20.

11.5K 623 118
                                    

Louis se vzbudil velmi brzy a cítil se mizerně. Celou noc špatně spal, trápily ho děsivé sny a několikrát za noc se vzbudil. Obrátil se na bok a uviděl Harryho, který ho držel kolem pasu a bradu opřenou o jeho rameno. Vypadal ze spánku tak nevinně, klidně, že se Louisovi nechtělo věřit, že plánuje zkázu Holmes Chapel.

Chlapec si povzdechl a přejel konečky prstů po Harryho tváři. Ze srdce si přál, aby to, co se Zavržení chystají probírat, nebylo nic, co by musel hlásit Olivii. Nechtěl, aby měl Harry problémy. A už si to nadále nedokázal zdůvodňovat tím, že Harryho trest by mohl být trest i pro něj. Nedělalo mu dobře pomyšlení, že by jeho manžel měl jakkoliv trpět. Což bylo ironické, vzhledem k tomu, kolik si toho od Harryho vytrpěl on.

Harryho lehký dotek Louisových prstů probral. Otevřel oči, a když nad sebou spatřil hnědovlasého chlapce, usmál se.

,,Dobré ráno. Vyspal ses dobře?"

,,Dobré ráno, ano, vyspal," zalhal Louis. ,,Měli bychom za chvíli jít, víš, abychom stihli jít do práce."

,,Samozřejmě," přitakal Harry, posadil se a s mocným zívnutím se protáhl, přičemž se mu napnuly všechny svaly, a Louis nasucho polkl. Harry byl po ránu neskutečně přitažlivý.

Oba vstali, oprášili ze sebe prach a kousky hlíny a šli před odchodem zkontrolovat Zayna. Luke u něho seděl, jako věrný pes a dával mu po troškách napít z misky, ze které se kouřilo.

,,Ahoj Zee," usmál se Harry, na tváři viditelnou úlevu, že se Zaynův stav lepší.

,,Ahoj," pousmál se Zayn. Jeho obličej byl stále strhaný, a hlas nejistý, nicméně do obličeje už se mu vrátilo trochu barvy a nevypadal, že by měl každou vteřinu omdlít. ,,Odcházíte?"

,,Jo, musíme do práce," přikývl Harry a Zayn se pobaveně ušklíbl.

,,Ty pracuješ Hazz?"

,,Ve výcvikovém centru," zahučel neochotně Harry a špičkou boty se prohraboval spadanými větvičkami. ,,Učím děcka kolem patnácti, jak se mají rvát a zacházet se zbraněmi."

Zayn se rozesmál, načež dostal záchvat kašle, ale i přesto se dál pobaveně šklebil.

,,To je vážně ironie," chechtal se a Harry ho obdařil naštvaným pohledem.

,,Fajn, my radši jdeme. Zatím se mějte a Zayne, šetři se."

,,Uvidíme se ve.." začal Luke, ale když uviděl Harryho výhružný pohled, zmlkl.

Louis se s kluky rozloučil a ruku v ruce s Harrym odcházel. Ve vlastním zájmu předstíral, že si Lukovi chyby nevšiml.

--

Když dorazili domů, dali si oba rychlou sprchu, každý samostatně navzdory Harryho lákavých nabídek. Louis právě snídal a Harry vedle něho si sušil kudrny ručníkem, když se ozval Louisův tablet s příchozí zprávou. Chlapec se natáhl, aby přehrál zprávu a vzápětí se místností rozezněl Oliviin hlas, který žádal Louise, aby se za ní po práci zastavil.

Louis se kousl do rtu a najednou ho chuť na snídani dočista přešla. Samozřejmě, Olivia už nejspíš ví, že v noci nebyli ani jeden doma a byli v pustině. Bude jí muset říct, co se dozvěděl.

,,Co po tobě Olivia chce?" zeptal se náhle Harry a Louisovy přeběhl mráz po zádech, když slyšel tu míru podezřívavosti v jeho hlase.

,,Nevím..většinou se mě jen ptá jak se mám," sklopil oči a přehraboval se lžičkou v misce s kaší.

,,Nevšiml jsem si, že by si na pokec zvala i ostatní," řekl Harry sarkasticky.

Louis od sebe odstrčil snídani. ,,Já nejsem jako ostatní. Mám za manžela tebe."

You're not my Choice //Larry//Where stories live. Discover now