38. | Sve mu je bilo jasno.

1.3K 96 11
                                    


U susret Damianu i njegovim roditeljima lagano su dolazili Romanovi, u svom punom sjaju sa jednim (po Gabriellinom mišljenju) uljezom sa njima. Tamnoputi mladić ispred šarmantno se isceri pozdravljajući se sa Juliom i Markom, te okrznuvši Philipa pogledom zagrli Karlu. Ova mu se baci u zagrljaj, te Gabi beše još više zbunjena prisnošću između ovo dvoje. Oni se poznaju od ranije?

- Mala, otkud ti ovde? - Glas mu je bio topao i srdačan dok su Victor i Gabi čekali svoj pozdrav ukipljeni u mestu. Za to vreme su se Julia i Mark rukovali sa Natesovima, već se upuštajući u živahan razgovor. Philip, vidno iznerviran, sa dlanovima u džepovima posmatrao je prijatelja i Karlu.

- Phil me je pozvao. Nisam imala pojma da ćeš ti biti na porodičnom izletu. - Oduševljeno uskliknu, rukom prolazeći kroz kosu. Taj ustaljeni pokret Gabi se nije sviđao, delovao je veštači i isforsirano dok je devojka sve vreme premetala tamne pramenove prstima sa lica.

- Nisam ni ja imao pojma da će Phil doći. - Sa očitim sarkazmom u glasu Damian primeti, nazrevši Philipovu moguću burnu reakciju. Ali zbog čega je takav? Pitao se. Ne poznajem takvog Philipa, a znam ga čitav život. 

Karla na to pogleda Philipa značajno dok se on sve vreme trudio držati pogled podalje od nje ili Damiana. Bio je dosta smireniji nego pre svega par momenata, ali uistinu vidno uzdrman. Nije mu se dopadala ova situacija a ponajmanje Karla u kombinaciji sa Juliom i Damianom. Znao je da će izazvati čitavu havariju ovime.

Okrenuvši se ka Victoru, Damian ga je lagano potapšao po ramenu izmenivši sa njim par ustaljenih muških pozdrava. Mladić pokraj se usiljeno smešio, sa hrpom misli koje su težile samo jednoj stvari. Tačnije, osobi. Nikada nije osećao krivicu ili empatiju prema bilo kome. Tuđa bol bila mu je nešto irelevantno, nešto što je mogao posmatrati bez trunke emocija. Ali i dalje je video oči boje badema, krupne i vodnjikave kako pokazuju emocije koje su toliko odudarale od reči koje su njene usne izgovarale. I posmatrao je Gabriellu u njenim očima videvši trag sličnih, vodnjikavih očiju i osetio je nepojmljiv bol. Bože, bio je toliko okrutan, toliko gnevan, razjaren. Svu težinu sopstvenih osećaja pretvorio je u reči kojima je uništavao tu krhku devojku koju je već pre uništio. Osećao se lakše kada ju je vređao, oslobođeno. Kao da se otarasio delića gorčine koja ga je pritiskala svaljujući krivicu na nju zbog naivnosti njene ljubavi. Ona voli Philipa, baš kao što i on voli Grace. Voleti, tako snažna reč. Da li je on zaista sposoban voleti?

Tok njegovih misli beše prekinut kada začuje Damianov glas.

- Ti si se malo izgubio, ha? - Isceri se, na što ga Victor turobno pogleda i produži napred ka unutrašnjosti kuće. Damian počeša potiljak te se okrenu ka Gabrielli koja je stajala pred njim.

Igrala se sa burmom na domalom prstu posmatrajući slapove svoje svetlo-plave haljine koji su se njihali na slabom povetarcu.

Vrhovima prstiju dodirnuo joj je podlakticu te se nagnuo i poljubio je u obraz. Naglo je uzdrhtala posmatrajući ga. Dakako, bila je u potpunosti zbunjena. Međusobno su izmenili svega par rečenica, ali on je bio toliko opčinjen njom. Sve na njoj mu se sviđalo i znao je da mora da požuri i da bude direktan. Bez oklevanja. Doza samouverenosti je nešto najprivlačnije, on je verovao. Znao ju je kratko, ali nije mario. Prvobitno uzmicanje i barijera između njih je slomljena, to je rešio. Victor je nebitan, on ne mari za Gabriellu. Primetio je da je gotovo i ne posmatra, da je ne dodiruje, ne razgovara sa njom. Za njega ona ne postoji. A i još uvek može čuti Victorove reči od one večeri kada je prvi put ugledao Gabi:

''Veruj mi, ljubav nema nikakve veze sa mnom. Ni najmanje'', bio je odgovor na pitanje da li je voli.

Osim toga, činjenica da mu je Philip zabranio da joj prilazi povećavala je njegovu želju. Opčinjenost i prkos u kombinaciji često znaju izazvati neočekivano.

Gospođa RomanoWhere stories live. Discover now