3.

10.7K 765 159
                                    


,,Louisi, zlato, vzbuď se."

Chlapec se nespokojeně zavrtěl a přitáhl si přikrývku blíže k tělu. Ze svého nočního výletu byl natolik vyčerpaný, že ani budík, ani jeho matka ho nepřinutili vstát.

,,Myslím to vážně. Za chvíli musíme jít na tvoje Volby" posadila se Jay na synovu postel a zatřásla mu s ramenem. Louis otevřel oči a vykuleně pohlédl na svou matku.

,,Volby? Dneska? Do pytle, já úplně zapomněl.."

,,Nedivím se, po tvojí očividně divoké noci," odvětila Jay kousavě. ,,Kde je tátův svetr? A tvůj batoh? A proč jsi tak umazaný?"

Louis se začervenal a hřbetem ruky si otřel tvář, kde měl stále trochu bláta. V noci vklouzl do svého pokoje tak unavený, že se neobtěžoval s převlékáním ani sprchou a jednoduše usnul tak, jak přišel. S obavou v očích vzhlédl ke své matce a rychle hledal nějakou výmluvu.

,,Mě je to jasné zlatíčko, den před mými Volbami jsem si taky udělala menší výlet nočním městem..shodou okolností s matkami tvých kamarádů," usmála se spiklenecky Jay a vstala. ,,Máš už vážně málo času Boo. Pospěš si, nesmíme přijít pozdě." S těmito slovy odešla ze synova pokoje.

Louis si zhluboka oddechl, když mu došlo, že ho matka nehodlá nijak kárat za včerejší noc. Naštěstí ji nedošlo, jak hloupý její syn byl, a že se vydal za hranice. Nejspíš si myslela, že se s Niallem a Liamem jen proběhl městem..kéž by to byla pravda. Vstal z postele a zamířil do koupelny. Po únavě už nebylo ani památky, teď ho začínalo ovládat vzrušení z Volby. Za nedlouho bude znát jméno svého životního partnera..za nedlouho už oficiálně nebude dítětem.

Osprchoval se, smyl ze sebe veškeré bláto a špínu a poté se oblékl do stejnokroje, který nosili všichni muži jako každodenní oblečení, pokud si jejich pracovní zařazení nevyžadovalo jiné oblečení. Byla to jednoduchá bílá košile, černé kalhoty a černé boty. Rychle si projel vlasy hřebenem a podíval se na sebe do zrcadla. Nikdy se sám sobě moc nelíbil, teď už jen mohl doufat, že svému partnerovi bude.

Zamračil se, když si všiml tmavého flíčku na jeho krku. Přejel si po něm prsty a tiše zanadával. Tohle byla bezpochyby Harryho práce, když si ho včera v lese značkoval.

,,Zatracený Zavržený," zavrčel Louis a vytáhl si límeček košile trochu víš, doufajíc že skryje důkaz včerejších zakázaných událostí.

,,Louisi! Musíme jít!" ozval se zezdola křik jeho matky. Louis naposledy zkontroloval svůj krk a seběhl dolů, kde už ho čekali rodiče.

,,Tady jsi," otočil se k němu otec a uchopil svého syna za ramena. Vážně se mu díval do očí. ,,Tak už je to tady..dneska.." řekl poněkud chraptivěji než obvykle.

,,Tati, no tak. Vždyť víš celý život, že tohle nastane," pousmál se Louis a pevně Marka objal. Jay se dojatě usmála a objala svého manžela i syna. Jen tam tak chvíli stáli a vychutnávali si jeden z posledních společných okamžiků. Za pár chvil už nebude Louis jen jejich syn, ale bude to především něčí partner, a partner je vždy více než původní rodina.

,,Pojďte, nebo se tu ještě rozpláču," utnula tuto chvíli Jay a Louis se od svých rodičů odtáhl. Zhluboka se nadechl, a vykročil z domu pravou nohou.

----

,,Lou! Tady jsme!"

Louis se podíval do strany a usmál se, když viděl blížící se kamarády. Oba vypadali stejně jako on, značně nervózně.

,,Ahoj..tak? Jaké máte pocity?" zeptal se Louis nejistě.

,,Šílený, asi se za chvíli pozvracím," postěžoval si Niall a Liam se tiše uchechtl.

You're not my Choice //Larry//Where stories live. Discover now