FİNAL

21.7K 771 53
                                    

10 YIL SONRA

-"Koray hemen Miray dan özür dile oğlum "

Gül babasının ikizi gibi ortada dolaşan oğluna söylendi. Beril in kızı olan Miray la her zamanki didişmelerinden birini yaşıyorlardı. Küçük Miray aynı annesi gibi sarı kıvırcık saçları ve büyük mavi gözleriyle Gül teyzesine bakarak konuştu.

-" Gül teyze ben alıştım hep böyle yapıyo. Emre ne zaman yanıma gelse bana kötü davranıyo  Koray. Bende sinir olsun diye hep Emreyle oynuyorum. İyi yapıyorum dimi teyze? "

Koray bahçedeki onun için Kara nın özel olarak yaptığı ağaç eve girdi. Hemen ileride havuzun yanında annesi ve Mirayı konuşurken gördü. Miray A uzunca baktı sonra kafasını hızla çevirip yerdeki oyuncak arabasına ayağıyla hızla vurdu.

" Emre oyundan çok Mirayı izliyo. Sinir oluyorum " diye kendi kendine söylendi.

Sanki 20 yaşında genç bir delikanlı gibiydi. Boyu yaşıtlarına göre uzundu siyah saçları ve babası gibi keskin gözleriyle fazla yakışıklıydı.

Sesin geldiği yöne başlarını çevirdi Gül ve Miray. Koray yine sinirlenmişti anlaşılan. Gül oğlunun yanına gideceği sırada Miray küçük beyaz eliyle kadının elini tuttu. Gül kızın mavi gözlerine bakıp bakıp gözleriyle onay verdi. Küçük kız koşturarak ağaç eve girerken Beril Gül ün yanına geldi. Kızının Koray ın ağaç evine girdiğini görünce gülümseyerek :

-"yine mi kıskançlık? "

Gül de gülümseyip :

-" Evet Emre yi kıskanmış Koray herzamanki gibi. Buse yle rakip olduk. Kızın için. Ama Koray kazanacak gibi "

Beril gülerek arkadaşını dürttü.

-" Sarp duymasın kızımın Koraya şimdiden abayı yaktığını. Gerçi bu bizde aile geleneği gibi oldu. Aynı yerde yaşayınca çocuklar birbirine tutuluyor.tıpkı bizim gibi "

Gülde Beril son sözüyle kahkaha attı. Doğruydu. Oda yıllar önce Karaya tutulmuştu. Berilse Sarpa. Oğlunun kaderinin de minik Miray yazılıydı.

-" Koray buranın hali ne. Seni annene sölücem "

Koray kapıdan giren kızın sözleriyle arkasını döndü. İşte gelmişti yine. Hem Emreyle oynayıp, hemde yanıma gelmiş diye düşündü. Elindeki çubukla oynayıp sordu.

-" Niye geldin prenses "

Miray büyük gözlerini sinirle yumdu. Derin nefes alıp çocuğun yanına yaklaştı.

-" Bana prenses deme!! "

Koray ayağa kalkıp kızın karşısına geçti. 1 yaş büyüktü kızdan ve boyu ondan uzundu. Miray Koray ın ayağa kalkmasıyla hafifçe geriledi fakat onun kara gözlerine bakmaktan geri durmadı.

-" Git Miray Emre'nin yanına senle uğraşamam " diye söylendi Koray.

Miray gözleri dolu şekilde karşısında duran çocuğa baktı. Ona olan yakınlığını o kara kafası anlamıyordu.

Hızla arkasını dönüp ağaç evde çıkmak istedi kız. Koray arkasından hüzünle bakarken Miray arkasını dönüp onların hayatlarını sonsuza kadar değiştirecek kelimeleri söyledi.

-"Pişman olacaksın Koray. Beni Emreyle yolladığın için acı çekiceksin " deyip hızla kendini ağlayarak dışarı attı.

Koray ve Miray arasında geçen bu tartışma 10 yaşındaki çocuklardan beklenmeyen bir tavırdı.Fakat onlar yaşlarından olgun oldukları için bu fazla değişik durmamıştı.

Beril kızının ağlayarak dışarı çıktığını görünce endişeyle Gül e baktı. Gül ise yine mahcup olmuştu. Koray la uğraşmak gerçekten zordu. Kara akşam oğluyla konuşmalı ve onun Miraya karşı sert tavrını törpülemeliydi.

***

Aras ikizleriyle yaptığı alışverişten sonra eve döndü. Emre ve Cemre annelerine sarılıp banyoya koştular. Buse kocasının yıllar geçsede hala yakışıklı olmasına aşk dolu gözlerle baktı. Bu adam iyiki ona çarpmıştı yıllar önce. Komikti belki söylediği ama yinede tanışmışlardı işte.

Emre Mirayla en son oynadıkları oyunu düşünüyordu. Ondan sadece 6 ay büyüktü fakat Koray dan ona fırsat gelmiyordu bir türlü. Zaten onunda kendinden pek haz ettiği yoktu. Tek derdi Mirayı üzmekti. Elinde olsa onu alıp uzaklara götürmek isterdi ama büyüyünce bunu yapacağını nerden bilecekti.

Cemre eve gelen Melih amcasının boynuna atladı. Oda artık aileden olmuştu. Koray ın doğumuna yardım ettikten sonra tüm aile onu sahiplenmişti ve uzun zaman sonra aşkı bulmuş ve anaokulu öğretmeni olan bir kızla evlenmişti.

Cemre annesinin gençliği gibi kıpır kıpırdı bir dakika yerinde durmaz ve daima konuşurdu. Onun bu bıcır hallerine tüm aile alışmıştı.

Melih kızı kucağında tutup içeri girdi. Buse ve Aras verandadan el sallayıp onu çağırdılar hep birlikte yemek yerken tüm o kötü zamanların atlatıldığına binlerce kez şükrettiler.

Evet kısa oldu biliyorum. Ama arada özel bölümlerimiz olacak özellikle Koray Miray ikilisinin durumları yer alıcak tabiki Emrede aynı şekilde... Düşüncelerinizi lütfen yazın benim için önemli.

15 Mayıs ta başladığım bu güzel hikayemde yanımda ve yorumlarda yanımda olan tüm güzel arkadaşlara çook teşekkür ediyorum. Yorumlarınızla devam ediyorum yazmaya iyiki varsınız ve benimlesiniz..

Profilimden takip edebilirsiniz. Yeni hikayem 9 bölüm yayınladığım Aşkın iki yüzü olucaktır. Ama bu bir geçiş hikayesidir. Kısa bir hikaye olucak. Asıl hikayem ondan sonra gelicek. Şimdi yeni bölümde Aşkın iki yüzünde görüşmek üzere canlarım. SİZİ SEVİYORUM.. BŞRGMZ ❤

GÜL KARASI (3)Where stories live. Discover now