--8--

151 14 1
                                    


Yiğit'in ağzından

Meyra neden yalan söyledi ki? Adliyede ki güvenlik doğru söylüyordu o zaman. Meyra sicil belgesi falan sormadı. Öyle sanmamı istedi. Ama neden? Derste hocaya sicil belgesi almam gerekiyor mu diye sormasam haberim olmayacak. Bir de bütün sınıf mal mı bu çocuk diye baktı. Bedir de soran ve dalga geçen gözlerle bakıyordu. Ders bittiğinde bahçeye çıktık. Bütün kızların gözü üstümdeydi ama ben tek bir kişiyi arıyordum, Meyra'yı. Bakışlarım onu buldu sonunda. Kızlarla bir şeyler konuşuyordu. Beni gördü. İçimden ' neden yalan söylediğini bulacağım. Bunu yaparken de seni canından bezdireceğim.' Dedim. Güldüğümü sonradan fark ettim.

Dersi dinlerken kapı çalındı. İçeriye Meyra girdi. Beni görmek için bu kadar uğraşmasına gerek yok ki. Numaram var onda, arasa koşa koşa giderim ona.

'' Hocam dersi böldüğüm için özür dilerim. Müdür Yiğit Şahin'i çağırıyor. Kaydını yaparken bir bilgisini eksik almış.'' Dedi Meyra. Ama bütün bilgilerimi doğru verdim. Hatta kimsenin bilmediği zenginliğimi bile biliyor müdür. Ne diye çağırsın ki? Hoca gitmemi söyledi ve sınıftan Meyra'yla birlikte çıktım.

'' Ben müdüre bilgilerimi tam verdim. Eksik yoktu.'' Dedim kolunu tutarak. O ise hemen gitmek istiyor gibiydi.

'' Ne müdürü ya. Ben uydurdum onu. Hemen karakola, Necati baş komisere gitmemiz gerekiyor.''

'' Neden, ne oldu?''

'' Hemen gidelim karakolda anlatırım. Hadi.'' Dedi ve beni kolumdan çekiştirerek okuldan dışarı çıkarttı. Yoldan bir taksi çevirdim hemen.

***************

'' Meyra, sakin ol ve anlat.'' Dedi Necati baş komiser.

'' Dersimiz boştu bende çantamı aldım bilgisayar odasına gittim. Bilgisayarda gezinirken çantam düştü, içindekileri toplamaya başladım. Ama bir USB çıktı. Benim değildi. USB'yi bilgisayara takıp izledim. Korkunçtu.'' Dedi, korkuyordu ama gayet sakin bir şekilde anlattı. Belli etmemeye çalışıyordu. Ne vardı o videoda?

'' Ne korkunçtu?'' dedi Necati.

'' Salih denen şu adam. Birisini öldürüyordu videoda. Hatta USB'yi de getirdim, bakın.'' Dedi ve çantasından USB'yi çıkartıp Necati baş komisere uzattı. Videoyu bende izledim. İki el ateş ettikten sonra defalarca bıçaklıyordu adamı. Adamın içindeki organlar çıkmaya başladı.

'' Mideniz iyiymiş gençler.'' Diye takılmaya çalıştı Necati.

'' Bu adam tekrar saldıracak.'' Dedim Necati'ye.

'' Bu USB senin eline nasıl geçti? Salih USB'nin sende olduğunu nerden biliyordu?'' sordu Necati.

'' Yiğit adama vurduğunda, Salih çantamın üstüne düştü. O sırada çantaya girmiş olmalı. Başka açıklaması yok.'' Dedi Meyra. O günü düşündüm. Doğruydu. Salih çantanın üstüne düşmüştü ve polis geliyor diye bağırdıklarında arkasına bile bakmadan kaçmaya başlamıştı.

'' Belki de USB'nin evde olduğunu sanıyordu. Bulamayınca karısından şüphelendi, dövdü. Sonrada sen aklına geldin seni buldu ve saldırdı.'' Dedi Necati.

'' Senin yüzünden başım belaya girdi demişti bana. Bu ne demek?'' dedi Meyra.

'' Bu ne demek bilmiyorum ama en kısa zamanda Salih'i bulacağız. İkinizin de evinin önüne sivil polis yerleştireceğiz. Size bir daha zarar vermeden bulacağız onu.'' Dedi ve odadan çıktık.

TakipteyimWhere stories live. Discover now