39.

8.6K 697 166
                                    

,,Jak ti je zlato?" zeptal se tiše Harry a klekl si k Louisovi, který ležel v trávě a díval se netečně na setmělé nebe.

Louis neodpověděl, jen se přetočil na bok a zhluboka si povzdechl. Celé jeho tělo sžíral příšerný smutek ze smrti Jay a nevěděl, jak se vyrovnat s tím, že matku už nikdy neuvidí.

Poté co jejich dům pohltily plameny, našel Harry vystrašeného Nialla s Liamem a jejich synem, jak se na ulici tisknou jeden k druhému ve společnosti Niallových rodičů. Všechny odvedl do tábořiště v pustině, které se pomalu začínalo plnit přeživšími Spořádanými a Svobodnými. Počet zachráněných byl naštěstí větší než počet těch, kteří nestačili uniknout smrtícímu ohni.

Akce Zavržených pořád pokračovala a zbývalo ještě hodně práce, ale Harry teď potřeboval být se svým manželem. Věděl, že má schopné muže, kteří celou situaci zvládnou. A Louis ho teď potřeboval víc než zbytek světa.

,,Lásko, vím, jak se cítíš. A vím, že žádná slova to nespraví. Ale musíš si pamatovat, že máš pořád mě, Nialla, Liama..a naši malou holčičku," vydechl Harry a vzal drobného chlapce za ruku. Ten jeho stisk opětoval a podíval se na něho.

,,Já vím Harry. Děkuji bohu, že jsi v pořádku," zašeptal Louis. ,,Jsou ostatní v pořádku?"

Harry ztěžka polkl a věděl, že i když pravděpodobně všechno jen zhorší, nemůže manželovi lhát.

,,Luke je postřelený, ale vypadá to, že bude v pořádku. Ale..ztratili jsme Jamese, když jsme šli do laboratoří," řekl tiše a sledoval Louisův obličej.

Chlapcovi oči se zalily slzami a chytil se za hlavu. Zachvátil ho velký pocit viny. Kdyby ho Harry a ostatní nešli zachránit, mohl mladý James ještě žít. Harry chytil jeho ruce a schoval je ve svých velkých dlaních.

,,Nic si nevyčítej Louisi. Zavržení žijí ze dne na den s pocitem, že každý den může být náš poslední. Jediné co si přejeme, je nezemřít nadarmo. A to se Jamesovi splnilo. Umřel, když se tě pokoušel zachránit a to je největší pocta, jakou se Zavrženému může dostat. Zemřel, když se pokoušel zachránit jiného Zavrženého," pousmál se smutně Harry a Louis překvapeně zamrkal.

,,Jak jsi mě to nazval?"

,,Zavrženým. To jsi už dávno," odpověděl Harry a políbil svého manžela na rty, které chutnaly slaně od jeho slz. Palcem mu přejel po tváři. ,,Uvědomil jsem si to v okamžiku, kdy jsi zachránil Zaynovi život. A popravdě, nezměnil to ani fakt, že ses nás pokusil zradit."

,,Kdybych jen věděl co je Olivia zač.." řekl Louis a zase se mu roztřásla brada.

,,Nikdo nevěděl čeho je schopná," řekl Harry rychle a přitáhl si chlapce do náruče. Louis se k němu vděčně přitiskl a opřel si hlavu o jeho svalnatou hruď. ,,Dělal jsi to, co jsi považoval za správné. Za to se na tebe přeci nemůžu zlobit miláčku."

Louis chvíli mlčel a užíval si manželovu blízkost, stejně jako drobné motýlí polibky, kterými Harry pokrýval jeho obličej.

,,Víš..maminka..než umřela, křičela na Olivii že ji zničila život a že ji donutila udělat věci, kterých vždy litovala. Nechápu to," řekl a svraštil čelo.

,,Myslím, že odpověď najdeš tady," odvětil mírně Harry a položil ruku na Louisovo stehno, kde se v kapse ukrýval dopis, který mu předala Jay před svou smrtí.

Louis na jeho ruku pohlédl a zatřásl se.

,,Nevím, jestli jsem připraven.."

,,Myslím, že ti bude líp když budeš vědět, co se stalo," řekl Harry. ,,Ať už se stalo cokoliv, Jay jistě chtěla, abys to věděl."

You're not my Choice //Larry//Where stories live. Discover now