60||Gitmek istedin ve gittin

6K 287 47
                                    

"İşte başlıyoruz" diye mırıldanırken aşağıdaki kapının çalmasıyla kendime gelip gözlerimi açtım.

Gerçek dünyaya hoşgeldin Zeynep!

"Kerem?" diyerek bornozumla birlikte yataktan fırladım ve odayı incelemeye başladım.Nasıl ya ? Allahım yarabbim sen aklımı koru!

Bu ne böyle ya ?

Hayaller , Keremin efsane evlilik teklifi ,

Hayatlar , Bornozla yatakta uyuya kalmak

İçimdeki küçük şeytan 'Sen zaten böyle romantik Keremi anca rüyanda görürsün bebeğim' diye fısıldarken yüzümü buruşturup , aşağıda alacaklı gibi çalan kapıya doğru ilerlemeye başladım.Cidden rüya mıydı ya ?

Bornozumun önünü sıkıca kapadıktan sonra kapıyı açtım , karşımdaki 30-35 yaşlarında olduğunu tahmin ettiğim kadın elindeki peçeteyle üstü örtülmüş tabakla bana bakıyordu.

"Buyrun?" dedim aceleci bir sesle.Hemen kapıyı kapatıp kendime acıma seansıma geri dönmek istiyordum.Ya rüyaların tersi çıkar derler , yemin ediyorum Kerem aynı Engin Altan Düzyatanın Özge Özpirinçciyle gezip tozup sonra başka biriyle evlenmesi gibi benimle gönül eğlendirdikten sonra başka bi hatunu nikah masasına götürürse o nikahı basar ikisini de vururum.Oh be!

"Meraba , biz dün yan villaya taşındık da bugün komşularımızla bi tanışayım dedim.Eşim işe gitti , malum.Eh az önce Kerem Beyi de çıkarken gördüm , sizinle bi tanışmaya geliyim dedim" diyen kadını tiksinen bakışlarla incelemeye başladım.Özenli bir şekilde maşalanmış omuzlarına düşen , Ajda Pekkan sarısı saçları ve abartılı makyajıyla 'ben burdayım' diye bağırıyordu resmen.Allahtan usturuplu giyinmişti de mahalleye yeni orospu taşınmış diye telaşlanmama gerek yoktu.Koyu kot pantolonun üstüne giydiği koyu yeşil trikonun üzerine altın bir balerin kolyesi takmıştı.Ben kadını incelerken o da bana meraklı meraklı bakmaya devam ediyordu.Gülümseyerek gözlerimi devirdim. Şuan ihtiyacım olan en son şey evimizin giriş çıkışlarını gözetleyen meraklı bir komşuydu sanırım.

"Aslına bakarsanız ben de birazdan çıkıcaktım." dedim sahte bir gülümsemeyle.Klasik yalanlardan biriydi belki ama banane ya ben zamanında eve her misafir geldiğinde annemle kavga eden , çabuk çabuk kalkrp gitsinler diye onlara kötü davranan bir kızdım , bu meraklı komşu benden çok şey beklememeliydi .

"Ay olsun şu kurabiyeleri yiyelim , öyle gidersin canım" diyip elindeki tabakla birlikte kırıta kırıta yanımdan geçerek içeri girdi ve hemen salona doğru ilerledi.Ben kapıda donakalmış bir şekilde 'Nası yani? dercesine bakarken o "Zeynepçim çay da demlesek mi ? Bak bu kurabiyeler en güzel çayla gider" diye bana sesleniyordu.Dışarı çıkıp kapıyı kadının üstüne kilitleme isteğimi bastırararak sahte bir gülümsemeyle salona gittim.

"Gerçekten kusura bakmayın ama çıkmam lazım" dedim ellerimi birleştirip en sevimli halimi takınmaya çalışırken.Nolur git ya , bak gerçekten şuan annemin misafirlerine gösterdiğim kadar ilgiyi bile sana gösteremeyebilirim cicim.Gerisini sen düşün artık.

"Ah!" dedi elini alnına götürüp pişman pişman bana bakarken." Ah benim aptal kafam tabi siz de haklısınız sizin şimdi dizi mizi görüşmeleriniz vardır! O zaman şey yapalım siz bu kurabiyeleri alın..." Tabağın üstündeki peçeteyi açıp kurabiyeleri içine doldurdu ve küçük bir bohça şeklinde peçeteyi üstlerine sardı"Yolda yersiniz , ben siz dönünce tekrar gelirim."

"Ay zahmet etmeseydiniz" dedim elimi çenemin etrafında gezdirip sıkıntılı bir şekilde kadının aceleci tavırlarına bakarken.Onu izlerken yorulmuştum açıkçası.

HayalperestHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin