8. | Sudbonosno ''da''.

2.3K 158 8
                                    

Sve se, nakon toga, dogodilo iznenađujuće brzo. Smrknutog lica Gabi se spustila niz stepenice vile Romanovih privlačeći gomile pogleda, što svojim neraspoloženjem, što svojom lepotom. Za ne poverovati bilo je da je to ista ona devojčica od ranije. Kao da je za nekoliko minuta naglo odrasla. Naučila da je život izuzetno okrutan. Kada je došao momenat da izgovori dva slova koja su trebala da joj odrede život, osetila je snažno stezanje u grlu i želju da zaplače. Skrenula je pogled na Jasona, koji je grizao donju usnu u nastojanju da zadrži suze, a zatim na svoju majku koja joj je očima pokazivala da to učini. Nije se usudila skrenuti pogled na Juliu koje se plašila, samo je promuklim glasom izgovorila ;

- Da. -

Ubrzo je sveštenik obavestio kako mladoženja može poljubiti nevestu i tada je ona osetila novi talas gađenja, mračne slike iznenadno odjeknuše njenim umom. Nije videla Victora sve do ovog momenta i pomisao da će ponovo biti u njenoj blizini plašila ju je više od Julie. Međutim, desilo se nešto uistinu neočekivano. Victor se samo nagnuo i poljubio Gabi u obraz pre no što se odmaknuo i začuo tihi aplauz, uz nekoliko zbunjenih glasova.

- Ako se toliko vole, što je nije poljubio? - Jedna starija žena je ogovarala novopečene mladence, iako su mogli da je čuju. Bilo je dovoljno da je Julia naglo ošine pogledom i da žena spusti pogled u ni ne pomerajući se u tišini.

Zatim je započelo ogromno slavlje ispunjeno alkoholom, vriskom i glasnom muzikom. Romanovi su se svojski potrudili da sve bude što bolje. Jedino je nevesta imala izgubljeni, klonuli pogled, onaj isti melanholični pogled po kojem su je prepoznavali kao devojčicu.

Devojčicu sa tužnim očima. 

Philip je posmatrao goste i ispijao svoje piće veselo se smešeći. Jednostavno, bio je takav, i one džangrizave goste koji su se žalili na Gabi uspeo je da osvoji svojom harizmom i navede na osmeh. U svakom drugom slučaju, i on bi bio uvređen mladinim tužnim licem, no, znao je zbog čega je takva, te se na svaki mogući način trudio da je opravda.

- Ovih dana je bolesna, ali znate, venčanje nije moglo biti otkazano. Ona se trudi, stvarno, ali siguran sam da i sami znate kakav je osećaj. Ima tempreraturu danima. - Philip je objašnjavao starici koja je pre nekoliko minuta nazvala Gabi 'dosadnom namrštenom devojčurom'. 

- Oh, jadna devojka. - Staričin muž promrlja tiho, te se zatim okrene svojoj supruzi i besno je pogleda. Žena samo slegne ramenima.

- Nisam znala, stvarno nisam. - Pokušavala se opravdati dok je bacala još jedan nehajni pogled na Gabi.

- Hoće li ona i Victor ići na medeni mesec? - Niski devojčurak se obrati Philipu sa prizvukom ljubomore u glasu, iako zapravo nije ni poznavala Victora kako treba. Grace je svojim krupnim, smeđim očima pažljivo analizirala Philipa i sa znatiželjom iščekivala njegove sledeće reči.

- Ne, neće. - Kratko odvrati Philip nezainteresovan za razgovor sa devojčicom. Ubrzo se pojavio i Mark, njegov otac te nastavio razgovor sa Grace, no u njenim mislima već je plovila slika Victorovog osmeha, i ništa joj nije moglo skrenuti pažnju sa toga. Pri kraju večeri, Gabi više nije mogla izdržati te je zamolila Marka da ode u sobu. On taj njen postupak nije nalazio neprikladnim i nekulturnim poput Julie koja je nastavila ogovarati devojku čim je nestala iza ugla.

Nju nije bilo briga za ogovaranja, za teške reči i bol koji ju je razarao. Sve što je želela jeste da legne u svoj krevet i da se više nikada ne probudi. Ali zaboravila je jednu zastrašujuću činjenicu. Telo joj je obuzeo užasavajući strah. Soba u koju ju je namrštena Juanita uputila bila je soba koju je morala deliti sa Victorom. I to je shvatila tek kada je, jedva pronalazeći prekidač za svetlo, ugledala ogromni bračni krevet. Nije bilo dalje, a ni nazad. Osoba koju je najviše na svetu volela gurnula ju je u ovaj ponor. Ponor iz koga nema izlaza. Bacila se na krevet i glasno zajecala, proklinjajući dan kada se uputila ka Crystalinoj kući i susrela se sa Victorom nakon toliko vremena. A najviše je proklinjala njega, njegov mrki izraz lica i đavolski sjaj u očima. I znala je da će ga proklinjati celog života.

Gospođa RomanoWhere stories live. Discover now