50. | Sjajna odluka.

1.3K 102 17
                                    

Unapred se izvinjavam zbog velikog kašnjenja! Uživajte u čitanju :)

Nepoželjna sećanja nahrupla su samo jednim pogledom. Osetila je kako težina lagano nestaje i nečiju toplu ruku na plećima. Skrenula pogled i videla Damiana koji ju je brižljivo pridržavao. Snishodljivo mu se osmehnula te uzmakla, popravljajući nabore na haljini. Pružila je nekoliko koraka ka njemu, odvažno i ponosno. Sve što je želela jeste da porazgovara sa njim, bar na kratko. Da joj objasni zbog čega je otišao bez reči, jednostavno da ima šansu sve da ispriča. Bez obzira na sve, svako zaslužuje jednu. No činilo se kao da stvari izmiču kontroli u trenutku kada je Victor naišao i spustio ruku nežno na njeno rame. Usiljeno mu se osmehnula i tek kada se našla svega metar od Philipa primetila da nije sam, a da je zanosna crvenokosa u gomili njegov par.

,,Dobro je što sam te našao. Ovde je neko koga treba da upoznaš'', sa lažnom ljubaznošću Victor se cerio dok joj je rukom pokazivao na crvenokosu.

,,Ovo je Sintija, Philipova verenica, a Philipa znaš, zar ne?'' Sada je bio posve bezobrazan, a Gabrielli je malo falilo da izludi dok ga je gledala direktno u oči. Više se nisu činile praznim kao ranije, on nije delovao otužno kao poslednji put kada su se videli, a nehotice je primetila da ga Sintija čvrsto steže za ruku, kao da i sama nazire da bi joj Gabi mogla biti pretnja.

,,Dugo te nije bilo, brate moj.'' Osmehnuo se Victor i potapšao ga po leđima, na što je Philip napravio nedefinisanu grimasu i neugodno se osmehnuo.

,,Splet okolnosti.'' Bio je uzdržan, a Victor je pretpostavio da je razlog to što Sintija ne zna ništa o uzroku njegovog odlaska. Verovao je da ne zna dosta stvari.

,,Zašto ne bi otišao u radnu sobu da se dogovorimo oko nečega? Bitno je.'' Crnokosi mladić je navaljivao, a Gabi je gubila dah svakom sekundom provedenom u ovom toksičnom okruženju. Bilo joj je eminentno da sada ništa nije isto, a uostalom, šta je i očekivala? Spavali su nekoliko puta zajedno, i to je sve. Nikada nisu imali više, bez obzira na to što su želeli. Njihova ljubav nije bila kao iz ''Beležnice'', pa da se zanemare sve prohujale godine. U svakom smislu, to što su imali bilo je gotovo.

Philip je klimnuo glavom i zaputio se ka Victoru, a sekundu potom Sintija se ljupko osmehnula Gabi bez preteranog razloga. Nije joj ona bila kriva, te nije bilo razloga da se prema njoj ponaša loše. Krenula je sa njom ka bašti, gde je bila manja gužva dok joj je devojka govorila kako su se ona i Philip upoznali, kako su vereni već dve godine, a u vezi četiri. Bila je Philipovo godište, izuzetno obrazovana i inteligentna i predavala je francuski jezik u srednjoj školi. Bilo joj je jasno zašto je privukla Philipa. Na stranu njen fizički izgled, ne samo što je bila njegovih godina, već je i delila njegova interesovanja, stepen obrazovanja i ciljeve. Ona mu je bila dostupna i savršena, a bio je daleko od one nedostižne. Čemu ustezanje? Sasvim očigledno je bilo da će se on pre ili kasnije nanovo zaljubiti. Sve one priče da se čovek zaljubljuje jednom u životu su laž. Zaljubljuje se onoliko puta koliko sebi dozvoli.

Hotimice je navaljivala da joj Sintija govori o odnosu sa Philipom, sve vreme se usiljeno smeškajući. Kao da je imala neki poriv da ga uporedi sa njenim i Philipovim. No, kako joj je devojka govorila - sve je bilo posve isto kao i sa njom, a to ju je još više ujedalo za srce. Premda, kada bi Sintija okrenula priču na Gabi i Victora, to bi joj predstavljalo tabu. O tome nije govorila i molila je devojku da je ne pita o detaljima, jer bila je loš lažov, a slatke priče o zajedničkom životu delovale su suviše sladunjavo da bi bile istinite.

Za to vreme, braća Romano sklopili su posve jednostavan dogovor, koji nikako nije odgovarao drugoj strani.

,,Ne znam u čemu je problem'', Philip je, tobože, bio naivan. ,,Dobićeš deo zemljišta sa naftom, a ja se vraćam u Istočni Hertford za stalno.''

,,Šta ti imaš od toga?''

,,Ostatak zemljišta. To je moja pogodba.''

,,Pogodba je apsurdna i previše jednostavna za tebe. Nešto smeraš. Ne znam šta, još uvek.''

,,Ništa, baš ništa, brate'', ulagivački je nastavio, a Victor beše u strahu da je nanovo nasamaren. Philip je bio u pravu, veći dobitak doneo bi mu taj mali deo zemljišta nego sva ukupno, ali imati Philipa u istom gradu delovalo je previše rizično. Šta zapravo on želi?

,,Moram razmisliti o tome.''

,,Uzmi vremena koliko god ti treba.''

Da, vreme, kao da njega nije ponestalo tokom ovog perioda. Da li mu je Gabriella cilj? Jer Victoru je odavno ona predstavljala samo trofej, ali Philip ima verenicu. Uostalom, nakon što je izgubio Grace izgubio je sve što je istinski želeo. Sada nema drugi cilj nego da bude onaj od kog strepe. Znao je da je on kao negativac iz filma, i da za njega nema srećnog kraja kao ostale likove. Zbog toga je verovao da služi svojoj svrsi i da mora nastaviti započeto.

Philip je iskrivio usnu i nastavio da posmatra Victora prkosno. To što je na njegovom umu ostaće mu enigma, nešto što će ga mučiti, o čemu će razmišljati, a to ga je zabavljalo. Smešio se dok je Victor kršio prste te se naposletku pridigao sa fotelje i pružio mu ruku.

,,Dogovoreno.'' Suho je rekao, izbegavajući kontakt očima sa njim.

,,Napravio si sjajnu odluku.''

Gospođa RomanoWhere stories live. Discover now