59||Dejavu

6K 289 46
                                    

Derin bir nefes alıp kendimi bornozla birlikte yatağın üstüne bıraktım.Vinç gelse milim kıpırdayamazmışım gibi hissettiren bir yük vardı sanki üzerimde , boğuluyordum.

"Sadece tatil sonrası sendromu" diye fısıldadım bembeyaz tavanı incelerken. " Çok eğlendik ve şimdi iş zamanı... Bu yüzden tribe giriyorum ve bunu bir şekilde değiştirip Keremin üstüne yığmaya çalışıyorum"

Evet , dış sesim her zaman daha mantıklı davranırken iç sesimse kocası tarafından terkedilerek üç çocukla sokakta kalıp , Flash Tv de ağlanan kadınları aratmıyordu.Islak saçlarımın verdiği üşüme hissiyle irkilerek titredim.

Flash Tvden fırlayan iç sesimden iğrenirken , komedi programlarını aratmayan iç sesimi özlediğimi farkettim.Nerelerdeydi acaba? Yatakta isteksiz bir şekilde doğrulurken yapmam gereken şeyleri sıralamaya başlamıştım bile...

"Saçlarını kurut , giyin , banyoyu toparla , aşağı inip salonu düzelt , etrafı temizle..." Yüzümü istemsizce buruşturdum."Ya da temizliğe yardım etmesi için bi kadın aramalıyım..."

Gerçekten hiçbir zaman ev işlerini beceremezdim ve boşu boşuna yorulmanın da alemi yoktu.Oflayarak kendimi tekrar yatağa bırakırken bugün ultra sıkıcı bir Zeynep olduğumu farkettim.Sanırım Keremi özlüyordum.

Ben böyle delirmeye adım adım ilerlerken yattığım yerin hemen yanındaki komidinin üstüne koyduğum cep telefonum çalmaya başlamıştı.

İstemsizce "Kerem?" diyip hemen kalkarak telefonu elime aldım.Arayan Melisti.Yüzümü buruşturarak telefonu açıp kulağıma yaklaştırdım.

"Alo?"

"Zeynep?" Sesinde garip bir tını sezdiğim Melise aldırmadan konuşmaya devam ettim.

"Efendim?" dedim üstümdeki bornozun ipleriyle oynarken. Acaba bebekle ilgili bi durum mu vardı , hamilelikle ilgili bi problem falan mı çıkmıştı yoksa ?

"Ya çok bunaldım bugün , bi sahile falan mı insek napsak ?"

"Hmm..." diyip duraksadım."Ya şuan o kadar üşendim ki..." Dürüstlüğünden dolayı 10 point goes to Zeynep bence.

"Ya üşenme işte bak yeni bir kafe açılmış , benim hani ıı şey vardı ya çok sevdiğim ay çörekleri ...."

"Hıııı?" dedim karşıdaki dolabımın aynasında kendimi incelerken.

"Heh o çörekleri çok güzel yapıyolarmış bana da Aksel söylemişti neyse işte benim de diyorum canım birşeyler çekiyor bugün ne çekiyor falan..." Bir yerden sonra Melisin cümlelerini dinlemeyi bırakıp yine kendi derdime düşmüştüm.Ne saçmalıyordu bu?

"Ee ?" dedim bunalmış bir ses tonuyla.

"Aşerdim işte , gidip yiyelim Zeynep ya of amma sorguladın he..."

"Aksel nerede?" dedim sormak için sorulmuş bir soru fırlatarak.

"Aksel?" diyip duraksadı."Aksel nerede? Iı şey işte Akselin ... Heh onun işi varmış..."

"Anladım ." dedim gözlerimi devirip. "Tamam olur , bakarız ya..."

"Sen iyi misin canım ? Sesin biraz kötü geliyor..." diyip duraksayan Melisin kötü olduğumu nereden anladığını merak etmiştim. İyi olmadığım kesindi.

"Kafam karışık aslında..." dedim bende kendimi eleverip."Konuşmak iyi gelebilir...

"Tamam o zaman bak şey ne diyicem senin hani böyle çok sevdiğin bi sarı , bol tişörtün vardı hatırlıyor musun ? "

HayalperestHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin