Capitolul 38

684 22 2
                                    

 A/N:Hey!In sfarsit si capitolul 38;)Recomand sa ascultati mai intai Safe&Sound-Taylor Swift,dupa care You & I-One Direction. Mai mult efect:)Va astept pareriile si sugestiile care sunt foarte importante pentru mine:)LOVE YOU!!Xx

HARRY'S POV

Canapeaua nu mai parea asa confortabila datorita gandurilor mele. De doua ore stau aici si imi pun intrebari,fara sa am vreun raspuns. E bine?I-a facut ceva?Acestea ma bantuiau in continuu si nu gaseam nicio cale prin care sa le opresc din a navali peste mine. Toate trairile erau amplificate la maxim:respiratia mi se ingreuna,sangele fierbea,muschii mi se incordau involuntar,iar mintea se lasa prinsa intr-o panza de paianjen a temerii si furiei. Imi era teama pentru Lyla,mai ales cand imi dau seama prin cate a trecut. Acel foc al furiei se icneste datorita lui Andrew care incearca doar sa o impresioneze acum,dar cred ca nu a realizat cat rau a facut acum cateva zile. Nu imi pot imagina ce e in mintea lui,stiind cu siguranta ca ma dispretuieste. Tot ce mi-a spus atunci la spital au fost doar vorbe in vant,insa se pare ca pentru Lyla au insemnat ceva. Nu am habar ce i-a povestit seara trecuta despre copilaria lui,care presupun ca a fost una dureroasa dupa modul cum a vorbit despre tatal sau.

Un sentiment de vinovatie si-a facut loc inauntrul meu cand mi-am amintit de incidentul de ieri in care mi-a salvat viata. Nu puteam sa ii multumesc gandindu-ma la tot ce a facut,dar se pare ca roata s-a intors in favoarea lui si a castigat o cina cu Lyla. Poate daca ii adresam acel cuvant ''magic'',as fi putut sa o scutesc pe Lyla de la aceste doua ore petrecute in casa lui Andrew,dar si pe mine prin a nu-mi mai umple mintea cu ganduri intunecate,iar noi doi ne-am fi putut continua ziua impreuna. Iertarea Lylei l-a facut mai increzator,el crezand ca o va putea juca pe degete. Nu il pot lasa sa faca asta,indiferent ca Lyla l-a iertat pentru acea noapte care a marcat-o. Nu cred ca mai exista cineva pe planeta care sa te ierte din doar cateva scuze si cuvinte. Poate tot ce face ea e sa vada partea buna din oameni,eliminand praful intunecat care ii inconjoara. Dar nu pot vedea nicio scanteie de bunatate in Andrew,dar am impresia ca acesta e un fel de dar al ei. Insa pe mine nu m-a iertat asa usor,insa eu sincer nu m-as fi iertat niciodata pentru asta deoarece mi-am incalcat acea promisiunea pe care i-am facut-o la 16 ani:aceea ca nu o voi parasi. I-am facut o singura promisiune si am calcat-o in picioare. 

Cand eram mici,mereu ne certam pe lucruri sau jocuri pe care sa le jucam:ea voia ''Monopoly'',dar eu eram adeptul jocului ''De-a ascunselea''. De obicei,ea castiga,dar imi amintesc de ziua in care ne ciondaneam mai rau ca soarecele si pisica si am tipat la ea spunandu-i ca m-am saturat de acel joc. In acel moment,am vazut in ochii ei cum s-a speriat si a luat-o la goana. M-am pocnit de multe ori in cap,fruntea mea inrosiindu-se datorita multitudinii de lovituri. Dupa ce au trecut vreo douazeci de minute,mi-am adunat toate fortele si am pornit spre casa ei. Imi amintesc exact ca am gasit-o ghemuita intr-un colt al gradinii langa tufa de trandafiri pe care o ingrijea cu maiestrie,mainile ei fiind impreunate in jurul genunchiilor. Am respirat adanc si m-am apropiat de ea,strangandu-si cu forta picioarele si afundandu-si capul in ele,formand ca un scut impotriva mea. Cand am ajuns la acelasi nivel cu el si i-am atins spatele,a tresarit si isi plimba capul dintr-o parte in alta. M-am asezat langa ea si i-am zis ca nu intentionam sa tip la ea si ca imi pare tare rau ca am speriat-o,de asemeanea i-am spus ca putem juca ''Monopoly''. Nu conta cat de mult ma enerva jocul acela,dar as fi dat orice sa nu o mai vad in  aceasta stare. Lyla doar si-a ridicat capul,dezvaluind acei ochi caprui care pareau acum cristalini. Mi-a luat mana intre degetele ei si imi sugera pe un ton vesel sa mergem in poienita si sa petrecem toata ziua pana la innoptare jucand ''Ascunselea'',spunand ca s-a saturat si ea de impartit bani si cumparat orase sau locuinte. Nu am mai apucat sa zic nimic deoarece m-a tras pe neasteptate catre iesirea din curtea ei.

Rasul zgomotos al mamei m-a trezit din gandurile mele,schitand un zambet fals astfel incat sa creada ca sunt interesat de filmul pe care ea il urmareste:''Un cuplu mortal''. Cred ca a mai vazut fimul asta de vreo patru ori,dar mama cand se uita la un film o data trebuie neaparat sa il mai vada de cel putin doua ori. In acest moment imi doresc doar sa o zbughesc pe usa si sa o iau pe Lyla din acea casa,dar in schimb trebuie sa ma prefac in fata mamei afisand zambete si razand inabusit. Nu imi place sa o mint pe mama,dar nu ma pot concentra cand Lyla e singura care imi domina ratiunea.

OVER AGAINWhere stories live. Discover now