14.BÖLÜM

19.8K 892 9
                                    


Sarper eve geldiğinde hemen kendi odasına girerek kapıyı kapattı.Beril in yüzünü dahi görmek istemiyordu.Hızla bir duş alıp banyo kapısını açtığında yatağında oturan Beril i gördü.

-"Senin benim yatağımda ne işin var Beril..Beril hanım..!??"

Beril sarı bukleli saçlarını kulağının arkasına sıkıştırarak ayağa kalktı.

-"Nolursun böyle söyleme.Çok üzgünüm.Söylemek zorundaydım o sözleri"

Sarper çıldırmışcasına altında sadece havluyla kızın yanına yürüdü hızla.

-"Söylemek zorunda kalmış mış.Çocuk muyum ben ha !? Sıç ağzıma,sözlerinle beynimi sik.Sonra da üzgün olduğunu söyle.Hiçte zoraki söylemiyodun o sözleri.İğrenç kahkahan hala kulaklarımda.Dur ne demiştin ? Süt çocuğu demiştin hatırladım.."

Beril Sarper in hırçın ve öfkeli halini ilk kez görüyordu ve gerçek anlamda korkmuştu.

-"Sar..sarper ??"

İlk kez adamın tam adını söylemişti fakat Sarper sinirli bir şekilde kızı duvara yaklaştırıp ellerini başının üzerinde birleştirdi.

-"Sarper değil Sarp diceksin..Hep öyle diyodun ,ne değişti şimdi??"

-"Sarp ..korkutuyosun beni.."

Sarp kızın titreyen sesini kalbinde hissederek kızın ellerini bıraktı ve onu kapıya iterek:

-"Defol odadan,yoksa bu sinirle geri dönüşü olmayan şeyler yapıcam..Sana cezanı vermeyi bilirdim ama dua et Aral amca var arada.."

Beril duyduklarıyla hızla odadan kendi odasına çıkarken hıçkırıklarını zor tutuyordu.İnanmıştı demekki dediklerine..kim olsa inanırdı,neler söyledin kızım diye düşündü..Ağlayarak yatağa attı kendini ve huzursuz bir şekilde uykuya daldı..

Hafta sonu..

Gül üzerindeki sade işlemeli beyaz gelinliğine bakıp iç geçirdi.Bu gün evleniyordu hemde çocukluk aşkıyla..Odasında kendi fotoğrafının yanında çerçevede olan Kara nın resmini aldı eline..Ah ne kadar yakışıklıydı ,yine keskin gözleriyle ona bakıp gülümsüyordu.Gül ,Kara ya dalmışken Beril in sesiyle kendine geldi.

-"Dünyadan Gül e,Dünyadan Gül e.." diyerek arkadaşının resme dalmasıyla kıkırdadı.Gül ün kendine gelince özenle çerçeveyi yerine koydu ve:

-"İki dakika şurada romantik anlar yaşamıyorum ya"

Beril gülerek:

-"Kızım resme gerek yok o anlar için ..gerçeği hemen kapının arkasında çağırmanı bekliyor.Çok heyecanlı bi görsen.."

Gül eli ayağına dolanmış vaziyette hemen aynanın karşına geçti.

-"Nasıl olmuşum,güzelim dimi ,ay ya beğenmezse.."

-"Huff Gül sakin ol beğenmese seni almazdı dimi,şimdi derin nefes al,aferin işte böyle..Ben çıkıyorum ve damat beyi yolluyorum yanına"

Gül heyecanla başını salladı ve Beril in çıkışını gördü sonrada içeriye karizmanın dalışını..

-"Kızım bi çık ya,gelinimi bi göremedim,hadi hadi aşağıda bizi bekle geliyoruz" diyerek Beril i kovdu Kara.Beril homurtu ve kıkırtı eşliğinde aşağı inmeye başladı.

Gül "gelinim" kelimesinden sonra bulutlara hızlı bi çıkış yapmıştı bile..Karanın burnunun dibine bile o dudaklarına küçük bir öpücük kondurunca farketti.

-"Muhteşemsin meleğim..Çok şanslı bir adamım ben,seni alıyorum..Resmi olarakta kadınım oluyosun yani.."

Gül omzuna utangaç bi şekilde vurunca Kara ,Gül ü kendine çekip sarıldı özlemle..

-"Bu anı o kadar çok bekledim ki Gül üm..Yıllardır bekliyorum,taa o Berillerin bahçesindeki havuz olayından beri.."

Gül Karanın durgun sözleriyle ellerini adamdan çözüp dudaklarına sevgi dolu bir öpücük kondurdu.

-"Sevgilim,kara şövalyem,artık ayrılık yok,sil kafandan nolur..Hep senindim ben..ömrümün sonuna kadar da böyle olucak."

Dudakları aşkla birleşti..Birbirlerine bir kere daha sarılıp aşağı onları bekleyenlerin yanına indiler.

Nikah kıyıldıktan sonra herkes bahçede dans etmeye başladı.Kara ve Gül aşk sarhoşuyla adeta birbirlerine yapışık şekilde dans ederken ,Beril köşede somurtarak oturuyordu.Sarp babasıyla oturuyordu ve dansa davet etmeyeceği aşikardı.Kaç gündür yüzüne bile bakmıyordu.Birde üstüne geçen akşam evden kendini Cem alınca iyice soğuk davranıyordu adam.Artık hiç yokmuş gibiydi..

Aral ikisinin arasındaki elektriği fark ederek Sarper e sordu.

-"Oğlum daha 6 gün önce kızımla evlenmek istiyordun.Şimdi yüzüne bakmıyorsun.?"

Sarper acı bir gülüşle karşısında onu büyüten adama baktı.

-"Kızınıza layık değilim amca.Bunu geçte olsa öğrenmiş oldum.."

Aral şaşırarak:

-"Kimden öğrenmişsin bu saçmalığı,öyle şey mi olur,hem Berilde sana karşı boş bakmıyordu hiç son günlerde."

-"Yalanmış Aral amca.Biliyorum kızınız ama durum bu.Bunu bana kendisi söyledi ve söylediği sözlerden sonra da affedeceğimi sanmıyorum.Lütfen bu mevzu burada kapansın."

Aral üzülerek Sarper in yüzüne baktı.Genç adam çökmüş gibiydi.Onun duygusallığı hiç geçmemişti zaten,kim bilir kızı ne demiştide adamı bu hale getirmişti..

Beril daha fazla dayanamayarak ağlamaya başladı yavaş yavaş..Gözlerini silip eve geçti.Sarp ın ona böyle davranması çok acıtıyordu canını..

Gül minik bavulunu alıp aşağı indi.Karanın arabası bahçenin sonunda onu bekliyordu.Hızlı adımlarla kocasının yanına ilerledi.Karada Gül ün kendine geldiğini görünce korna çaldı.Gül koşarak karşıya geçiceği sırada siyah bir araba durdu önünde ve ne olduğunu anlamadan kendini Eserin karşısında buldu.

Kara arabanın çekilmesiyle kalakaldı.Karısı yoktu.Hemen arabadan dışarı çıkıp etrafına baktı.O sırada hızla ilerleyen arabanın camından Gül ün hıçkırıklarla :

-"Karaaaaa" diye bağırmasını duyabildi..

Kısa olabilir ama kusura bakmayın..çok yoğun bir dönemdeyim.sizleri yalnız bırakmakta istemiyorum o yüzden kısada olsa yazdım.okuyucularımda azalma var ama çok üzüldüm :( yinede yanımda olanlara binlerce teşekkürler..

GÜL KARASI (3)Where stories live. Discover now