem fel.-Ismerlek.
-Van barátnője?-kíváncsiskodott Dee.
-Dee! 3 éve találkoztunk utóljára egy parkban. Mégis honnan a büdös égből tudnám?-ráztam meg a fejem halál komolyan, mire elnevette magát.
-Remélem nincs.-csapta össze a tenyerét Dee.-Milyen az ideálja? Te úgy is ismered. Vagyis hát, legjobb barátok voltatok.
-Régebben a barnák jöttek be neki..-kezdtem.-a mogyoróbarna szem a gyengéje. Szeressen passzolgatni és fifázni tudjon valamennyire. Körülbelül ennyi, de majd még kikérdezem.
-Megtanítassz fifázni?-kérdezte felcsillant szemekkel.
-Sajnálom Dee, de én sem tudok.-nevettem fel. Emlékszem mennyit cikiztek ezért Michael és Calum, mert nem tudok fifázni. Luke pedig rájuk förmedt, hogy lányoktól nem várjuk el a fifázást.
Dee elővette a telefonját, nagyot sóhajtott majd elrakta.
-Jönnek valami rokonok Floridából.-meg sem várta a reagálásom, csak kivágódott az ajtón. Tipikus Dee. Egyedül maradtam a gondolataimmal együtt saját házamban, ahol már megannyi gyötredelem ért a múlt miatt. Felmentem a lépcsőn, be a szobámba. Kikészítettem a szürke trikóm és egy térdig érő melegítő nadrágot, fehérneműket, majd a fürdőbe mentem zuhanyozni.
Miután kész lettem, bementem a szobámba, és beraktam egy ATL albumot. Felvettem max hangerőre, majd lementem a nappaliba, és egy kicsit összébb rámoltam. A konyhába elmosogattam, majd a telefonomért nyúltam. 17:58 van. Tárcsáztam anya számát. 4 csöngetés után fel is vette.
-Szia anyu!
-Szia kicsim! Milyen volt a napod?-hallottam a hangján hogy mosolyog. Imádom, amikor anyut mosolyogni látom. Olyam felemelő érzés. Főleg, amikor miattaf van az a görbület az arcán.
-Nem hiszed el kivel találkoztam.
-Kivel?-kérdezte félve.
-Calummal.
-Hood?
-Igen.
-Londonba vannak?-lepődött meg anya. Pedig azt mondta, tartják a kapcsolatot.
-Ezek szerint.
-Pedig tegnap előtt találkoztam Michaellel a boltba. Említett valami pakolást, de nem nagyon figyeltem rá. Őszintén szegény csak beszélt, én pedig pakoltam.-mondta megbánó hangnemben anya, mire felkuncogtam. Csak tartják a kapcsolatot.
Anyával még olyan 30 percig beszéltem, mikor leraktam. Jön majd a telefonszámla. Felmentem a szobámba, majd előkerestem a 13 okom volt c. könyvet, és elkezdtem olvasni. Régi kedvencem, úgy érzem soha nem tudom megunni. A telefonom rezegni kezdett.

"Ivyyymmm!! 1000 éve nem láttalak! Mizujs maci? M xx"

Ez Michael lesz. Ő hívott mindig macimnak, amiért Luke folyamatosan féltékenykedett, vagy nyakon vágta, vagy egy "tudd, hova tartozol" beszólással elintézte. És hiányzik. Hiányzik minden porcikája, az ölelése, a csókja, a puha haja, az érintése, a törődése. Minden.

"Mikey:) honnan van meg a számom?:)"

"Cally telójába turkáltam. De psszt!!!!!!! xoxo"

"De huncut vagy!:) Mizujs? Milyen a sztár élet? Hogy vagy? Minden rendben? Fested még a hajad?"

Egy kicsit túlzásba vittem a kérdéseket. Egy ideig nem jött válasz, amit nem is csodálok, hiszen elég sok kérdést tettem fel. Egy bizonyos idő után ismét rezgett a telefonom.

"Nagyon fasza minden... Néha a paparazzik az agyunkra mennek. Faszául vagyok Köszi:D te? festem hát! Most jelenleg zöld vagyok. De nemsokára piros leszek."

"Azt elhiszem. Calt a rajongók elől mentettük meg ma:-) hmm...csendesen éldegélek. Mármint vörös? x"

"Mesélte a gyerek.! Teljesen oda meg vissza volt a barátnődtől:D Ash most is a Dianával szívatja. Nem. Piros piros. Nem vörös hanem piros :D kérdezhetek valamit?"

"Jahj hidd el ő is oda van Calumert:) Deenek hívják, nem Dianának :P Diana a második nevem...:S jaaa akkor piros leszel. Értem.:) kérdezz!!"

"Össze kellesz őket hozni. Mondjuk a turné miatt nem is nagyon fognak tudni csak távolról beszélni, de egy próbát megér:P a jövő héten indulunk :) tényleg! Te vagy Ivy Diana Parker;D Figyi! Miért mentél el az előrehozott érettségid után? Mindenki keresett. El nem tudod képzelni, mennyire aggódtunk! Sokszor kerestünk meg de mindig az apud nyitott ajtót azzal a szöveggel, hogy elmentél. Sosem mondta, hogy hová. Rettenetesen hiányoztál nekünk. Főleg Lukenak. Mai napig magába van fordulva, és csendes. Nagyon sok üzenetet hagytunk, rengetegszer hívtunk, de egyszer sem válaszoltál, vagy kinyomtad, és az utóbbi időben nem is csengett ki amikor hívtunk."

Kismilliószor elolvastam az üzit, mire válaszolni tudtam.

Love Again? /l.h. hungary/Where stories live. Discover now