--25--

67 3 1
                                    


Bizim kızların mutsuz olması hiç hoşuma gitmiyor. Ne konuşuyorlar ne de bir yere gidiyorlar. İki saattir bahçeye çıkalım diye yalvarıyorum ama hiçbir sonuç elde edemedim. Yiğit yanına çağırıyor ama kızları bırakıp gidemiyorum. Ceylin, malum. Furkan'dan ayrıldığı için mutsuz. Şahnaz'a ne olduğunu hemen anlatıyorum.

Bizim kız, cesaretini toplayıp Bedir'e seni seviyorum demiş. Ama gel gör ki Bedir ' sen tatlı kızsın, seni hep sevmişimdir. Ama ...' demiş. Şahnaz daha fazla dinlemek istememiş ve yanından gitmiş. Ben Bedir'in de Şahnaz'dan hoşlandığını sanmıştım ama yanılmışım. Şimdi ben mutluyum onlar mutsuz. Bu haksızlık... Kızların morali biraz olsun geri gelsin diye kantine inip çikolata almaya karar verdim. Çikolataları alıp yukarıya çıkarken Aslıhan karşımda durdu. Yüzleşmeye hazır değilim ben ya...

" Aslıhan, seni çok iyi gördüm valla canım. Maşallah."

" Sen benimle dalga mı geçiyorsun? Beni yaktın sonrada hiçbir şey olmamış gibi konuşabileceğimizi mi sanıyorsun?"

" Çok yakın arkadaş mışız gibi konuşma istersen. Seni yaktığım ve öylece bırakıp gittiğim için özür dilerim. Acil bir işim olmasaydı seni söndürmek için dururdum." Böyle deyince de bir garip oldu ama...

" Bilerek yaktın beni."

" Yok artık. Tamam biraz manyak olabilirim ama o kadar da değil yani. Özrümü diledim. Kabul edip etmemek sana kalmış. Ama gerçekten çok pişmanım, bunu bil." Deyip uzaklaştım yanından. Birde seninle mi uğraşacağım ya? Sınıfa, kızların yanına çıkarken Mücahit'i gördüm. Yanına gittim.

" Mücahit sen ne yapıyorsun?"

" Ne yapıyormuşum?"

" Leyla'yla çıkmak ne demek? "

" O öyle değil."

" Ya nasıl?"

" Şahnaz'ın dikkatini çekmek içindi ama Furkan'ın dikkatini çektik. "

" Harbiden hee, o ne alaka?"

" Ceylin'in, kendisini rezil etmek için çıktığını öğrendi Furkan. Onu üzmek içinde böyle davrandı işte. "

" Yuh, olaya bak. Nerden duymuş?"

" Ne bileyim ben? Duymuş işte." Görüşürüz deyip gittim yanından. Kızlar somurtmuş oturuyorlardı.

" Ceylin, bütün kabahat sende."

" Ne? Leyla'nın Mücahit'le birlikte olmasını kıskandı resmen. Neden benim kabahatimmiş?"

" Furkan, rezil etmek için onunla birlikte olduğunu biliyormuş. Seni üzmek için öyle davranmış. Sana kızgın yani." Şahnaz bize neler oluyor diye bakıyordu.

" Benim hemen Furkan'ı bulmam lazım." Deyip koşarak çıktı.

" Sana gelelim Şahnaz. Sen kendin yüzünden bu kadar üzgünsün canım."

" O ne demek ya?"

" Şu demek canım. Mücahit, senin onu fark etmen için Leyla'yla numaradan çıkıyor. Allah bilir Bedir, Mücahit'in seni sevdiğini biliyordu ve o yüzden sana doğru düzgün bir cevap veremedi. Yani hepsi senin yüzünden."

" Ben hemen Bedir'i bulayım."

" Ne Bedir'i be. Sen önce Mücahit'e git. Onu değil Bedir'i sevdiğini söyle. Mücahit umut ettiği sürece sen ve Bedir diye bir şey olamaz. Yüzleşmen gerek."

" Haklısın."

" Asıl haklı olan Ceylin'di. En başından beri söylüyordu. Biz sadece görmezden geliyorduk. Cesurca davranıp gerçekleri söylemen gerek. Enin de sonunda bu olur. Keşke daha önce söyleyebilseydin. Şimdi daha çok üzülecek."

TakipteyimWhere stories live. Discover now