37. | Nisi dovoljno dobra za njega.

1.4K 98 10
                                    

- Siguran si? - Julia upita popravljajući svoj crno-beli šešir, koji je išao savršeno uz nešto širu sivu haljinu sa crnim detaljima za koju se tog jutra odlučila. Osećala se poprilično samouvereno, čak bi se moglo reći i raspoloženo.

- Ne želim da idem tamo. - Philip suvo odvrati skrenuvši pogled sa majke kako bi okrenuo stranicu novina.

Nekoliko momenata kasnije pojavi se i njegov otac, ležerno no umesno obučen poput Julie i njih dvoje zastaše na sekund kako bi Marku Julia popravila košulju koju je pogrešno zakopčao. Iako u poodmaklim godinama, dečiji karakter kod muškaraca za svagda ostaje isti.

- Juanita! - Odjednom vrisnu, na što spremačica dotrča, zajapurena i crvena. Philip je samo mogao nazreti šta je radila. Znao je za njenu pređašnju aferu sa Victorom ali isto tako je primetio da u poslednje vreme ne skida pogled sa novog vozača.

- Zovi Gabriellu i Victora. - Mahnu neodređeno rukom te se nanovo koncentrisa na popravljanje muževljeve košulje, koji se neugodno meškoljio. Juanita već beše otrčala.

- Gabriellu i Victora? - Kao ošamućen upita na što ona klimnu glavom. - Natesovi su rekli da žele da svi dođemo porodično. Ne shvatam te. Mali je ipak tvoj drug. - Sasvim mirno, bez trunke uobičajene zajedljivosti primeti, te nanovo krene govoriti.

- Da li se nešto desilo? -

- Sukobili smo se oko neke gluposti. - Bilo je sve što je Philip rekao, a njegovoj majci to je bio i više nego dovoljan odgovor.

Pa ipak, što je više vremena proveo razmišljajući o dvodnevnom izletu, sve više mu se činio kao loša ideja. Gabi sama dva dana sa Damianom? Pogotovo kada nema nikoga ko bi mario za nju. Da li ja marim? Upitao se, ali je samom sebi uskratio razmišljanje o tome. Nije želeo da zna odgovor. Zazirao je od njega.

Nakon što oseti vibraciju telefona susretne se sa odveć prijatnim glasom no izuzetno glasnim, te udalji telefon malo od uha. Ipak, potrudi se biti što uljudniji dok je razgovarao sa njom. Povremeno su se viđali i provodili poprilično vremena zajedno prethodnog meseca. Sve dok nije osetio da ga guši i da mu treba prostora. Od tada ona ne prestaje da zove.

Okrenuvši glavu na sekund primeti Gabi i Victora kako silaze niz stepenice. Izgledala je kao kakvo nestvarno priviđenje, sva u svetlo-plavoj boji, sa haljinom koja je padala oko njenog tela u mekim slapovima. Premetnula je pletenicu na jedno rame te se zagledala u njega sa neobjašnjivim sjajem u pogledu.

- Hej, Karla. -

Primetio je kako je istoga trena spustila pogled. Rekao je to dovoljno glasno da su ga svi mogli čuti.

- Hej, Phil. Ne javljaš se u zadnje vreme. - Umiljatim glasom progovori, a on se trudio biti što ljubazniji, što je devojci ispred stvaralo nervozu.

- Imam previše obaveza. Ali želeo sam te videti. -

Gabi oseti grč u stomaku samo ga slušajući. Trudila se držati pogled podalje od njega ali nije imala snage. Nemoguće je da osećanja izblede tek tako. Još uvek ga je volela kao i mnogo pre one večeri.

- Zašto se ne nađemo danas? -

To ga poljulja na tren. Nije bio spreman da vidi Karlu danas, koliko god je želeo da baš svi čuju da on priča sa njom. Ili možda neko drugi.

- Ne mogu danas, idem ovog vikenda na neki porodični izlet. -

Svi se naglo okrenuše ka njemu jer do pre nekoliko minuta je žustro odbijao da se pojavi tamo. I dalje je bio gnevan na Damiana koji mu se cinično odsmejao u lice.

- Povedi i nju. - Julia reče odlučno, a Victor izvi obrvu razigrano se kikoćući. I sam je mogao pretpostaviti da će to biti jedan izuzetno zabavan vikend ukoliko se Karla pojavi. Par puta bi je sretao u pojedinim klubovima, ali činilo se kao da jednostavno ne ide uz Philipa. Izgledala je više kao njegov tip žene, do Philipov, te to njemu nije imalo smisla.

- Julia te poziva da ideš sa nama. - Nevoljko izgovori, na što ubrzo dobije žustar odgovor.

- Ko je Julia?! - Glas joj je bio za oktavu viši i činilo se kao da je izuzetno razjarena.

- Moja majka. - Odgovori mirno, na što mu se ona izvinila par puta. Nakon toga su upostavili normalnu konverzaciju dok su se ostali povukli kako bi im ostavili malo privatnosti. To ni najmanje nije radovalo Gabriellu koja je htela da čuje više o devojci koju Philip gleda na taj način koji je ona želela.

Ubrzo po završetku razgovora Philip je shvatio da je brzopletošću napravio izuzetno glupu grešku. Na brzinu je spakovao nešto stvari i smestio se u auto kako bi pokupio Karlu. Ostali su se dogovorili da će se naći na aerodromu, jer nisu imali nameru voziti 119 km sve do Brightona. Markov dobar prijatelj posedovao je sopstveni avion i pristao je pozajmiti im ga, kao i svog pilota.

Kada mu je otvorila vrata bila je sva u crvenom, a tamna kosa joj je padala niz ramena. Obesila mu se oko vrata i ostavila tragove svog crvenog ruža duž njegove vilične kosti, no kada ga je zapravo pokušala poljubiti zaustavio ju je. Objasnio joj je kako neće da ima trag ruža i na usnama, jer je i sa ostatka lica imao poteškoće skinuti ga. Ona se nadurila, premda, ubrzo potom mu je naslonila glavu na rame i govorila o tome kako je provela dan. Bio je miran i slušao ju je. Voleo je da je sluša kako govori.

Čitava vožnja avionom bila je izrazito neugodna. Činilo se kao da su Julia i Karla istoga trenutka postale najbolje drugarice, a Philip se osetio kao višak u sopstvenoj porodici. Njegov mlađi brat je obgrlio oko ramena svoju suprugu te joj sekund ranije prošaputao da brzo stavi glavu na njegovo rame. Učinila je to, uz dubok uzdah, praveći se da ne primećuje Philipovu grimasu.

Gabi ju je promatrala sve vreme pokušavajući da primeti šta je to toliko posebno kod nje. Bila je sasvim prosečna devojka, tamne puti i kose, kao i očiju. Doduše, bila je dosta viša od Gabi i znatno otvorenija. Čitavo vreme promatrala je svoje blede ruke i zlatnu pletenicu i upoređivala je sa Karlinim egzotičnim izgledom. Konačno je shvatala. Njih dve su bile kao nebo i zemlja, i verovatno je zbog toga Philip nije želeo.

Prizemljivši se na poprilično prostrano polje u blizini Brightona članovi porodice Romano su zastali kako bi sačekali vozača kog je Julia već unapred platila. Kako ih je bilo poprilično, dva auta su došla po njih. U jednom su bili Julia, Mark, Philip i Karla a u drugom Victor i Gabi. Iznenadivši samu sebe uvidela je da ovoga puta uživa u Victorovom društvu.

Nije imala snage više se upoređivati sa Karlom koja se činila poput savršenstva naspram nje. Doduše, bila je svesna i činjenice da muškarce privlači samouverenost koje joj je definitivno manjkalo.

- Ti i Philip imate nešto, a? - Victor se isceri na što primeti da Gabi naglo uzdrhta.

- Ne znam o čemu pričaš. -

- Nisam naivan Gabriella. Provalio sam kako se gledate međusobno. -

Međusobno? Pomisli ona. On nju posmatra? No, bila je uverena da je Victor sve posve pogrešno procenio. Pa on ima Karlu najposle, koja je sve što Gabi nije.

- Nema ničega između nas. -

- Ali želiš da ima. - Navaljivao je.

- Prekini. - Oči joj se gotovo ispuniše suzama dok je nemoćnim glasom izgovarala.

- U redu je, Gabi. Ja to razumem. On je lepši, viši, sav je fin i savršen. Uostalom, nije te silovao. - Počeo se naprasno i bezobrazno smejati, dok ga je Gabi posmatrala sa gnušanjem, očiju vodnjikavih i ispraznih.

- Šteta što ti nisi dovoljno dobra za njega. - Prošapta joj na uho, stvarajući joj nervozu.

- Victor, prestani! -

- Upoređuješ se sa Karlom, vidim i to. Daj, Gabi, znaš da bi vas Julia ubila oboje ukoliko nešto pokušaš. Prestani sa igricama. Ponašaj se uljudno i nemoj da nas sve brukaš. - 

Nakon laganog zaustavljanja automobila ispred vikendice Natesovih, ona ispusti olakšavajući uzdah svesna da više neće morati da provede ni sekund sa Victorom.

On prvi izađe iz auta, te pokazavši vozaču da se skloni, sam otvori vrata Gabrielli. Potom je uhvati pod ruku i sklanjajući joj pletenicu sa ramena prošaputa u uho:

- Ovo će biti baš zabavan vikend, zar ne? -

Gospođa RomanoWhere stories live. Discover now