4.

10.8K 755 98
                                    


Louis seděl v malé, sterilně vypadající kanceláři Olivie Hallové a držel si poraněnou ruku, v které mu bolestivě pulzovalo. Poté co se na obrazovce objevila Harryho tvář, podstoupil volbu partnera desetkrát za sebou, až mu ruka dost ošklivě krvácela od pobodání jehlou na odběr vzorku krve. Jenže jeho oběť nepřinesla kýžený výsledek, Systém pokaždé zvolil Harryho Stylese jako vhodného partnera.

Pořád nechápal, jak se to mohlo stát. V jednu chvíli cítil vzrušené očekávání nad tím, koho mu Systém zvolil za partnera, a v druhé chvíli se skácel na zem a všechno měl obalené mlhou. Jen na půl vnímal Liamovi ruce, které ho zvedli na nohy a konejšivý hlas jeho matky, která ho společně s Niallem a Liamem odvedla do Oliviiny kanceláře. Když se napil studené vody a trochu se vzpamatoval, uvědomil si, že ho Jay svírá v náručí a hladí ho po vlasech. Sdělila mu, že Olivia ho prosí o trpělivost a přijde hned, jak dokončí Volby. Také mu slibovala, že se všechno vysvětlí a že je to jen strašné nedorozumění. Louis věděl, že nejen on je Volbami zděšen. Vždyť která matka, i když ne biologická, by chtěla vidět svého syna, jak tráví život po boku Zavrženého..

Brunet vzhlédl, když se dveře otevřeli a dovnitř vešla Olivia. Po jejím úsměvu nebylo ani památky, popravdě vypadala dost otřeseně. Odložila na stůl svůj tablet a zadívala se na Louise a jeho matku.

,,Jay, kdybyste prosím mohla počkat venku.."

Louisova matka se zatvářila odmítavě, chtěla být u rozhovoru, který bude probíhat. Nicméně, Olivii Hallové se neodporovalo, nikdy. Proto konejšivě pohladila chlapce po vlasech a odešla z místnosti ven.

Olivia si těžce povzdechla a posadila se naproti Louise.

,,Celá tahle záležitost je opravdu nepříjemná. Při cestě sem jsem si zažádala o zprávy předcházejících Voleb ale..tohle se nikdy, co Systém využíváme, nestalo," sdělila mu zamračeně.

,,Je to moje chyba?" zašeptal Louis.

,,Ale jistěže ne, Lousi. Jak by to mohla být tvoje chyba?" zjemnila Olivia hlas a vzala do rukou tablet. ,,Pořád nechápu, jak se Zavržený mohl dostat do databáze Spořádaných. Ale až přijdu na to, kdo za to může, věř mi, že bude pykat."

,,A...A nešlo by ho vyřadit z databáze? Pak by mi třeba Systém zvolil někoho jiného," zkoušel Louis.

,,Při tvých dvou posledních testech jsem Stylese z databáze odstranila. Jelikož mám přístup ke všem položkám v Systému, není to nic složitého. A proto mě zaráží..že pořád Systém vyhodnotil jeho jako tvého partnera. Je to prostě neuvěřitelné," podívala se na něho vážně Olivia a Louisovi ruce se začali neovladatelně třást.

,,Co tedy bude dál?"

,,Vzhledem k tomu, že už sis zvolil status Spořádaného, není možné, abychom tě přesunuli mezi Svobodné. Tyhle přesuny jdou jen ze Spořádaného na Zavrženého a naopak. Rada by tě mohla uznat za Svobodného jen v případě že by jsi byl plodná žena anebo pokud by tvůj partner zemřel," vysvětlila Olivia.

,,A nemohli byste udělat výjimku?" řekl Louis s nadějí. Najednou mu vidina života Svobodného nepřipadala tak hrozná.

,,Ne Lousi. Pravidla se musí dodržovat, vždyť to víš," zamítla Olivia.

,,Dodržoval bych je, za předpokladu že bych měl partnera jako všichni ostatní, do háje!!" vykřikl rozzlobeně modroočko.

,,Chápu tvé rozčilení, je mi to všechno opravdu líto. Musíme se pokusit tuto situaci vyřešit tak, aby bylo řešení výhodné pro všechny strany," reagovala na jeho křik Olivia a vzala do rukou tablet.

You're not my Choice //Larry//حيث تعيش القصص. اكتشف الآن