44. | Zaljubljena je u tebe.

1.3K 103 41
                                    


Tamnokosi mladić je sedeo u kafeu čekajući svoju kafu. Povremeno bi bacio nehajni pogled na svoj zlatni roleks, kao da nekoga očekuje, no dobro je znao da je sasvim sam. Juče uveče vratili su se iz Brightona, a od tada on nema mira. Shvatio je da stvari stoje drugačije kada prišao Gabrielli u nastojanju da se posvađa sa njom, a ona mu se samo umiljato osmehnula i zamahnula zlatnim uvojcima pred nosom. Ljutito je frknuo tada i zalupio vratima. Mogao se zakleti da je sekund kasnije čuo kako se kikoće. Philip ima neke veze sa tim, zasigurno. No, nije želeo zalaziti u to. Sve u svoje vreme.

Neujednačeni glasovi i kikot naterali su ga da se osvrne. Nosio je belu, polo majicu i tamne farmerke, a na stolu je držao naočare za sunce. Niko nije mogao poreći da izgleda očaravajuće, a kada je ugledao grupu učenica koje gledaju u njegovom pravcu osetio je nalet nostalgije. Odmah je pomislio kako među njima mora biti njegova Grace, ali to je bila suluda pomisao. Njena škola se nalazila na drugom kraju grada, a uostalom, učenice nisu zalazile u kafee. Primetio je i da imaju drugačiju uniformu, kao i da su znatno mlađe. Mučno je uzdahnuo i okrenuo glavu na drugu stranu, da bi ugledao konobara koji mu je nosio kafu sasvim sporo i pažljivo.

Nije mu zahvalio, jednostavno ga je okrznuo pogledom i nastavio da promatra sve oko sebe.

A onda je primetio riđokosu, sitnu devojku i pored nje krakatog, pegavog mladića. Videlo se da su klinci, ali iz nekog razloga su mu bili jako poznati. Sekund kasnije prisetio se istog pegavog lica izobiličenog od bola i prekrivenog prašinom. Tada se setio da je to mladić koji je napao Grace ono veče, a da je devojka njena prijateljica. To mu je bilo čudno, šta njena drugarica traži sa njim? Zar joj Grace nije rekla šta joj je mali ljigavac uradio? A opet, smatrao se hipokritom što uopšte razmišlja na taj način. On je učinio nešto mnogo gore od Evana, a znao je da bi svejedno tražio osvetu čak i kada bi se pojavio neko da ga spreči.

Ispio je gutljaj svoje kafe i buljio okolo, pogledom tražeći nešto iole interesantno. Na tren je uhvatio pogled jedne visoke, vitke brinete ali sekund kasnije se razigrano okrenula, da bi mu podarila stidljivi osmeh. Znao je da bi, kada bi joj prišao, ona bez pogovora pošla sa njim. Ali danas nije bio raspoložen za to.

U međuvremenu, nazreo je kako ga Graceina prijateljica ispitivački promatra sve vreme. Uzela je svoju čašu i ispila skoro pola, da bi sekund kasnije udarila dečka po ramenu. Krakati dečko je ustao i otišao negde, a tog trenutka Maddie se pridigla sa stolice i odvažno krenula ka Victoru.

Nekoliko momenata je stajala pred njim dok ju je odmeravao. Zatim je sela u stolicu ispred njega i naglo progovorila.

- Ti si onaj Victor, je l' da? - Bila je direktna, drska i nabusita, sasvim suprotna Grace. Zaključio je da mu se ne sviđa.

- Da, jesam. - Kiselo se osmehnuo i dalje odmeravajući devojčicu. - A ti si? -

- Graceina prijateljica. Nisam očekivala da ću te videti, ali utoliko bolje. - Nastavila je da govori, a potom se osvrnula okolo gledajući da li Evan nailazi. Kada se uverila da ga nema na vidiku, nanovo je progovorila:

- Nikada mi se nisi sviđao, -

- To je simpatično. - Prekinuo ju je.

- Jesi li ti uvek tako odvratan? Pokušavam nešto da kažem ovde! -

Da, Victor je sada bio u potpunosti uveren da mu se Maddie ni malo ne sviđa.

- Uglavnom, bojala sam se za njenu bezbednost kada je bila blizu tebe. Stariji od nje, koliko, četiri godine? Ali isto bi trebalo da se vidiš sa njom. Iako si odvratan. -

- Zbog čega misliš da bih želeo da se vidim sa njom? - Samouvereno se iskezio, na što je devojka preokrenula očima.

- Igrom slučaja smo najbolje drugarice i znam svaki detalj vaših razgovora. Znam da ti se ona sviđa. Znam i da si idiot, a ona još veći jer je zaljubljena u tebe. -

To je poljuljalo njegovu hladnu masku na tren. Grace je zaljubljena u njega? To je glupost, budalaština, pobogu šta mu je sve rekla. Zaljubljena devojka to ne bi mogla, zar ne? Ali opet, nije mnogo znao o devojkama, njihovim istinskim osećanjima i težnjama. Znao je šta treba da kaže da bi pokupio devojku u baru, ali sa Grace je sve bilo drugačije.

- Ja ne kažem da podržavam vašu vezu, ili šta god to bilo. - Maddie ga je trgla iz razmišljanja. - Jer još uvek mislim da si odvratan i da ona zaslužuje mnogo bolje. Ali opet, nije ona poznata kao neko sa mnogo ukusa. - Poslednju rečenicu promrmljala je više za sebe. Grace nije rekla Maddie ni reč o tome da je Victor oženjen, u suprotnom, Maddie ništa od ovoga ne bi rekla. Svejedno je uradila šta je mislila da je najbolje bez njenog znanja.

Nagnuo se kako bi šapnuo Maddie na uho:

  - Možeš li da joj preneseš ovo? -   


Gospođa RomanoWhere stories live. Discover now