Capitolul 3 - Sărutul

3.1K 83 4
                                    

Capitolul 3 - Sărutul

Isabella POV.

Cu ochii fixaţi spre tablourile de dimensiuni diferite, pictate de-a lungul secolelor şi înfăţişând personalităţi întâlnite pe la istorie, observ că Alexandra se aproprie de mine.

Degetele tremură de frig peste paharul de plastic în care am cafea fierbinte, a cărei aburi învăluie perimetrul. Oftez zgomotos şi îmi dau revoltată drumul la gură.

- Mai bine ne ducea în parc, măcar acolo avem leagăne, spun în timp ce Alexandra aprobă şi îşi mută geanta de şcoală pe celălalt braţ, adoptând un aer curios de calm.

- Deci? întreabă aceasta într-un final.

- Deci ce? mă fac că plouă , ştiind prea bine că vrea detalii legate de Zac.

- Nu te face că nu ştii despre ce vorbesc, Bella, e ridicol, spune Alexandra în timp ce îmi duc primele şuviţe de păr de lângă faţă după urechi şi oftez încă şocată de cele vorbite cu Zac ultima oară. Deci? Ai de gând să îmi spui şi mie ce s-a întâmplat după cererea de prietenie?

- Sincer? întreb şi o fixez, ochii mei arătând chiar mai serioşi decât mi-am propus. Am vorbit despre genunchii mei şi m-a întrebat dacă am mers la doctor sau ceva. Nu s-a întâmplat nimic interesant, Alex, o asigur în timp ce sorb din cafeaua fierbinte şi buzele mi se opăresc imediat. Ţi-am spus că nu există subiecte între mine şi un bărbat de 30 de ani.

- Există, insistă aceasta în timp ce ieşim din secţia tablouri şi ne plimbăm prin holurile muzeului a cărui temperatură este incredibil de scăzută. Ceva îmi spune că o să abordaţi mai multe subiecte. O să vă mai vedeţi oare? Cum se descurcă cu engleza ta?

- Tu ai idee ce efect are acest bărbat asupra mea? Pentru un moment e drăguţ, amabil, dulce, un gentleman desăvârşit şi apoi el...spun în timp ce realizez că nu pot, mi-am promis că acele detalii nu le voi scoate pe gură niciodată şi fac o pauză lungă, neştiind cum să continui conversaţia începută.

- Şi apoi ce? întreabă curioasă, în timp ce întunericul domină holurile şi ne îndreptăm către sala principală, unde mai toţi ceilalţi colegi bântuie. Oh, nu îmi spune! E căsătorit şi are trei copii? întreabă Alexandra în timp ce îmi ia cafeaua din mână şi începe să soarbă lichidul delicios, cu ambele sprâncene săltate, aşteptând un răspuns din partea mea.

"Nu chiar, Alexandra, mai scormoneşte puţin. El este frumos, sexy, pervers şi bleaga noastră de Bella este incapabilă să îi reziste" intervine şi vocea interioară în timp ce înaintez plictisită de setul extenuant de întrebări al Alexandrei.

Mergând agale de-a lungul muzeului pe care l-am vizitat de n ori, observ că Alexandra mă urmează în timp ce termină paharul cu cafeaua fierbinte după care am aşteptat la coadă vreo 20 de minute.

În fine, probabil nu l-aş fi terminat până când am fi părăsit muzeul, de fel, nu termin nimic în viața de zi cu zi. Nici nu ştiu dacă există vreun mic dejun pe care l-am mâncat tot, încât să nu mai rămână nimic în farfurie, nici măcar o frimitură. Ah, nu, nu, nu există.

Şi totuşi, am şunci şi şunculiţe de-a lungul acestui trup. Am burtică, am funduleţ, am tot ce vreau şi ce nu vreau. Oftez în timp ce îmi strâng părul închis într-o coadă de cal şi îi privesc pe ceilalţi colegi cum se amuză pe seama nu ştiu cărei statuie. Oh, tipic lor!

Ridic privirea spre ieşire şi atunci când îl văd pe Zac proptit în acel loc, corpul îmi tremură, iar geanta o ia la vale. Impactul genţii cu gresia tare sperie aproape toate persoanele din holul mare şi lung, iar privirea lui Zac mă găseşte imediat printre elevi. Geanta mi se prăbuşeşte la pământ şi inima începe să îmi bată de 100 de ori pe secundă. Dacă ceilalţi ar ştii ce se petrece cu mine, probabil ar chema smurdul.

Extaz anticipatWhere stories live. Discover now