Videoclip

90 9 6
                                    

Ik heb me weer teruggetrokken in de schuur. Iedereen vind het oké dat ik hier alleen wil zijn. Het is hier koel en stil, en er is genoeg om op te zitten of te liggen. Zoals nu. Ik lig op een lang smal bankje, zo een die je bij de school gymlessen hebt. Ineens naar school gaan, terwijl ik net in R6 zit, is niet niks. Iedereen kijkt de hele dag naar me en fluisterd. Leah vind het wel leuk. Zij krijgt natuurlijk ook zo maar veel aandacht. Ik ben niet het type dat daar van houd. Vooral nu ik in de knoop ben met mijzelf. Dan denk ik aan Ross. Hij zit nu alleen op zijn kamer, tokkelend op zijn gitaar. Het is mijn schuld. Ik had nooit zo moeten doen. Ik had het nooit mogen vertellen aan Rydel.

Ik spring van schrik op. Zacht geklop hoor ik op de deur. Een blonde jongen staat voor de deur.

''Ja..?'' de klink gaat omlaag en Ross staat in de deuropening. We zeggen niet eens iets. We staren elkaar alleen maar aan. We zuchten allebei tegelijk. Hij bijt op zijn lip en laat de klink los. Hij loopt naar me toe en zwaait zijn armen om mijn taille. Ik pak zijn nek.

''Sorry.'' zeg ik.

''Nee, ik had al eerder sorry moeten zeggen.'' zegt Ross. Ik druk mijn neus in zijn schouder. "Ik miste je." zegt hij dan. Mijn mondhoeken krullen omhoog.
"Ik miste jou ook." Het lijkt me tijd om door te gaan, dus kus ik zijn schouder en schuif terug, uit zijn armen. Samen lopen we hand in hand de schuur uit naar het huis. We ploffen op de overige banken neer. Iedereen lummelt maar een beetje en checkt hun instagram of twitter. Ik zie Rikers ogen groot worden. Riker begint zo maar zo hoog te gillen als een klein meisje. Iedereen kijkt verschrikt van hun telefoons.
"Is er iets?" vraag ik kalm. Riker waait lucht naar zich toe terwijl hij probeert te happen naar adem.
"Riker, vertel." Rydel pakt zijn iPhone af en begint aandachtig te lezen. Ze laat haar kaak vallen en staard naar het scherm.
"Oh mijn god! We gaan een videoclip opnemen!" gilt ze. Riker en Rydel pakken elkaars handen en gillen naar elkaar. Mijn mond word een grote 'o' en ik sla mijn handen voor mijn gezicht terwijl Ross zijn gezicht knuffeld in mijn haren stopt.
"Wanneer?" roept Rocky, waarbij zijn stem overslaat.
"Vandaag al! We moeten meteen vertrekken."zegt Rydel.
Geen twee uur later komen we bij een klein gebouwtje aan. Het is klein, maar niet vies of zo. Het is zelfs best chic. De deur zwaait open. Een stevige man met rood stekeltjes haar loopt naar buiten en steekt zijn hand naar ons op. Nu ik die man zie, twijfel ik best wel. Zou dit normaal zijn? Ik had net zo'n groot gebouw verwacht als bij Aeli. Aeli, het modellenbureau waar ik dalijk misschien wel ga samenwerken met merken zoals Chanel, Vogue, Prada, maar ook bijvoorbeeld H&M of Calvin Klein. Ik stoot Ross aan en trek met mijn mond.
"Weet je het zeker?" fluister ik zo zacht als ik kan. Hij lacht spottend naar me en schud zijn hoofd, zonder betekenis. De man komt steeds dichterbij.
"Hallo! Welkom R5. Ik ben Joesem." hij steekt een hand uit en gaat ons allemaal af, en stopt bij mij.
"Aha, jij bent dus de nieuwe. Aangenaam." zegt hij. De nieuwe. Ik ben overal maar de nieuwe. Op school, bij Aeli, en vooral natuurlijk bij de band.
"October. Of Rose. Aangenaam." zeg ik, zijn hand schuddend. Hij steekt zijn hand op en we volgen hem naar binnen.
"Ga zitten." zegt Joesem. De naam Joesem vind ik echt niet bij hem passen. Eerder is hij een Jan. Maar echt geen Joesem. Ongelukje zeker. Meteen schud ik die laatste gedachte van me af. Hoe gemeen klonk dat?
"Ik wilde jullie mijn idee vertellen voor 'Look at me', maar als jullie zelf ideeën hebben mag dat ook." We knikken.
"Dus, waar 'Look at me' vooral over blijkt te gaan, lijkt mij, is dat je wilt dat iemand naar je kijkt. Dat iemand jou moet zoeken, of jij juist die gene. Wat ik dus dacht is, dat we een video maken over een reis naar jou. Misschien kunnen we dan sommigen laten lopen, opzoek naar iemand, en dan de rest met de auto of de fiets of de bus. Wat denken jullie?"
"Wauw, dat klinkt echt gaaf." iedereen praat enthiousiast door elkaar heen.
"Mooi! Ik heb al een lijst met acteurs die we hebben als de 'gezochten'. We hebben; Charli Kalsfigger, Noah Visser, Jonas de Haven, Patricia Vegase, Patrick Olympis en Vanessa Zondé. Voor iedereen 1 dus. Ik stel voor dat ik ze bel en dat we dan allemaal elkaar kunnen ontmoeten. Dan bespreken we de film plekken, ik had in gedachten weilanden, stranden en bergen, en dan zouden we morgen kunnen beginnen met filmen! Momentje.." zegt Joesem terwijl hij zijn mobiel pakt. Hij tikt een nummer in en haalt het naar zijn oor. Wij beginnen meteen te praten.
"Dit word zo gaaf!" zegt Ellington.
"Zo snel al!"
"Leuk idee ook."
"Ik kan niet wachten tot morgen en om iedereen te ontmoeten."
Met wat handgebaren vraagt mijn moeder toestemming om iets voor ons in te schenken waarop word in gestemd. Mijn moeder verdwijnt een kamer in en komt weer terug met een fles cola. Nu we met veel mensen zijn, is dat zo op. De glazen worden tot de rand volgeladen. Ik kijk hoe de bubbeltjes naar boven komen drijven in de donkere zoete drank. Een stem vanuit de verte komt weer in mij op. 1 zo'n glas en ik heb al ongeveer tweehonderdvijftig calorieën op. Tweehonderdvijftig! Al die suiker die daar in zit wil ik niet eens in een week in mijn lijf hebben. Iedereen begint gulzig te drinken, terwijl ik blijf staren naar de cola. Dan voel ik Ross hand op mijn knie, terwijl hij meelevend naar mij kijkt. Ik kijk hem aan met een neppe glimlach. Hij zal zo teleurgesteld in mij zijn als ik vertel hoe het nu met me gaat. Ik heb nauwelijks meer gegeten, pillen geslikt, gesneden, geslaan en gehuild. Het voelt alsof ik op mijn diepste punt zit, ookal weet ik dat dit nog veel dieper zal gaan. Ik pak het glas op en zet de koelte aan mijn lippen. Een minislokje glijd mijn mond binnen. Als Ross snapte hoe moeilijk het was om niet te denken hoe vet ik nu zou worden. Een paar slokjes volgen, en met veel moeite kom ik tot de helft tot dat Joesem eindelijk klaar is met bellen.
Eindelijk komt iedereen 1 voor 1 binnen. 1 meisje, Noah, gaat voor de eerste keer in een videoclip acteren dus is ze super zenuwachtig en is ze heel erg hyper en Patricia, een ander meisje, is zelf een fan, dus is dit en droom die uitkomt. Het is super om hen te ontmoeten, maar ik ben ook blij als we dan weer naar huis gaan.
Met een zucht ga ik in het midden zitten van de auto Ross en Ellington. Ross en ik hebben weer onze handen vast. Misschien doen we wel heel cliché. Misschien vind hij dat ook. Maar misschien vind hij dat leuk. Alles heeft een misschien. Ik heb zin in morgen, maar ik ben ook doodsbang.

Judged |ON HOLD :(|Where stories live. Discover now