5.

11.2K 743 73
                                    


Pro obyvatele Holmes Chapel to byl v podstatě den jako každý jiný. Ovšem to, co spatřili na ulici pro ně normální nebylo, a způsobilo to jistý neklid a obavy. Nikdy dřív neviděli žádného Zavrženého mezi sebou. A najednou tu byl, vysoký, s arogantním úšklebkem na tváři, oblečený v kostkované košili s utrhnutými rukávy, černých kalhotách a vykračoval si napříč ulicí obklopen čtyřmi vojáky a Chrisem Evansem.

Harry se jen tiše uchechtl když viděl Spořádané, jak se při pohledu na něho raději rychle klidí do svých příbytků, zamykají a zatahují závěsy.

,,Co si myslí? Že je tu najednou všechny zabiju?" obrátil se pobaveně na Chrise. Ten se zamračil.

,,Neměl byste si z toho dělat legraci. Spořádaní jsou spokojení se svými klidnými životy a nemají rádi jakékoliv narušení. Snad sám víte nejlíp, že jste pravý opak všech těchto lidí."

Harry se zasmál a raději už neodpovídal. Dál šli v tichosti. Kudrnáč se rozhlížel kolem sebe a připadalo mu, jako by Holmes Chapel viděl poprvé. Na svoje výpravy do města totiž chodili pouze v noci a nikdy neměli tolik času, aby se rozhlíželi. Udivovalo ho, že když procházeli ulicemi, téměř všechny domy byly na chlup stejné.

,,Proč jsou ty domy úplně stejné? Teda, až na ty kolem kterých jsme šli prvně, ty vypadali jako tyto ale měli modrou barvu," podíval se Harry na Chrise.

,,Stejné jsou pro to, abychom nevytvářeli mezi občany žádné záminky k závisti či zlosti. Tady nikdo nemá moc, nikdo nemá málo. Všichni mají stejně. Co se týče modrých domků, takto odlišujeme ulice, kde žijí Svobodní. V bílých domech žijí pouze Spořádaní," vysvětlil Chris a Harryho jeho proslov jen utvrdil v tom jak je tahle společnost zvrácená. Člověk si nemohl vybrat ani to, jak bude vypadat jeho dům..

,,Jsme tu," zastavil se Chris před vysokou budovou, která byla téměř celá ze skla. ,,Tady sídlí všechny složky řídící město. Olivia Hallová a Louis Tomlinson vás čekají uvnitř."

---

Louis měl co dělat aby nezačal nahlas křičet. Tahle situace ho přiváděla k šílenství. Trčel v téhle kanceláři sám, nevěděl, co se bude dít a nikdo se mu nenamáhal nic vysvětlit. Jediné co mohl, chodit sem a tam a snažit se nevybuchnout. Kdyby tu byl alespoň Niall s Liamem..

Sedl si na židli a zničeně prohrábl vlasy. Proč ze všech lidí v Holmes Chapel a všech Zavržených mu musel Systém vybrat zrovna Harryho Stylese..kdyby se tak tu noc před Volbami nevydali do pustin..možná by bylo všechno jinak..možná by teď už měl zvoleného partnera mezi Spořádanými a nemusel by se bát co s ním bude..

Brunet poplašeně vzhlédl když se za dveřmi ozvaly hlasy a vzápětí se otevřely dveře. Vstal a zalapal po dechu, když dovnitř vešla Olivia, následovaná Harrym. Zavržený se zastavil a přejel Louise zlomyslným pohledem, který byl zároveň plný chtíče. A v tu chvíli emoce přetekly přes okraj a chlapec vybouchl.

,,Ty!! Ty bastarde, za všechno můžeš ty, nenávidím tě!!" zaječel a vrhl se na Harryho. Ten se zapotácel a narazil do dveří, vzápětí se ale vzpamatoval, chytl Louisovi bojující ruce a přirazil ho na dveře místo sebe. Výhružně se nad něj naklonil a chlapec se trochu přikrčil.

,,Tohle už nikdy nedělej," zavrčel Harry tiše.

,,Oba toho okamžitě nechte! Louisi, tohle chování bych od tebe opravdu nečekala, snaž se trochu krotit své emoce," ozvala se naštvaně Olivia. ,,Teď bych byla opravdu ráda, kdybyste si sedli a promluvili si jako rozumní, dospělí lidé."

You're not my Choice //Larry//Nơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ