30.

10.3K 639 305
                                    

Louis otevřel oči a spatřil nad sebou bílý strop a nepříjemné světlo zářivek. Zamrkal a zmateně se rozhlédl kolem sebe, načež zjistil, že se nachází na nemocničním pokoji, konkrétně na oddělení rodiček. Pootočil hlavu na stranu a uviděl Nialla, který ho sledoval se směsicí strachu a úlevy.

,,Konečně ses probral," vydechl a stiskl kamarádovi pevně ruku v dlaních. Louis se pokusil posadit, ale pokoj se s ním zhoupl takovým způsobem, že raději zůstal ležet.

,,Lež," nařídil nekompromisně blonďák. ,,Když jsi omdlel, uhodil ses do hlavy. Musíš odpočívat Boo."

,,Co se stalo?" zachraptěl chlapec a olízl si vyprahlé rty. Niall mu okamžitě podal kelímek s vodou, kterou Louis vděčně vypil.

,,Když jsi vstal, z ničeho nic ses skácel na zem, než jsem stačil nějak zareagovat, bylo to strašně rychlé," povzdechl si Niall. ,,Snažil jsem se tě okamžitě probrat, ale nepomáhalo to. Zavolal jsem pomoc a odnesli jsme tě sem, i když bys správně na oddělení rodiček ležet neměl. Ošetřovatelky ti dali něco na povzbuzení krevního tlaku, to bylo asi před hodinou."

,,Tohle se mi ještě nestalo," řekl Louis. ,,Proč jsem proboha omdlel?"

,,Měl jsi nízký tlak, asi z toho," pokrčil rameny Niall ale dál se tvářil ustaraně. ,,Přijde se na tebe podívat doktor, udělá ti testy a pak uvidíme. Ale určitě to nebude nic vážného, Lou. Myslím..že jsi v poslední době hodně ve stresu, a tvoje tělo už to nezvládá."

Louis pevně zavřel oči, protože si vzpomněl na jejich předchozí rozhovor. Harry, Zavržení, válka..kéž by to všechno byl jen sen. Cítil, jak ho blonďáček pohladil konejšivě po vlasech. Vzápětí oči otevřel, když se ozval zvuk otevírajících dveří a dovnitř vstoupila Lisa.

,,Tak ses nám probral zlatíčko, měli jsme o tebe všichni starost," zašvitořila a přistoupila k lůžku. Louis se na ni pokusil usmát.

,,Cítím se, jako by mě něco porazilo," svěřil se.

Lisa k nemocničnímu tabletu připojila měřič fyziologických funkcí, který jí zobrazoval pacientův krevní tlak, pulz a saturaci kyslíku. Obmotala snímač kolem Louisovy paže a zanedlouho se jí na obrazovce zobrazily Louisovy hodnoty. Zatvářila se spokojeně.

,,Tlak máš stabilizovaný, pulz mírně zrychlený a saturace je v pořádku. Vypadá to dobře. Nicméně se teď budeš muset nějaký čas šetřit srdíčko. Než přijde lékař, zůstaneš tady, na oddělení běžných chorob mají téměř plno."

,,Rád zůstanu tady, když to bude znamenat, že o mě budete pečovat vy," zalichotil jí Louis a Lisa ho se smíchem štípla do tváře.

,,Lékař tu bude za chvíli, jen zkontroluje zbytek pacientů na oddělení. Potom budeme vědět, co tě trápí. Ale musíme dát vědět tvému manželovi, aby se o tebe nestrachoval. Kde ho můžu kontaktovat?" zeptala se Lisa.

Louisovi pohasl úsměv, když si uvědomil, že není vůbec jisté, jestli Harryho bude vůbec zajímat, že se Louisovi trochu zatočila hlava. Pravděpodobně pro něho bude důležitější jeho téměř každodenní schůzka se Zavrženými.

,,Harry Edward Styles, pracuje ve výcvikovém centru," zamumlal Louis. ,,Nicméně nemyslím si, že přijde. Přesto budete hodná, když mu dáte vědět, že zůstanu v nemocnici."

Niall se na Louise díval posmutnělýma očima. Po tom, co Harry tak odvážně zachránil Louise ze spárů Danielsových, a vyznal mu lásku, blonďák doufal, že je mezi nimi všechno dobré a jeho kamarád bude konečně šťastný. Ale uběhly dva měsíce, a Louis se tvářil sklíčeněji než kdy dřív.

You're not my Choice //Larry//Tahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon