28.

11K 647 60
                                    


Oba chvíli mlčeli a jen se tiskli jeden k druhému. Pořád tomu nemohli uvěřit, že jsou oba v pořádku a spolu.

I když by to Harry nepřiznal, při cestě do tábora pomalu začínal ztrácet optimismus. Sice mu podobné myšlenky trhaly srdce, ale přesto se jich nemohl zbavit. V duchu už viděl Louise mrtvého, rozřezaného na kousky nebo i hůř..

Ale teď byly všechny myšlenky pryč, a on mohl držet svého manžela v náručí, a šeptat mu do ucha konejšivá slůvka a zahánět jeho strach. Louis si i přes to, co měl před očima, pořád plně neuvědomoval, že mu od Andrewa nic nehrozí, a že jsou jeho přátelé a Harry tady. Pořád se vyděšeně rozhlížel kolem sebe a krčil se do malého klubíčka, vtisknutý do kudrnáčovy náruče.

,,Podívej princezno, je tu i Liam," řekl Harry a Liam si s širokým, i když otřeseným úsměvem klekl k objímající dvojici.

,,L-Liame?" vytřeštil Louis oči. Do té doby si svého kamaráda nevšiml.

,,Ahoj Boo," řekl jemně Liam a objal Louise kolem krku. Ten se k němu vděčně přitiskl, ale stále se na něho nechápavě díval.

,,Co tu děláš Li? A kde je Niall?"

,,No, víš.." začal Liam ale Harry ho jednoduše přerušil.

,,Proplížil se k nám do tábora a řekl, že tě půjde s námi zachránit za každou cenu, a Niall s tím očividně souhlasil."

Louisovi zvlhly oči dojetím.

,,Děkuju," zašeptal prostě a stiskl Liamovi ruku.

,,Šéfe!" ozval se Luke a Harry se otočil. Zavržení pořád hlídali zajaté muže z Andrewova gangu.

,,Co s nimi?"

Harry se zamračil a zamyslel se. Zavržení obvykle při podobné razii dávali zajatcům na výběr. Buď se přidají k nim, nebo zemřou. Ale jen ta představa, že by měl mít vedle sebe kanibaly, mu nedělala dobře. Nikdy by nedovolil, aby jeho manžel trávil čas s někým takovým. Těm mužům už nemohl nikdy uvěřit, že budou vůči němu loajální a neublíží jemu, Louisovi ani ostatním.

,,Zabijte je," řekl jednoduše a vstal. Vzal Louise do náruče, kývl na Liama aby je následoval a opatrně začal slézat s chlapcem v náručí dolů k tunelu. Temnota je pohltila právě včas, aby Louis neslyšel hrozivý křik umírajících mužů.

--

,,Nemám ho chvíli nést?" nabídl se Liam. Šli už dlouhou dobu, jelikož Harry s Louisem, který mu usnul v náručí, nemohl jít tak rychlým tempem jako obvykle. Navíc se rozhodli nejít do tábora, ale rovnou do Holmes Chapel, aby Niall věděl, že jsou oba v pořádku. Harry také nechtěl držet Louise pryč z města déle, než bylo nutné, protože už teď bude nejspíš Olivia požadovat vysvětlení, a on se stále nerozhodl, co jí Louis řekne.

,,Ne, to je dobré," odmítl Harry. Za žádnou cenu nechtěl dát manžela z rukou, ani Liamovi.

Chvíli šli mlčky, ale na Liamovi bylo vidět, že má něco na srdci.

,,Vyklop to," vybídl ho a chlapec si povzdechl.

,,Jen..jsem se v tobě asi spletl. Myslel jsem si, že Louise nemáš rád. Neřekl bych, zvlášť po tom znásilnění, že kvůli němu budeš cokoliv riskovat," řekl nakonec. Harry se ušklíbl.

,,Bylo moc těžký to říct co?"

Liam jen nepříjemně zavrčel a to Harryho rozesmálo. Hned ale zmlkl, když se Louis v jeho náručí zavrtěl. Při pohledu na krásnou a vyrovnanou tvář spícího chlapce, se něžně usmál.

You're not my Choice //Larry//Where stories live. Discover now