Capitolul XXVIII

1.5K 122 1
                                    

M-am trezit cu o durere puternica de cap. M-am ridicat si mi-am facut rutina de dimineata, dupa care m-am hotarat sa cobor la micul dejun [chiar daca nu imi era foame deloc] dar, cand am iesit din camera numai ce m-am impiedicat de o doza goala si mototolita de bere. Defapt una .. era un drum intreg insirat pe trepte si prin toata casa.

  - Parca s-a filmat "Project X" la mine in casa .. 

Am lovit una din cutii cu piciorul si am incremenit la primul pas, cand usa de la intrare s-a deschis iar batranul meu si-a facut aparitia. "In regula Raven, ai doua variante. Prima e sa te duci in camera si sa te incui acolo pana cand ii va trece supararea si probabil pana vei muri de foame. Sau varianta a doua, te duci si ii tii piept, urmeaza o cearta, si tot in camera ta sfarsesti .. dar cu mancare pe deasupra! " imi sopteste constiinta si asta in doar cateva secunde, timp destul ca expresia tatalui meu sa se schimbe la intuneric total. 

  - Ravenwood Marie Gold ! tuna tata din voce. Ce Dumnezeu s-a petrecut aici? 

M-am facut mica si as fi vrut sa fiu invizibila, sau macar sa am o explicatie, o minciuna, orice.

  - O petrecere .. mica.

  - Mica spui? 

  - Ce cauti acasa?

  - Tu ce crezi ? Olivia a oprit toate camerele din casa! Cum ai convins-o de asta? Sau ti-a fost complice?

Mi-am muscat buza si nu stiam daca sa o bag la mijloc pe ea si sa ma scot, sau sa imi aleg momentul de a fi o eroina si sa o salvez. 

  - A fost ideea mea.

  - Sunt atat de dezamagit de tine, ca nici macar nu pot explica in cuvinte. Gata cu iesirile in oras, gata cu petrecerile, cu telefonul si mai ales cu baietii! numara el pe degete.

Ultimele 2 cuvinte m-au izbit in piept fiind cele mai importante.

  - Dar tata ..

  - Nimic Raven!

  - Te rog .. macar pedepseste-ma altfel, nu asa. Pune-ma sa fac curat in toata casa sau..

  - Oricum vei face si asta.

  - Nu e drept! 

  - Mai ai tupeul sa spui asta? Sa iti fie rusine.

Cuvintele tatei ma plesneau bine, iar ochii mi-au fost invadati de lacrimi. Daca veneau de la altcineva, nu ascultam catusi de putin, dar el era singura persoana de care imi pasa.

"Daca iti pasa, nu dadeai petrecere" imi spune constiinta ironic.

  - Macar lasa-mi telefonul .. te rog.

  - Ti se pare ca negociez ceva? Mai bine incepe sa faci curatenie. Presimt ca va dura ceva. 

Am marait cat de tare am putut si am dat un pumn in perete, apoi mi-am dat seama ca era mana ranita de aseara, cu care mi-am ciobit oglinda, asa ca am icnit de durere.

  - Nu ma impresionezi domnisoara, imi striga tata din bucatarie la auzul tipatului meu.

M-am apucat sa strang totul de prin casa in saci menajeri. La un moment dat Olivia a vrut sa ma ajute, dar tatal meu nu i-a dat voie sa intervina, asa ca am facut totul de una singura. In sfarsit terminasem, cand mi-am auzit mobilul. Suna .. dar nu il vedeam. M-am luat atenta dupa sunet, si venea de la tata care statea calm pe canapea, privind meciul lui ieftin.

  - Suna!

  - Si ce pot eu sa ii fac?

  - Pot sa raspund?

Top LoveUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum