--13--

124 10 2
                                    


Meyra'nın ağzından

Vurulduğuma, üç gündür uyuduğuma hala inanamıyorum. Ağrılar içinde yerde yatarken Yiğit'in sesini duymuştum, sonrası yok zaten. Uyandığımda nerde olduğumu anlayamadım. Olanlar birden aklıma gelince aynı gün olduğunu düşündüm ama öyle değilmiş. Birde duymama problemim var. Doktor birkaç test yapıp bir süre duyamayacağımı bir kağıda yazdı.

En çok üzüldüğüm nokta ise Yiğit yanıma geldi, bir şeyler dedi ama ben duymadım. Kesin çok güzel şeyler söyledi ama ben duyamadım. Odam hiç boş kalmadı. Kendi aralarında konuşmaya daldıklarında çok sıkılıyordum. Ağızlarını okumaya çalıştım ama hiç bir şey anlamadım.

Necati komiser gelip birkaç soru sordu. Ama patronla olan görüşmemi anlatmadım. Bir bilseler başıma aldığım belayı...

*************

O gün...

" İşime yaramanı istiyorum ve yarayacaksın da. Sende her şeyi yapabilecek bir potansiyel görüyorum Meyra Uçan." Yüzüne sahte bir gülücük kondurdu. Ama bence bu gülücüğün altında 'senin ağzına sıçacam' anlamı vardı. Fena tırstım.

" Ne potansiyeli Allah aşkına. Ben senin ne işine yararım."

" Salih senin yüzünden işime yaramıyor. Onun yaptığı işleri sen yapacaksın. Böylece bana verdiğin zararı karşılarsın. Salih için çok para harcadım."

" Salih'e harcamışsın o paraları benimle ne ilgisi var? Ayrıca o kadar profesyonel adamın varken neden benim gibi acemiyi yanında çalıştırmak istiyorsun?"

" Salih senin yüzünden ortalara çıkamıyor. Ve çoğu adamım ifşa oldu. Sen yenisin. Seni kimse tanımaz. İşime yararsın. Zor işler değil becerebileceğinden eminim."

" Ne işi?"

" Şantaj, korumalık, kuryelik, takip etmek. Bunun gibi işler işte. Ben sana görevini söylerim." Hadi takip etmekte bir tecrübem var da... Ne diyorum ben gene.

" Ya yapmazsam."

" Yapmazsan olacaklardan ben sorumlu değilim. Ailenin, arkadaşlarının, sevgilinin başına bir şey gelmesini istemiyorsan dediklerimi yapacaksın."

" Beni fena sıkıştırdın. Tamam, dediklerini yapacağım ama Yiğit'e hiç bir şey söylemeyeceksin. Sadece benimle iletişim kuracaksın."

" Bana uyar. Seninle iyi anlaşacağız. Şimdi çık ve benden haber bekle." Kapıyı açacağım sırada bana seslenince dönüp baktım.

" Salih'le ilgili ne olursa bana haber vereceksin. Onu bulmam lazım. Başkasından öğrenmeyim yoksa ..."

" Yoksasını biliyorum tamam, anladım." Kapıyı açıp gittim.

****************

Telefonumu bulmam lazım. Üç gündür uyuyorum ve patronun ne yaptığını bilmem gerekiyor.

" Anne telefonum nerde?" Odada olan birkaç akrabamız suratlarını ekşiterek bana baktı. Duymadığım için sesimin ne kadar çıktığını bilmiyorum. Yüksek çıktı galiba. Annem çantasından telefonumu çıkarttı.

" Teşekkür ederim." Annem kağıda bir şeyler yazıp bana uzattı.

" Bağırmadan konuş. Kulaklarımızı tırmaladın. Bak Keriman ablanın kızına hiç bağırıyor mu annesine."

TakipteyimWhere stories live. Discover now