Bölüm 25: Anı

1.8K 148 22
                                    

Pekala, benim için en zor bölümler başlıyor... :) Medyada mevzubahis galaksiyi görmektesiniz :) İyi okumalar, yorum ve oylarınızı eksik etmeyiniz, şimdiden çok teşekkürler :))

Pamela daha ne kadar şaşırabilirdi bilemiyordu. Bambaşka amaçlarla gelmişti Amerika'ya. Bu gibi durumla karşılaşacağını hiç beklemezdi. Bir kaç saat önce örgütün başkanı örgütü terk etmişti. Aslında çok işine gelmişti. Bu örgütte planlanan şeyler ona vahşet gibi geliyordu. Ki öyleydi de.

Kowalski ailesi belki de hayatında gördüğü en enteresan aileydi. Aralarında bambaşka bir bağ vardı. Belki de bunun nedeni melez bir aile olmasıydı. Eğer bir melezseniz, bireysel açıdan çok daha fazla zeka ve empati duygusuna sahipsiniz demektir. Pamela da melez olmadan bu özelliklere sahip olduğu için fikir takımının en önemli bireylerinden biriydi. Tıpkı Rodney Williams gibi.

Belinda hikayesini anlatmaya devam ediyordu. Pamela onun neden melez durumunu ayrıntılı anlatmadığını merak etti. Çok da utanılacak bir durum yoktu oysaki. Birleşme esnasında uzaylı bireyde salgılanan hormonlar üreme hücresinin cinsine göre değişiyordu. Bunu biyoloji dersinde öğrenmişti. İnsan ve "uzaylı" sistemleri karşılaştırmasında. Eğer vücuda karışan üreme hücresi insana aitse hormonlar insana aitmiş gibi salgılanıyordu. Ve bu hormonlar diğer bireyi de uyararak -bu kısım en büyük fark, insanlarda üretilen hormon başka kişiyi etkilemez, uzaylılarda ise bu mümkün- değişim sağlar. İşte bu kadar basit (!)

Belinda'yı dinlemeye devam etti.

"...böylece sen olduğundan emin oldum. Gerisini biliyorsun zaten."

Arnott bir süre boş boş yere baktı. O sırada Silvio soru yöneltti.

"Melezlerin diğerlerinden ayrılan özellikleri var mı?"

"Evet, genel olarak zihinsel. Bir de İzzy gibi uzaylı taraf annesi ise anı aktarımı oluyor."

İzzy şaşkınlıkla annesine baktı.

"Anı aktarımı mı?"

"Evet canım."

"Nasıl oluyor o?"

"Ben pek anlatamam Pamela daha iyi anlatır." dedi Pamela'ya dönerek.

Pamela omuz silkti.

"Pekala, kalıtım ile aran nasıl?"

"İlgim var." dedi İzzy.

"Harika, cinsiyet kromozomları olan X ve Y kromozomları aynen bizde de var. XX dişi XY erkek. Bahsettiğimiz özellik üreme hücresinin çekirdeğinin dışında bulunuyor. Ancak Y kromozomun varlığında köreliyor. Bu da demek oluyor ki dişi değilsen asla o özelliğe sahip olamazsın. Şimdiye kadar soru?"

"Devam et."

"Güzel, anne karnında büyüme ve gelişmede hücrelerin işlevlerine göre şekillendiğini de bilirsin. Bu özellik sinir ve üreme hücreleri dışında bütün hücrelerde köreliyor. Ve beyinde körelmeyen bu özellik sayesinde birey aktarılan anıları yaşamış gibi hissediyor. Bir düşünsene! Yüzlerce, hatta binlerce yıla ait anı. Elbette gereksiz olanlar unutuluyor. Şimdi sana gelelim. Bu özellik uzaylılarda çok güçlü olduğundan direk anı olarak karşılarına çıkıyor. Ancak sen bir insansın."

İzzy hafifçe kıprandı. "Yani?"

Belinda konuşmaya başladı.

"Bu garip yollarla karşına çıkabilir. Çoğu etki hayal gücü olarak belirdiğinden çoğu melez anıların farkında olmaz. Ancak bu durum senin gibilerde değişiyor."

Ufak bir sessizlik. İzzy'nin bakışları kafasında bir şeyler canlandırdığını gösteriyordu. Belinda bir süre daha bekleme kararı aldı. O sırada İzzy şaşkınlıkla ona baktı.

ÖRGÜTHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin