3.BÖLÜM

30.8K 1.4K 40
                                    

Dayanamadım isteklere ve yeni bölüm sizlerle..

İyi okumalar..

Gül ,eline aldığı kağıda bakıyordu hala.Duşu nasıl aldığını hatırlamıyordu bile.Yatağın köşesine oturmuş ve elindeki atın şahlanan görüntüsü ve üzerinde yüzü kapalı kara bir şövalye resmine bakıyordu..İlginç yanı resmin korkunç heybetli olmasına rağmen o kara şövalyenin elinde bir gül vardı ve bir eliyle atın eğerini tutarken diğer eliyle gülü kalbine bastırmıştı.

Bu resmin kendi odasında ne işi olabilirdi ki?Kısa bir an sadece kısacık bir an düşündü..Gece rüya diye yaşadığı şey yoksa gerçek miydi ?Kara yı yıllardır görmediğini sanarken,yoksa yıllardır geceleri gizlice gelip özlem mi gideriyordu ?

"Offf kafayı sıyırcam ya " diye yataktan zıplayıp hızla üzerini giyinip Beril in odasına gitti.Belki Beril in çizimlerinden biriydi.O rüyalar gerçek olamazdı ,olmamalıydı.Ona bu kadar öfkeliyken o haydut geceleri Gül ün teninde sıcaklığının tadına bakamazdı.

Bu düşüncelerle kapıyı çalmadan içeri girdi Gül.Beril telefonda arkası dönük konuşuyordu ve Gül ün geldiğini farkedememişti.

-"Ya bu kaçıncı!!!Bak bu yaptığım son iyilik sana ona göre.Hadi hoşçakal"

Konuşmayı bitirip arkasını dönünce Gül ü gördü.Bir an yerinden sıçrayıp:

-"Kızım niye söylemiyosun geldiğini ya?Ödüm koptu."

Gül tek kaşını kaldırarak baktı arkadaşına.Fazla telaşlı duruyordu,tedirgin ifadesi yüzünün her köşesine yayılmıştı.Adeta "senden bişey saklıyorum " diye bas bas bağırıyordu mimikleri.

-"Ne bakıyosun öyle korkutuyosun beni "

-"Kimle konuşuyosun?"

Ses tonundaki soğukluk Beril i titretti adeta.

-"Hiçç..hiç ya Sarper le.Yine bi kıza aşık olmuş ta benden yardım istiyo.İşte batırmış bu ilk buluşmada gitmiş.Kendi hesabını ödemiş,kız da öder diye mekanın dışına çıkınca görevliler hesap için kızı çağırmışlar falan ..anlıcan batırmış yani.eee haklı kız da soğuk konuşmaya başlamış falan sonra ayrılmış eee..sonrada.."

-"Yeterrrrr !!! Başımı şişirdin be .Şu resim senin mi?"

Beril rahatlayan bir nefesle eline uzatılan resme baktı.İçinden:

-"Ah Karahan ah..Yapıyosun sonrada ben topluyorum " diye düşündü.

Gül ün bir şey anlamaması için yüz ifadesini hemen değiştirerek :

-"Evet ya benim.Böyle vintage bişeyler düşünüyoruz çocuk odalarında.Öyle çizmişim işte."diyerek kağıdı kenara bıraktı.

Gül nedense hüsrana uğramıştı.O anda o kadar mutsuzdu ki Beril saçma açıklamasını bile duymamıştı.Demek gece yaşadığı muhteşem dakikalar hayalden ibaretti..

Beril kız arkadaşının koluna girip kahvaltı masasına sürüklerken bir yandan da 'o nasıl açıklama ya ,çocuk odasında kara keskin ve korkunç bakışlı bir şövalyenin ne işi var neyseki anlamamıştı Gül.

***

Öğleden sonra Gül 'ün içinde belli etmesede büyük bir heyecan vardı.Yıllar sonra büyük bir kızgınlıkla evden ayrılıp yurt dışına çıkmış ve ani kararla geri dönmüştü.Şimdi ise babası ve annesi geliyordu.Nasıl karşılayacaklardı ..Babası yüzüne bakacak mıydı en önemlisi.Ara sıra annesiyle konuşmuş hatta gizli gizli hafta sonları annesi yurtdışında buluşmuştu biricik kızıyla.Ama babası..Hala yakışıklı olan dev çınarı..Gazetelerden başarısını görüyordu bazende dergilere basılan resimlerinden.Bir kere bile yüzü gülmemişti Akın ın..Kızı aşkı meleği onu bir erkek için terk etmişti.

GÜL KARASI (3)Where stories live. Discover now